''CHP'de mezhep üzerinden siyaset yapan vatan hainidir

Cumhuriyet Halk Partisi Hayrabolu Olağan İlçe Kongresi cumartesi günü yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Kongrede Hamdi Çetin yeniden ilçe başkanlığına seçilirken geçtiğimiz hafta ÇerkezkÃ?

Hayrabolu 12.11.2017 21:20:00 0
 

Tekirdağ Milletvekili Dr.Candan Yüceer’in katılmadığı kongrede konuşan Başkan Akay açtı ağzını yumdu gözünü. Cumhuriyet Halk Partisi’nin dini siyasete alet etmediğini kaydeden Akay “ Mezhep siyasete malzeme edilmez. Mezhep üzerinden siyaset yapan kim varsa vatan hainidir’’ sözleriyle sert çıktı.

 

‘’CHP’NİN TEMEL İLKELERİ VAR’’

 

Geçtiğimiz hafta CHP Çerkezköy İlçe Kongresi’nde başlayan gerginliğe Hayrabolu ilçe kongresi için divan başkanlığına seçilen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, buradan cevap verdi. Akay konuşmasında; Bizde Cumhuriyet Halk Partisi örgütünün birer neferleri olarak gelmiş olduğumuz bugün de Tekirdağ’da CHP’yi, parti örgütümüzün birer neferleri olarak temsil ediyoruz. 3 buçuk yıldır görev sürelerimizde belediye başkanları olarak, Tekirdağ’da CHP bayrağını yerel yönetimlerde büyükşehir belediyesi ile birlikte dalgalandırıyor olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu gurur ve mutluluğu örgütümüzün her üyesi ile beraber, her delegesiyle beraber, hep birlikte paylaşıyoruz. CHP’de gelmiş olduğumuz bugünlerin, Tekirdağ’ın büyüttüğü 12-0 başarısını örgütün her üyesi, tırnaklarıyla kazıya kazıya yerel iktidarı alıyor olmanın gururunu her an yaşıyorum. Şimdi CHP’nin temel ilkeleri var. Cumhuriyet Halk Partisinin 6 oklu CHP bayrağı var. Bu bayrakta bulunan her ilke, bu partinin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet kurduktan sonra devrimlerinin, hem parti adına, hem de Türkiye adına öncüsü olmuş ilkelerimizdir’’ şeklinde konuştu.

 

“ÇÖZÜM YOLU YÜCE MAHKEMELER OLAN BU OLAYI, KONGRENİN GÖBEĞİNE OTURTTULAR “

 

Başkan Akay; ‘’Ben kolay kolay konuşmalarımı tekrarlamam ancak geçtiğimiz hafta Çerkezköy ilçe kongremizdeki konuşmalarımdan alıntı yaparak çokta fazla zamanınızı almadan konuşmamı sonlandıracağım. CHP’nin 6 oklu ilkelerinin tamamı değerli ve kıymetlidir. Ancak bu ilkeler arasında Laiklik ilkesi çok önemlidir. CHP Laiklik ilkesinde parti programında şunu yazıyor. ‘Ne dinin siyasallaştırılması, ne de siyasetin dinselleştirilmesini asla kabul etmez CHP’  Bizler Laiklik ilkesine inanç ve vicdan özgürlüğünün omurgası diye bakarız.  Toplumdaki farklı inanışların barış içerisinde birlikte yaşamalarının ön koşulu olarak görürüz laiklik ilkesini. CHP’de hak, hukuk, adalet anlayışını CHP’yi kutuplaştıran değil birleştiren ve kucaklayan bir yapısı vardır. CHP dini siyasete alet etmez.  Dini siyasete alet edenlere başkaldırır Cumhuriyet Halk Partisi. Bizim anlayışımızda, hiçbir dinsel motif, hiçbir mezhep siyasete malzeme edilmez. Geçtiğimiz haftaki kongrede bu anlamda bir uyarıda bulunmuştum. Son beş yıldır bunu konuşuyorum. Ancak bundan sonra artık bunları konuşmak istemiyorum. CHP dini, mezhebi siyasete alet eden bir parti değildir. Atatürk’ün ilkelerinde onun söylemlerinde laiklik ilkelerinin temelinde bu vardır. Bizler işimize geldiği zamanlarda bunları yok saymayacağız. Bunları neden anlatıyorum? 5 Kasım Pazar günü geçtiğimiz hafta Çerkezköy ilçe kongremizi gerçekleştirdik. Çerkezköy her gün nüfusu artan, göç alan bir nüfusa sahip ve bu anlamda ilçe başkanımız ve yönetimimiz çok ciddi anlamda güzel hazırlanmışlardı.  Büyük bir keyif ve heyecanla kongre salonuna geldik. Ancak karşılaştığımız manzarayı burada paylaşmak durumu bugüne nasip oldu.  Birisi birisini milletvekilimize küfür ettiği iddiasıyla bir kongre yaşadık geçen hafta.  Olayın detayını ben bilmem.  Ancak geçtiğimiz hafta kongre salonuna 70-80 kişilik bir katılımcıyla özellikle bilerek ve kasten o kongre salonunda maalesef bizleri bu kişisel olayı mahkemeye intikal etmiş, çözüm yolu yüce mahkemeler olan bu olayı, kongrenin göbeğine oturttular. Milletvekilimizin de eşi tarafından maalesef kongremiz boykot edildi.  O kongre salonuna bu niyetle gelen herkesi bir kere daha buradan kınıyorum’’ diye konuştu.

