Kuaförlere tecrübelerini aktardılar

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından oda üyesi erkek kuaförlerine yönelik dün Çerkezköy Ticaret ve Sanayi odası Konferans Salonu'nda 12.00-17.00 saatleri arası Workshop etiğimi düzenlendi.

Çerkezköy 26.11.2017 17:38:00 0
Kuaförlere tecrübelerini aktardılar

Ülkemizin Uluslar arası WORK SHOP uzmanları İmaj Danışmanları olan Kadir Alkan ve Osman Balcı Çerkezköylü erkek kuaförlerine tecrübelerini aktardı ve kendilerini yenilemek ve mesleklerini daha iyi yapmak adına gerekli bilgileri verdi ve saç tasarımı konusunda da uygulamalar yaparak bilgilendirmede bulundu.  

 

‘’EĞİTİM PROGRAMINI 3 AY ÖNCEDEN PLANLADIK’’

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende açılış konuşmasını yapan Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ; ‘’Öncelikle bizi kırmayıp buraya gelen Kadir Alkan’a ve Osman Balcı’ya teşekkürlerimi sunuyorum. 3 ay önce 1.5 ay boyunca kendilerine ulaşmaya çalıştık. Sonunda sosyal medya üzerinden kendilerine ulaşmayı başardık. Biz bu programı kararlaştırdığımızda beni Adana Mersin Gaziantep Bursa ve Diyarbakır’da berberlik mesleğini icra eden vatandaşlar arayarak bu eğitime katılmak istediklerini söylediler. Ayrıca İstanbul, Kırklareli, Edirne il ve ilçelerinden arayanlar oldu. Ben de kendilerine bu eğitimi sadece Çerkezköylü vatandaşlar için yaptığımızı ve gelemeyeceklerini söyledim’’ şeklinde konuştu.

 

‘’MESLEĞİNİZDE GEREKEN ÖNEMİ VE HASSASİYETİ GÖSTERİN’’

 

Eğitim veren Workshop Uzmanı Osman Balcı ve Kadir Alkan; ‘’Bu zamana kadar birçok eğitim verdik. İnşallah eğitimlerimiz Türkiye ve dünya genelinde devam edecek. Trakya için ise bu eğitimimiz Çerkezköy’de bir ilk olacak. Bu eğitimin burada verilmesinde önayak olan Çerkezköy Esnaf Odası Başkanı Ali Bozdağ’a teşekkürlerimi sunuyorum. Mesleğinizi severek yapın. Severek yapılan iş başarıya götürür. Günümüzde mesleğimiz yaygın olması nedeniyle saygı duyulması gereken bir meslektir. Ancak nedense bizler kadın kuaförler kadar değer görmüyoruz. Bu nedenle mesleğimizi iyi bir şekilde pazarlamamız ve imaj kazandırmamız için her alanda olduğu gibi işimizi daha iyi yapmak için eğitim şart diyoruz. Bugün farkındalık yaratmak meslek erbabı olarak saygı görmek adına yaptığımız işin daha iyi ve titiz şekilde yapmamız halinde başarı kaçınılmazdır. Biz genellikle gençlere yönelik eğitim veriyoruz. Ancak meslekte eğitimin yaşı olmaz.  Doğduğumuzda ebediyete kadar eğitim şart. Mesleğimizi yaparken başarıya ulaşmak için iyi bir salona, iyi bir personele, iyi bir müşteri kitlesine sahip olunması gerektiği gibi iyi bir reklam potansiyelimizin olması gerekir. Bunu da yapacağımız çalışmaları özveri ile ve müşterinin beğenisine hitap edecek saç kesim ve modellerini uygulamaktan geçer. Şu anda biz iki aylık randevularımız dolu biz sanatımızı icra ediyoruz. Bugün yaptığımız çalışmalar neticesinde emeğimizin karşılığında imaj değişikliğinde 100 TL alıyoruz. Ve bunu yılbaşında itibaren yüzde 25 arttıracağız. Mesleğinize gereken özeni ve hassasiyeti göstermelisiniz. Gösterdiğiniz takdirde saygı ve değer kazanırsınız’’ ifadelerine yer verdi.

 

KATILIMCILAR TEŞEKKÜR ETTİ

 

Konuşmaların ardından salon yönetimi, müşteri ilişkileri, saç kesimi öncesi konsültasyon, anatomik teknik uzun saç kesimi, anatomik saç kesimi konuları ile ilgili eğitimler verilmesiyle birlikte uygulamalı olarak kısa saç ve uzun saç kesimi yapılarak eğitime son verildi. Eğitim programına katılan yaklaşık 100 erkek kuaförü eğitimin yararlı olduğunu belirtti. Oda başkanı Ali Bozdağ başta olmak üzere eğitimi Workshop uzmanları kadir alkan ve Osman Balcı’ya da teşekkür ettiler.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10