Projelerini Başkan Akay'a anlattılar

Uğur Okulları öğrenci başkanları, kendi hazırladıkları Eko Okul ve Su Kaşifi projelerini anlatmak üzere Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ı makamında ziyaret etti. Öğrencileri temiz bir

Çerkezköy 26.11.2017 17:39:00 0
Projelerini Başkan Akay

DESTEK İSTEDİLER

 

Uğur Okulları Lise Başkanı Emre Büyük, Ortaokul Başkanı Sude Özgün ve Başkan Yardımcısı Baran Demir ile okulun Rehber Öğretmeni Mehtap Kıycıoğlu ve Sosyal Bilimler Öğretmeni Erdem Civelek, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı makamında ziyaret gerçekleştirdi. Öğrenciler, kendi hazırladıkları Eko Okul ve Su Kaşifi isimli projeleri hakkında Belediye Başkanı Vahap Akay’ı bilgilendirirken, gerçekleştirmeyi planladıkları proje ve etkinlikleri çin de destek istedi.

 

“SIKINTILI BİR SÜREÇ YAŞIYORUZ”

 

Ziyaretten ötürü öğrencilere teşekkür eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ”Son günlerde kentimizde çevre konusunda sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz. Bölgemizde kurulmak istenen termik santral ve her türlü çevresel sorunlara karşı olan hassasiyetimizi sürekli dile getiriyoruz. Bu konularda elimizden geldiğince halkımızı da bilinçlendirmeye çalışıyoruz” dedi.

 

“DEREYE DEŞARJ OLACAK”

 

Akay “Çerkezköy’de atıksular yıllardır derelere deşarj ediliyor.  Atıksuların derelere deşarj edilmesi nedeniyle havamız ve doğamız kirleniyor. Bu kapsamda yaklaşık 2 yıl önce bir proje başlatıldı. Devlet Su İşleri ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi işbirliğiile Çorlu Deresi ve Pınarça Deresi’ne akan atıksular, dere yatakları boyunca oluşturulan kolektör hattı ile atıksu arıtma tesisine taşınacak. Atıksular bu tesisimizde arıtıldıktan sonra dereye deşarj olacak. Aynı şekilde Yıldırım Beyazıt Mahallemizde bulunan Kavak Dere’de de buçalışma devam ediyor” diye konuştu.  Akay “ Belirleyeceğiniz herhangi bir tarihte atıksu arıtmatesisini gezebiliriz.  Ben sizleri çevreye olan bu duyarlılığınızdan dolayı tebrik ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum. Çerkezköy Belediyesi olarak çevremizin korunması ve temiz tutulması ile ilgili her türlü projeye de destek vereceğiz” dedi.

Haber / FaikOnur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10