ÇTSO'dan Ukraynalı işadamlarıyla işbirliği protokolü

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ile Ukrayna Zaporizhzya Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliği anlaşması imzaladı.

Çerkezköy 29.11.2017 19:29:00 0
ÇTSO

ZİYARET GERÇEKLEŞTİRDİLER

 

Zaporizhzya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Volodymyr Shomilov oda yönetim kurulu üyelerinden oluşan bir heyetle dün Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. Ukrayna heyetini Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva , oda yönetim kurulu üyeleri ve Meclis Başkanı Hacı Mehmet Erdoğan karşıladı. Başkan Kozuva Ukrayna heyetini bir süre makamında ağırladıktan sonra meclis toplantı salonuna geçildi.

 

“EN GÜZEL DOSTLUKLAR EKONOMİK VE TİCARİ İLİŞKİLERLE KURULUR”

 

Toplantı Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva’nın açılış konuşması ile başladı. Kozuva “ Değerli  Zaporizhzya Ticaret ve Sanayi Odası delegasyonu, Çerkezköy  Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak, öncelikle Zaporizhzya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Volodymyr Shomilov ve değerli  heyetine, Türkiye’ye ve Çerkezköy’e hoş geldiniz diyorum. Ülkeler ve kurumlararası en güzel dostlukların ekonomik ve ticari ilişkilerle kurulduğu iş dünyası olarak hepimiz biliyoruz. Bu anlamda bu ziyaretinizin bizim için büyük önem taşıdığını ve bizlere onur verdiğini bilmenizi istiyoruz. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi olarak, üyelerimizin uluslar arası piyasalarda yeni dostluklar ve iş birlikleri kurabilmelerini biz çok önemsiyoruz. Odamızın bu amaçla, Almanya, Bulgaristan, Yunanistan gibi ülkelerdeki önemli sanayi ve ticaret odaları ile de ikili görüşmeler ve anlaşmaları bulunmaktadır”dedi.

 

“ÇERKEZKÖY TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ TİCARET VE SANAYİ MERKEZLERİNDEN BİRİDİR”

 

Kozuva “ Çerkezköy zaten Türkiye’nin en önemli ticaret ve sanayi merkezlerinden birisidir. Lojistik açıdan, kara,hava,deniz ve demiryolu ulaşımlarına sahiptir.Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu içerisinde 25 sanayi kuruluşu yer almaktadır. Avrupa ve dünya çapında marka firmalar bulunmaktadır. Bu açıdan,Ukrayna’nın en önemli ticaret ve sanayi odalarından biri olan Zaporizhzya Ticaret ve Sanayi Odası heyetinin odamıza yaptığı bu ziyaretin her iki oda ve üyeleri için önemli bir adım olacağı, ikili görüşmelerimizin güzel dostluklara ve işbirliklerine temel olabileceği inancındayız. Bu içten duygu ve düşüncelerle, şahsım,yönetim kurulumuz ve üyelerimiz adına değerli heyetinize en kalbi duygularla tekrar hoş geldiniz diyorum” diye konuştu.

 

“İKİLİ İŞBİRLİĞİMİZİ DAHA DA GELİŞTİRECEĞİZ”

 

Kozuva’nın ardından konuşan Zoporizhzya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Volodymyr Shomilov da ,”Türkiye’de ve şehriniz Çerkezköy’de bulunmaktan son drece mutluyuz. Güzel ev sahipliğiniz içinde çok teşekkür ediyoruz. Buluşmamız iyi başladı. Çok memnun olduk. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası heyetinin odamıza ziyaretini hatırlıyoruz. İki odanın ekonomik ve ticaret alanındaki gelişmeleri de en iyi şekilde takip ettiğini de biliyoruz. Devam eden süreçte ikili işbirliği ilişkilerimizi daha da geliştireceğiz. Bugün de burada ikili ilişkilerimizin gelişmesi için birlikte ikili işbirliği anlaşmasını yapacak olmaktan da mutluyuz.”dedi. Konuşmaların ardından Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın Çerkezköy sanayisiyle ilgili hazırladığı slayt gösterimi ve ardından da konuk Ukrayna Zaporizhzya Ticaret ve Sanayi Odası’nın hazırladığı bölgesindeki sanayi ile ilgili slayt gösterimi yapıldı.

 

“BÖLGEMİZDE ÜLKENMİZİN EN BÜYÜK VE ÖNEMLİ 20 SANAYİ KURULUŞU BULUNUYOR”

 

Slayt gösteriminin ardından konuşan Volodymyr Shomilov, Zaporizhzya’nın Ukrayna’nın gelişmiş sanayi bölgesine sahip  ve  770 bin nüfusu ile ülkenin altıncı şehri olduğunu kaydetti. Volodymyr Shomilov, kent bölgesinde ülkenin en önemli ve gelişmiş 20 sanayi kuruluşunun faaliyet gösterdiğini ve kentin Dinyeper nehri kıyısında bulunduğunu ve kentte uluslar arası bir hava limanında bulunduğu bilgisini verdi.

 

“734 SANAYİ KURULUŞUNA SAHİBİZ”

 

Çerkezköy’de dört adet sanayi bölgesinin bulunduğunu kaydeden ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva”  Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Türkiye’nin beşinci büyük organize sanayi bölgesidir.

Çerkezköy sanayisinin yıllık ihracatı 3.5 milyar dolardır. Odamızın iki bin 500 üyesi bulunmakta bu üyelerimizin 750’si sanayi kuruluşlarımızdandır. Hedefimiz 2023 yılında odamızın 6 bin üyeye sahip olmasını  ve sanayici olarak da bin olarak hedefledik.  Türkiye’nin en büyük firmalarını bünyesinde barındıran kentimizde faaliyet göstermekte olup, Türkiye’nin 500 firması içinde 25’i Çerkezköy’de bulunmaktadır. Ayrıca Tekirdağ il genelinde Arge merkezi sayımız ise 20’dir ve bunun 11 tanesi Çerkezköy’dedir.”dedi.

 

İKİLİ İŞBİRLİĞİ İMAZLADILAR

 

Programın sonunda Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva ve Zaporizhzya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu başkanı Volodymyr Shomilov  iki oda arasında ekonomik ve ticari ilişkileri daha da geliştirmek için ikili işbirliği anlaşmasını hayırlı olması temennisiyle imzaladılar. Protokolün imzalanmasının ardından iki oda üyeleri Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren bazı sanayi kuruluşlarını gezerek incelemelerde bulundular.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10