Güvenlik tedbirleri görüşüldü

Çerkezköy'de spor müsabakalarında alıncak güvenlik tedbirleriyle ilgili spor güvenlik kurulu toplantısı Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban başkanlığında gerçekleştirildi.

Çerkezköy 22.11.2017 19:45:00 0
Güvenlik tedbirleri görüşüldü

ABBAN BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI

 

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Volkan Torun, Zabıta Müdürü Kenan Erez, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, İlçe Spor Müdürü Metin Demirbağ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş 1911 Çerkezköyspor Başkanı Uğur Erem, Çerkezköy 1923 Gençlikspor Başkanı Zeki Yazgaç, Mal Müdürlüğü Avukatı Seval Dede ile üye olan basın mensupları katıldı. Toplantıda, müsabakalarda gerekli güvenlik, sağlık tedbirleri ile maçlarda ve sportif etkinliklerde alınacak diğer önlemler görüşüldü. İlçe Spor Güvenlik Kurulu toplantısında alınan kararlar kabul edilerek uygulamaya konuldu.

 

“EDİRNE TARAFTARI GELMESİN”

 

Toplantıda konuşan 1911 Çerkezköyspor Başkanı Uğur Erem “ Spor Toto Bölgesel Amatör Ligde liderliğimizi sürdürüyoruz. Evimizde oynadığımız son Lüleburgazspor karşılaşmasında Kapaklı Emniyet Müdürlüğündeki personel sıkıntısından dolayı sıkıntılar yaşadık. Buna paralel olarak ise deplasman takımı seyircileri taşkınlık çıkardı. Kendi sahamızda oynayacağımız Edirnespor karşılaşması da gergin geçecektir. Çünkü geçmiş yıllarda oynadığımız maçlarda sıkıntılar yaşanmıştı. Aynı olayların tekrarlanmaması için kurulumuzdan Edirnespor taraftarlarının maça gelmemesi konusunda karar çıkartabiliriz. Ayrıca rakip takım taraftarlarının araçlarının saha kenarına değilde, korunaklı bir bölgeye çekilmesini talep ediyoruz. Araçlar OSB’nin TIR parkında durabilir” diye konuştu.

 

“KALICI BİR STADYUM YAPILSIN”

 

Konuyla ilgili konuşan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban “ Çerkezköy’de suni çim sahamız var. Maçlarımızı bu sahada oynayabiliriz ve güvenlik konusunda da sıkıntı yaşamayız” diye konuştu. Takımların fikstürlerinin belirlendiği için federasyonun böyle bir karar alamayacağını kaydeden 1911 Çerkezköyspor Başkanı Uğur Erem “ Ligin ikinci devresinde Çerkezköy’de oynamak için federasyona yazı yazacağız. Ama en önemlisi ilçe merkezine kalıcı bir stadyumun yapılması gerekiyor” dedi. Kapalı Spor salonu arkasında bulunan alana futbol sahasının yapılmasıyla alakalı Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile yazışmaların devam ettiğini kaydeden Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban “ Yetkililer burayla ilgili yaptığı incelemede zemin ve toprağının uygun olmadığını bizlere ilettiler” diye konuştu.

 

“AMBULANS KİRALAMAK ZORUNDA KALIYORUZ”

 

Toplantıda Kızılpınar Mahallesine 24 saat esasına göre güvenliğin sağlanması için nöbetçi bulundurularak olaylara hızlı müdahale edilmesi noktasında Jandarma Karakol noktası yapılması da kararı çıktı. Bölgesel Amatör Lig maçlarında ambulans sıkıntısı yaşadıklarını kaydeden 1911 Çerkezköyspor Başkanı Uğur Erem “ BAL ligi statüsüne göre içerde oynanan karşılaşmalarda ambulans bulundurma zorunluluğu var. İlçemizde bulunan özel hastanelerin birer ambulansı olduğu için maçlara gelemiyor. Bizde maçların oynanması için İl Sağlık Müdürlüğüne 500 TL yatırıp ambulans kiralamak zorunda kalıyoruz. Spor Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı bir protokol imzalayıp bu işe el atabilirler. Çünkü takımlarımız bu rakamları karşılamakta zorluk çekiyor” ifadelerini kullandı.

 

“FEDAKARCA ÇALIŞMAMIZ GEREKİYOR”

 

Toplantıda misafir takımın aracının uygun bir yere park edilmesi kararı alınırken, son yaşanan olaylarla ilgili Kapaklı Kaymakamlığının emniyet konusunda daha hassas davranması konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantının sonunda konuşan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban “ İlçe de yavaş yavaş eksiklerimizi gideriyoruz. Çok hızlı büyüyen Çerkezköy’de buna paralel olarak sıkıntılar oluyor. Bu sıkıntıları minimuma düşürmek için fedakarca çalışmamız gerekiyor. Kurumlarımızla birlikte çok çalışarak bu işlerin üstesinden geleceğiz” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10