 

‘’O SALONU TERK EDENLER, O SAYGISIZLIĞI CHP’NİN GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA YAPMIŞTIR’’

 

Geçtiğimiz yaz ayında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde gerçekleştirilen ‘Adalet Yürüyüşü’ne vurgu yapan Başkan Akay “ Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı hak, hukuk,  adalet anlayışı için Ankara’dan yola çıktı. Yürüyerek beş yüz kilometre yol yaptı. Türkiye’deki adalet sisteminin temelinde sıkıntılar var olduğu için beş yüz kilometre yol yürüdü 69 yaşındaki Genel Başkanımız yaptı bunu. Yani CHP’deki hukuk anlayışı temelinde yargısız infaz yoktur. Adalete inanacağız, güveneceğiz. CHP dini siyasete alet etmez.  Mezhep siyasete malzeme edilmez.  Mezhep üzerinden siyaset yapan kim varsa vatan hainidir. Bu sözlerin sahibi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’dur.  Ben geçen hafta şunları söylemiştim “Derdi, tasası olan kim varsa yüce mahkemelerde hesabını görecek” CHP ilçe kongrelerinde partimizi bir iç çakışma içerisinde  göstermeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Ne olursa olsun, sıfatı ne olursa olsun CHP’nin Genel Başkanını temsil eden il başkanımız konuşmaya çıktığında o salonu terk edenler o saygısızlığı CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğluna yapmıştır. Bu nedenle örgütün ne olduğunu, örgütçünün ne olduğunu, CHP’nin siyaseti temeline ne olduğunu herkes bilecek.  İşine geldiği zaman, işine geldiği ortamlarda,  işine geldiği gibi kimse davranmayacak. Biz CHP’de 6 oklu bayrağımızın altında görev almaktan onur duyan örgüt üyeleriyiz’’ diye konuştu.

 

‘’HAK DEMİŞİZ, HUKUK DEMİŞİZ, ADALET DEMİŞİZ’’

 

Başkan Akay; ‘’ Maltepe’de yüz binlerle beraber adalet mitingi gerçekleşti. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu diyor ki;  Ancak hiç kimse suçu ispatlanana kadar masum olduğunu unutmayacak.  Mahkemeye intikal ettirilmiş bir sebebin yargısız infazı gerçekleştirene hiçbir Cumhuriyet Halk Partisi üyesini hiç kimse hedef göstermeyecektir. Herkesin ailesi, çoluğu çocuğu var. CHP’ de 5 Kasım günü 70-80 tane partilimize manevi duygularıyla oynayarak,  CHP örgütündekini üyesini hedef göstermek yanlışından bir an evvel uzaklaşmaya davet ediyorum.  CHP çatısı altında bizler beraberlik söylemleriyle, kucaklaşma söylemleriyle  bir arada olmuşuz. Hak demişiz, hukuk demişiz, adalet demişiz.  Memlekette ki hak hukuk adalet meselesini eleştirmişiz, yollara düşmüşüz’’ ifadelerini kullandı.

 

‘’ŞİDDETLE KINIYORUM’’

 

Sözlerini şu şekilde sonlandıran Başkan Akay; ‘’Hiç kimse kendisini sıfatı ne olursa olsun yargının üzerine koymamalı.  Son bir haftadan beri,  geçen hafta ki ilçe kongresinden beri yeniden bu meseleyi insanların manevi duygularıyla, inançlarıyla maalesef kullanarak birbirine düşürme gayreti vardır.  Bunları şiddetle reddediyorum.  Bunu yapanları şiddetle kınıyorum.  Bir kere daha altını çiziyorum.  Cumhuriyet Halk Partisi birliğin, beraberliğin,  kardeşliğin partisidir.  Bu parti çatısı altında görev yapanlar,  CHP üyesi olanlar,  din, dil,  ırk, mezhep üzerinden siyaset yapmaz.  Cumhuriyet Halk Partisi’nde alevi olmaz,  Sünni olmaz, doğu, kuzey, batı, güney olmaz. CHP’ de insan vardır insan. CHP’ de kardeşlik vardır.  Birlik vardır, beraberlik vardır.  Ben bir kere daha Cumhuriyet Halk Partisinde olmayan meseleleri gündem yaratanların yargının kararını beklemeden karar verip esef görmeye çalışanları buradan kınıyorum. Bundan sonraki sürecin birlik beraberlik ve kardeşlik duygularımızla,  birbirimize sarılarak,  tutunarak, bu yolda omuz omuza yürümeye bir kez daha davet ediyorum.  Ben bu duygularla Hayrabolu kongremizin hayırlı olmasını temenni ediyorum’’ dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10