Çerkezköy Haber'e Çifte Ödül

Çerkezköy Kent Konseyi Proje Geliştirme Grubu'nun yaptığı çalışma ile Çerkezköy'ün gelişiminde katkı sunanlar, "Çerkezköy'ün 2017 Yılı Vizyonerleri" olarak ödüllendirildi.

Çerkezköy 2.12.2017 08:21:00 0
Çerkezköy Haber

Çerkezköy Haber İmtiyaz Sahibi Gazeteci Şaban Kardeş ve Çerkezköy Haber'den bölgenin emektar gazetecisi Seyit Süren de ödüle layık görüldü.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen `Çerkezköy Vizyonu için Çerkezköy Vizyonerleri Ödül Töreni'ne Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın yanı sıra Çerkezköy Belediye başkan yardımcıları Enver Bayram ve İmdat Özgör, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, Tekirdağ Kent Konseyi Başkanı Mehmet Ali Işık, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mehmet Özdoğan, İrmet Hospital Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Ahmet Türker ve hastanenin kurumsal pazarlama sorumluları, Optimed Hastanesi kurumsal pazarlama sorumluları, Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Türk Metal Çorlu Şube Başkanı Baki Polat, Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri, Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necmi Akman, Teksif Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan, Çerkezköy Belediyesi Kültür Müdürü Ümit Zengin, STK temsilcileri, Türkiye Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı ve Bağlık Mahalle Muhtarı Tahsin Akgün, ÇMYO Müdür Yardımcısı Taha Aslanlı, SGK Çerkezköy Merkez Müdürü Levent Altıntaş, Milli Teakwando Antrenörü Fikri Güzel, Çerkezköy Kent Konseyi çalışma grupları, sanayi kuruluşlarının temsilcileri ve kalabalık bir davetli grubu katıldı. CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ise, gönderdiği kutlama mesajında, programının yoğunluğu nedeniyle ödül törenine katılamadığını belirterek tüm katılımcılara saygılarını iletti. 

 

"VİZYONERLER FARKLIDIR"

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe, "Vizyon, geleceğe ait resimlerimizdir. Şu anda sahip olduklarımızla, yeterliliklerimizle, tasarladığımız ve kurguladığımız gelecek resmimiz. Bu resmi bir sanata dönüştürebilenlerse vizyonerlerdir. Onlar önce kendi potansiyellerini bilir. Emindir. Bulunduğu, yaşadığı, ait olduğu ortam, çevre ve kente dokunabilenlerdir. Farklıdırlar. Fark yaratırlar. Etraflarında bir kabuk yoktur. Onlar üzerlerindeki kılıfı herkesten önce sıyırmışlardır. Arkaları kalabalıktır. Yürürler ama yalnız değil. İlerlerler, asla geri dönmezler. Gördükleri özel bir şey vardır onların. Senin, benim, birçoğumuzun göremediği... Bir ışık, bir başarı, zeka... Bazılarının aklındadır bu, bazılarının parmaklarında, bazılarının fikirlerinde. İşte içimizde, bizlerle olan, öncelikle vizyonları ile farklılaşan, öne çıkan, başarı yakalayan, bunun sonucu olarak şehrine, ülkesine taşan, dünyaya açılan, her biri ayrı değer vizyonerlerimiz için bugün buradayız" şeklinde konuştu.

 

"ÖNCÜ OLMALARINI DİLİYORUM"

 

Çerkezköy Kent Konseyi Proje Geliştirme Grubu Başkanı Tuncay Üstünol ve grup üyelerinin çalışması olan, birçok değerlendirmeye tabi, ciddi emek harcanan bir süreçten sonra listelerine aldıkları, önümüzü aydınlatan, hepimize örnek olan bu başarı hikayesi isimleri birazdan teker teker açıklayacaklarını belirten Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe, "2017 yılında bizlerce seçilen, kentimize, ilimize, ülkemize kattıığı değerler için kendilerini kutluyorum. İçimizden daha nice vizyonerlere öncü olmasını diliyorum" dedi.

