Öğrenciler 80 kilo mavi kapak topladı

Engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye temin etmek amacıyla  Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu 4/ A öğrencileri  ve Tepe İlkokulu 4 /D sınıfı  öğrencileri  Türkiye  Sakatlar Derneği Çerkezköy

Çerkezköy 17.11.2017 20:33:00 0
Öğrenciler 80 kilo mavi kapak topladı

TEKERLEKLİ SANDALYE İHTİYACI OLAN ENGELLİLERİMİZE KATKIMIZ OLSUN İSTEDİK”

 

Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu 4/A sınıfı öğrencilerinden Recep Keskin ve Ayşe Nihan Keskin Kardeşler  4/A sınıfı öğrencileri  ve Tepe ilkokulu 4/D sınıf öğrencileri, “ Tekerlekli sandalye ihtiyacı olan engellilerimizin bu yöndeki ihtiyaçlarının karşılanmasında katkı sağlamak için kendi aramıza plastik mavi kapak toplama kararı aldık ve iki ay boyunca her gün topladığımız mavi kapakları plastik su bidonlarında biriktirdik. Bizlerin bu yöndeki kapak toplamamıza velilerimizde destek oldu. Ayrıca mahalle halkımızın da katkıları oldu. Topladığımız bu kapakları bu gün Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubemiz Başkanı Hayrettin Çetinkaya amcamıza teslim ettik. Eğer bizlerinde azda olsa engellilerimize katkımız oluyorsa kendimizi mutlu hissediyoruz. Bundan böylede sınıf olarak plastik mavi kapak toplamayı sürdüreceğiz” dediler.

 

“ÇOCUKLARIMIZIN DUYARLILIĞI BİZLERİ MUTLU EDİYOR”

 

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya’da,” Tekerlekli sandalye ihtiyacı olan engellilerimizin bu yöndeki ihtiyaçlarının karşılanması yönünde çocuklarımızın da duyarlılık göstererek sürdürdüğümüz mavi kapak kampanyamıza destek vermeleri bizleri mutlu ediyor. Kapak toplayan ve bugün bu topladıkları kapakları bize teslim eden bu öğrencilerimiz derslerinden boş zaman buldukları vakitlerde özverili bir şekilde bu işi gönüllü ve isteyerek yaparak mavi kapak toplamaları örnek bir davranıştır. Her duyarlı insanın çocuklarımızın gösterdiği bu duyarlılığı göstermesi gerektiğine inanıyoruz. İlçemizde halkımızın büyük bir bölümü bu yönde katkı ve desteklerini sürdürüyor. Bu öğrenci kardeşlerimiz boş zamanlarını oyun oynayarak değil kapak toplayarak değerlendirmişler. Hayırlı ve anlamlı bir iş yapmışlar. Kendilerine şahsım ve dernek yönetim kurulu ve dernek üyesi arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum. Sevgili çocuklar sizlerin yapmış olduğu bu anlamlı çalışmalar örnek bir çalışma olduğunu da bilmenizi isterim.Sizlerin topladığı bu 80 kilo mavi kapağı  tekerlekli sandalye ihtiyacı olan engelli kardeşlerimize tekerlekli sandalye alımı konusunda size göre küçük olabilir ama bize göre büyük bir katkıdır. Sizlere tekrar bu duyarlılığınız için çok teşekkür ediyoruz.”dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN

 

 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10