Vali Ceylan: Çerkezköy kendini aştı

Çerkezköy Belediyesi'nce tahsis edilen 16 bin 500 metrekarelik alanda Veliköy OSB tarafından yapımına başlanan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin temel atma töreni dün gerçekleştirildi.

Çerkezköy 24.11.2017 08:41:00 0
Vali Ceylan: Çerkezköy kendini aştı

Temel atma töreninde konuşan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan “Bu okulumuz tamamlandığında sanayicilerimize ara eleman yetiştirmek için ciddi bir katkı sağlayacak.  Hem de gençlerimize, evlatlarımızın yetişmesinde katkı sağlamış olacaktır. Çerkezköy artı eğitimde kendini aştı” diyerek hayırsever ve kurumların örnek bir davranış sergilediğini kaydetti.

 

KATILIM YOĞUN OLDU  

 

Veliköy OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi temel atma törenine Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Volkan Torun, Veliköy OSB Müdür Vekili Aret Marancıoğlu, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Çerkezköy OSB Müdürü Mehmet Özdoğan, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva ve yönetim kurulu üyeleri, İlçe Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı,Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, Milli Eğitim Şube Müdürleri, 1911 Çerkezköyspor Başkanı Uğur Erem, okul müdürleri, sanayiciler ve davetliler katıldı.

 

“12 MİLYONA MAL OLDU”

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını Veliköy OSB Müdür Vekili Aret Marancıoğlu gerçekleştirdi.   Çerkezköy Belediyesi’nce tahsis edilen 16 bin 500 metrekarelik alanda Veliköy OSB tarafından yapımına başlanan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin hayırlı olması temennisinde bulunan Marancıoğlu “ Okulumuz 24 derslikli ve üç atölyeli olacak. Toplam 12 milyon TL’ye mal olacak okulumuzun bu aşamaya gelmesinde desteklerini esirgemeyen Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a teşekkür ediyorum” dedi.  

 

16 BİN METREKARELİK BU ALANA BİR OKUL YETMEZ

 

Programda konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı. Geçtiğimiz aylarda katıldığı Veliköy OSB Müteşebbis Heyeti Toplantısı’nda okul konusunun görüşüldüğünü ve Çerkezköy Belediyesi’nden yer talebinde bulunulduğunu kaydeden Başkan Akay “ Konuyu ilk toplantıda Çerkezköy Belediye Meclisi’ne sunduk ve oy birliği ile 16 bin 500 metrekarelik bu alanı eğitim için tahsis ettik. Bu vesile ile meclis toplantısında bu alanın okul olarak verilmesinde emeği geçen tüm meclis üyelerine yürekten ve gönülden teşekkür ediyorum. Eğitim bizim her zaman en önemli meselemiz olmuştur. Bu anlamda 16 bin 500 metrekarelik alanı Veliköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’ne vererek geleceğimizin teminatı gençlerimizin yetişmesini istiyoruz. Çerkezköy Belediyesi üzerine düşeni yaptı. Veliköy OSB de üzerine düşeni yapıyor ve okulumuzun yapımına başladılar. Buradan sanayicilerimize seslenmek istiyorum. Çerkezköy’ün içerisinde 5 bin metrekare alanlara birer okul yapılıyor. Burada 16 bin metrekarelik bu alana bir okul yetmez. El ele verildiği zaman bu kadar geniş alana başka tesisler de yapılabilir” dedi.

 

“UYUM İÇİNDE ÇALIŞIYORUZ”

 

Çerkezköy’de son 1 yıldır güzel bir uyum içerisinde eğitim için çalıştıklarına vurgu yapan Akay “ Bu uyumlu çalışma devam etmelidir. Çerkezköy çok hızlı göç alıyor. Herkesin, bu uyumlu çalışma çerçevesinde bu çalışmalara ‘bir tuğla da ben nasıl koyabilirim’ diye düşünmesi gerekiyor. Yapılan yatırımların sonunda kazanan Çerkezköy’ün çocukları olacaktır” dedi.

 

“ÇERKEZKÖY’DE İKİLİ EĞİTİM YÜZDE 30’LARA DÜŞTÜ”

 

Akay’ın ardından konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan “ Bugün mutlu ve heyecanlı bir günü yaşıyoruz. Eğitim camiası olarak heyecanla beklediğimiz ve kutladığımız Öğretmen Günü’nü kutlayacağız.  Onun öncesinde eğitim öğretim açısından  öğretmen arkadaşlarımız nezdinde böyle bir okul temeli atma töreninde bulunmaktan da  son derece mutluyuz.  Tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyorum. Tekirdağ’da yatırımlar açısından fiziki anlamda oldukça eksiklerimiz bulunuyordu. Bu anlamda gerek kamu yatırımları gerekse hayırsever yatırımları olsun iyi bir noktaya geldik. Nüfus artışını da göz önünde bulundurarak hız kesmeden okul ihtiyacımızla ilgili yatırımlarımıza devam edeceğiz.Çerkezköy’de şuan hali hazırda dokuz tane okulumuz ikili eğitime devam ediyor. Bu rakam yüzde 30’lar seviyesine kadar düştü. Hali hazırda on yedi okulun yatırımı var. Bunlar tamamlandığında ise 2019 yılında Çerkezköy inşallah tekli eğitime geçmiş olacaktır. İl genelinde dokuz tane okulumuz var. Bunlarda 2019 yılında  tekli öğretime geçmiş olacak. Eğitim kurumu yatırımlarına da hız kesmeden devam edeceğiz. En önemli hususumuz geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin geleceğe en donanımlı bir şekilde hazırlanmasıdır. Okulumuzun hayırlı olması temennisinde bulunuyorum” dedi.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Programda son olarak konuşan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan “ Bugün hayırlı bir iş için buradayız. Birazdan temelini atacağımız bu okulda güzel bir hizmeti başlatmış olacağız. Hepinize ise katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Çerkezköy artık eğitimde kendini aştı. İnşallah bu eğitim seferberliğinde hep birlikte hayırseveri, yerel yönetimi, kaymakamlığı, devleti ile hep birlikte okullaşma ve okulları iyileştirme konusunda seferberlik başladı ve hayırlısı ile sürdürülüyor.

Tüm emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu davranış gerçekten güzel bir örnektir” diye konuştu.

 

“CİDDİ KATKI SAĞLAYACAK”

 

Ceylan “ Tekirdağ’da göreve başladığımızdan bu yana Tekirdağlı hemşerilerimiz, hayırseverlerimiz bizleri çok mutlu ve memnun ediyorlar. Çünkü her zaman için devletin yanında, bizim yanımızda bizlerle birlikte bu hizmetlere onlarda katkı sağlıyorlar. Yapımını gerçekleştirmek için temelini atacağımız bu okul büyük önem arz ediyor. İnşallah bittiğinde güzel bir eser olacaktır. Sanayicilerimize ara eleman yetiştirmek için ciddi bir katkı sağlayacak.  Hem de gençlerimize, evlatlarımızın yetişmesinde  katkı sağlamış olacaktır. Temelini atacağımız bu okulun hayırla vesile olmasını diliyor ve bu okulun katkısında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını tamamladı. Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Zeybek ekibinin muhteşem gösterisinin ardından, protokol üyeleri hep birlikte butona basarak okulun ilk harcını attılar.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10