Çerkezköy'de Karadeniz gecesi

Türkiye Engellileri Güçlendirme Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, Çerkezköy Belediyesi ve Çerkezköy Karadeniz Sevenler Derneği iş birliği ile engellilerin ihtiyaçlarını karşılamak için

Çerkezköy 19.11.2017 21:26:00 0
Çerkezköy

Önceki akşam Karadeniz sanatçıları Nevin Korkmaz ile Ali Erkan’ın sahne aldığı fuarda vatandaşlar soğuk havaya rağmen türkü söyleyip horon teperek unutulmaz anlar yaşadı.

 

‘’İNŞALLAH SENEYE DAHA GÜZEL ŞEYLER YAPACAĞIZ’’         

 

Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram taptığı konuşmada;  “Engelliler dernek başkanlığı yapmak, o taşın altına elinizi koymanız gerçekten zor. Hepimiz birer engelli adayıyız. Engelli vatandaşlarımız daha fazla yardıma muhtaç, elinden tutulması gereken insanlar kitlesi olduklarından dolayı onların adına burada esnaflık yapan, Çerkezköy’de dernek yararına bir şeyler yapmak için uğraşan ENGÜÇDER başkanımızı ve yönetimini kutluyorum. İnşallah seneye bu anlamda daha güzel şeyler yapacağız.”ifadelerini kullandı.

 

“786 ADET TEKERLEKLİ SANDALYE YARDMINDA BULUNDUK”

 

Sosyal sorumluluk projelerine destek amaçlı zaman zaman bu şekilde etkinlikler yaptıklarını belirten Engellileri Güçlendirme Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Vahap Koçak; ‘’Bu tür etkinliklerden elde ettikleri gelirlerin tamamını engelli vatandaşların yardımına harcıyoruz. Ağırlıklı olarak Karadeniz kültürünü, yaşamını tanıtmaya çalışıyoruz. Hedeflerimize ancak böyle ulaşabiliriz. Önümüzdeki ayda Dünya Engelliler Haftası var. Talep ve istekler çok. Bizde bu şekilde etkinlikler yaparak buradan elde edilen gelirle de, tekerlekli sandalye, akülü araba alıp, engelli arkadaşlarımızın ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz. Hepimiz bir engelli adayıyız, 1 saat sonra başımıza ne geleceğini bilmiyoruz. Şuana kadar ENGÜÇDER olarak Türkiye genelinde786 adet tekerlekli sandalye, 195 adet akülü araba yardımında bulunduk. 320 engelli arkadaşımızı da devlet dairelerine yerleştirdik. Bu arada fuarımız 1 hafta daha uzatıldı, tüm Çerkezköylüleri bekliyoruz ” şeklinde konuştu.

 

“BURAYA GELMEKTEN ONUR DUYDUK”

 

Böyle anlamlı bir etkinliğe katılmaktan dolayı onur duyduklarını vurgulayan Karadenizli sanatçılar Nevin Korkmaz ile Ali Erkan ise,  “Biz böyle bir etkinliğe katılmaktan onur duyduk. İnşallah, insanların hafızasında kalıcı bir yer edinmek istiyoruz. Sevgili Başkanımız tabiî ki büyük bir küfletin altına girmiştir. Bizi de davet etti, buraya gelmekten onur duyduk. Seneye de buraya geleceğiz, inşallah o zaman daha iyi olur. Her iki başkanımızı da tebrik ediyoruz.”ifade etti.  Bir dahaki seneye daha kapsamlı ve kent merkezine daha yakın bir alanda düzenleneceği belirtildi.      

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10