 

"ÇERKEZKÖY'ÜN YERİ AYRI"

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da güçlü sanayisi, tarım ve hayvancılığı, lojistik yatırımları, üniversitesi ve turizmi ile çevreye duyarlı, kentleşme çalışmalarını tamamlamış, mutlu ve yaşanılabilir bir Tekirdağ olarak vizyonunu belirleyen büyükşehir belediyesinin bugün 1325'inci gününde yaklaşık olarak 1 katrilyon 300 milyar liralık yatırım yapmanın ve yatırımı harekete geçirmenin güzelliği ve mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Büyükşehir belediyemizin yatırımlarının büyük bir kısmının Çerkezköy'de olduğunu da belirtmek istiyorum. Çerkezköy Kent Konseyi'nin önemli bir yeri var çünkü Kent Konseyi Başkanımız Funda Serfiçe aynı zamanda bizim büyükşehir belediyesi meclis üyemiz. Büyükşehir belediyesi meclisinde 60 üye var. Bunlardan 6 tanesi, Çerkezköy Belediye başkanımız da dâhil olmak üzere Çerkezköy'den geliyor. Hepsi birbirinden değerli hizmetler, getirdikleri önerilerle Çerkezköy için çok büyük hizmetlere öncü oldular. Ben tüm meclis üyelerimizi Sayın Belediye Başkanımız Vahap Akay başta olmak üzere kutluyorum. Tüm vizyonların içinde Çerkezköy'ün yeri ayrı. Büyükşehir kanunu çıktığında Çerkezköy'ün sınırları da genişledi. Çerkezköy OSB'nin ayrı bir yeri var. Tekirdağ'daki sanayi kuruluşların en büyükleri burada bulunuyor. Çerkezköy'ün kalkınması bundan sonra daha da hızlı olacak. Bundan önceki yıllarda az bir yağışta dahi su baskınlarını yaşayan Çerkezköy geçtiğimiz aylarda metre kareye düşen 90 kilo yağışta zarar görmedi. Bu da yerel hizmetlerin kalitesini ortaya koyuyor" ifadelerine yer verdi.

 

İŞTE ÖDÜL ALANLAR

 

Başkan Albayrak’ın konuşmasının ardından Çerkezköy'ün gelişiminde katkı sunan girişimcilere, sanayicilere, iş adamlarına, gazetecilere, sanatçılara ve sivil toplum kuruluşlarına "Çerkezköy’ün 2017 Yılı Vizyonerleri" olarak 14 farklı kategoride ödülleri takdim edildi. Çerkezköy kurumlararası vizyoner kurum ödünü Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi, Çerkezköy sanat dalı ödülünü Ebru Sanatçısı Atilla Can, Çerkezköy ve Trakya genelinde marka ve vizyon ödülünü Pera Pastaneleri, Çerkezköy hemşerisi vizyon ödülünü Metin Gökdeniz, ulusal girişim ve marka başarı ödülünü Çetin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, kent ruhu ve kent sloganı ödülünü Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy yabancı yatırım vizyon ödülünü B/S/H Ev Aletleri, Çerkezköy iş ve marka ödülünü Çerkezköy Haber, Radyo Haber adına Gazeteci Şaban Kardeş, Çerkezköy’ün emektarı ödülünü ise Duayen Gazeteci Seyit Süren alırken, Çerkezköy hayırsever vizyon ödülünü Müjgan-Serkan Karagöz çifti, uluslararası girişim ve ticaret başarı vizyoneri ödülünü Kardeşler Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Çerkezköy’ün en etkin sivil toplum örgütü adına ödülü Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, İş Adamı Cem Kozlu ödül aldı.

 

"ÇERKEZKÖY'Ü KARARTAMAYACAKLAR!"

 

Çerkezköy Haber ve Radyo Haber markaları adına Çerkezköy iş ve marka ödülüne layık görülen Alp Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Kardeş'e ödülünü Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi ve 1911 Çerkezköy Spor Kulübü Başkanı Uğur Erem takdim etti. Bugüne kadar birçok ödüle layık görüldüklerini ancak bu ödülün anlam ve öneminin çok faklı olduğunu belirten Kardeş, "Çerkezköy'ün ve ülkemizin geleceği adına kent konseylerinin önemi hepimizin malumudur. Batı'nın bize dayattığı 'kent konsey'i kavramına aslında çok yabancı değiliz. Bizim örfümüzde, adetlerimizde kent konseylerine 'Danışma Meclisi' denilir. Çerkezköy'ün geleceği için Çerkezköy Kent Konseyi'nin önemine o kadar çok inanıyorum ki... Birileri geleceğimizi karartsa da biz burada yaşayan, burayı memleketi olarak kabul eden insanlar olarak Çerkezköy'ün karartılmasına asla müsaade etmeyeceğiz" şeklinde konuştu. 

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10