Çorlu Ata'sını Ramis Çınar ve Haluk Ecevit ile andı 

10 Kasım Atatürk'ü Anma Haftası dolayısıyla Çorlu Belediyesi ve Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin işbirliğiyle,"Ata'mızın İzinde Edebiyatın Gizinde" başlığı alt

Çorlu 13.11.2017 19:36:00 0
 Çorlu Ata

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, belediye başkan yardımcıları, Çorlu Kent Konseyi Başkanı İlhan Kurt, Kadın Meclisi Başkanı Şefika Koca, belediye meclis üyeleri, Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri, Çorlu Kültür ve Sanat Derneği yönetimi ile Çorlu 100. Yıl Rotary Kulübü yönetiminin hazır bulunduğu söyleşiye yüzlerce kitapsever katıldı.

 

ÇORLU’DA KÜLTÜREL BİR ORGANİZASYON GERÇEKLEŞTİRMEKTEN MUTLULUK DUYUYORUZ

 

Programın açılış konuşmasını yapan Kadın Meclisi Başkanı Şefika Koca, Kurtuluş Savaşı’nın büyük komutanı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 79. yıl dönümü dolayısıyla Çorlu’da kültürel bir organizasyon gerçekleştirmekten dolayı mutluluk duyduklarını belirtti.Çorlu Kent Konseyi Başkanı İlhan Kurt ise, Türkiye’de ve dünyanın gelişmiş ülkelerinde kitap okuma oranlarından örnekler vererek, Atatürk’ün Türkiye’yi çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarma hedefinin, ancak çok okuyan bir toplum ile mümkün olabileceğini ifade etti.

 

TÜRKİYE’NİN ÇAĞDAŞLAŞMASI ATATÜRK İLKE VE İNKILAPLARINA BAĞLIDIR

 

Söylenmemiş Sözler, Elveda Rumeli, Aşk Hayat ve Arayış ve Ömrümün Dört Mevsimi adlı romanlarıyla edebiyat dünyasında adını duyuran Roman Yazarı Ramis Çınar, en ideal yönetim biçiminin Cumhuriyet rejimi olduğunu belirterek, Türkiye’nin gelişmesi ve çağdaşlaşmasının Atatürk ilke ve devrimlerine daha fazla bağlanmaktan geçtiğini ifade etti. Çağdaş fikirlerin sahibi ve Türkiye’ye çağ atlatan devrimlerin öncüsü olan Atatürk’ün başarısını çok fazla kitap okumasına borçlu olduğunu dile getiren Çınar, okuma faaliyetlerinin özendirilmesi ve yaygınlaştırılmasının önemine dikkat çekti.

 

YAZAR ECEVİT CUMHURİYETİN İLK YILLARINDAN ANEKDOTLAR ANLATTI

 

Maşatlığa Kırlayan Kızan ve Canım Kardeşim adlı kitaplarında Trakya’da eski zamanlarda ve günümüzde yaşanmış olayları kendine has üslubuyla anlatan yazar Haluk Ecevit, konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk’ün katıldığı askeri tatbikat ve Yanıkağıl Köyü ziyaretiyle ilgili dönemin tanıklarının anılarını anlattı. Cumhuriyet’in ilk yıllarından çeşitli anekdotlar aktaran Ecevit, Libya, Çanakkale ve Doğu Cephesi’nde Atatürk’ün emrinde vatan uğrunda savaşan, uzun yıllar Rusya’da esir kaldıktan sonra köyüne dönen Dalakçı Yusuf’un ibretlik hayat hikâyesini anlattı. Söyleşinin devamında kitap yazmaya nasıl başladıklarını ve eserlerinde hangi konuları işlediklerini anlatan Çınar ve Ecevit, daha sonra katılımcılar için kitaplarını imzaladı. Çorlu Belediyesi Kitap Kafe’yi hıncahınç dolduran kitapseverler imza gününe büyük ilgi gösterdi.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10