'Uygulamalı Akreditif Eğitimi' düzenlendi

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ile Bertal Dış Ticaret A.Ş. işbirliği ile Dış Ticaret Uzmanı Esra Büyükikiz Toğa tarafından  'Uygulamalı Akreditif Eğitimi' dün 14:00 ile 16:30 saatle

Çerkezköy 29.11.2017 19:28:00 0

BİLGİLERİNİ AKTARDI

 

Bilgi aktarıldıkça güzel diyerek, bu zamana kadar olan tecrübelerini paylaşmak amacıyla eğitim verdiğini belirten Dış Ticaret Uzmanı Esra Büyükikiz Toğa iç ve dış ticarette ödeme yöntemi olarak kullanılan Akreditif hakkında bilgiler vererek akreditif kodlarını anlattı.

 

AKREDİTİF HAKKINDA BİLGİLER VERDİ

 

Sahip olduğu sektörler hakkında bilgilerini de anlatan Dış Ticaret Uzmanı Esra Büyükikiz Toğa; ‘’Akreditif, alıcının talep ve talimatına dayanarak bir bankanın belli bir tutara kadar, belli bir vade dahilinde, belli belgelerin ibrazı karşılığında ve öngörülen şartların yerine getirilmesi kaydıyla satıcıya ödeme yapacağını taahhüt etmesine istinaden dış ticaret için geliştirilmiş özel finansman yöntemidir. Hem uluslararası hem de yurtiçi ticaretlerde kullanılır. Çünkü bankalar alıcı ve satıcıdan bağımsız olarak tarafsızdır. Sadece akreditifte belirlenen kurallara göre ve ibraz edilen belgeler üzerinden işlem yaparlar’’ dedi.

 

NEDEN TERCİH EDİLMESİ GEREKTİĞİNİ BELİRTTİ

 

Akreditifin neden tercih edilmesi gerektiğini de açıklayan Dış Ticaret Uzmanı Esra Büyükikiz Toğa;’’ İhracatçı açısından söyleyecek olursak,, bir bankanın ödeme güvencesine sahiptir. Akreditif güvencesinden dolayı, alıcının ülkesinde oluşan/oluşacak politik riskler en alt düzeye inmiştir. Akreditif bağlantısını göstererek ihracat kredisi alabilir. Yeni pazarlara girerek satışlarını arttırabilir. ithalatçı açısından ise, ödeme yapılması şartların uygunluğuna bağlıdır, bu durum ithalatçı için güvence oluşturur. Uygunluk kontrolü alıcı adına bankalar tarafından yapılır. Satıcıyla anlaşmasına bağlı olarak vadeli satın alma yapılabilir. Böylece ithalatçı zaman kazanarak düşük maliyetle kredi sağlama imkanı bulur’’ dedi. Ardından akreditif kodlarını anlattı.

 

KATILIMCILAR TEŞEKKÜR ETTİ

 

Eğitim sonunda birçok sektörden gelen katılımcılar eğitimden memnun kaldığını belirterek bu eğitimi düzenleyenlere teşekkür etti.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10