Eylemlere başladılar

Türk Metal Sendikası Mess ile yaptığı toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde sonuç alamayınca MESS üyesi iş yerlerinde eylem başlattı.

Çerkezköy 5.12.2017 22:43:00 0
Eylemlere başladılar

Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, hafta başından itibaren Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde yetkili oldukları ve MESS üyesi olan BSH,HEMA Endüstri A.Ş., Arçelik A.Ş., Dinex A.Ş.’de öğle yemeğinde 15 dakikalık kaşık çalma eylemi başlattıklarını belirtti. Türk metal Sendikası ile MESS arasında sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde geçtiğimiz hafta yapılan toplantıda ücretlerde anlaşma sağlanamaması nedeniyle uyuşmazlık raporu tutulmasının ardından Türk Metal Sendikası’nın yetkili olduğu MESS üyesi işyerlerinde önceki gün itibariyle ülke genelinde eylemlere başlanıldığı belirtildi.

 

‘’İŞVEREN ANLAŞMAYA VARINCAYA KADAR EYLEMLERİMİZ DEVAM EDECEK ‘’

 

Konu ile ilgili bilgi veren Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak; “Türk Metal Sendikası olarak MESS ile yaptığımız bugüne kadar tüm toplu iş sözleşmes görüşmelerimizde olumlu yaklaşım sergiledik. Ancak artık şartlar günün koşullarına göre çok daha farklı. Bugüne kadar hep emekçiler olarak bizler ve üyelerimiz ezildi. Ama bundan sonra üzülmek, ezilmek istemiyoruz. Biz hakkımız olanı almak ve insanca yaşamak için emekçi kardeşlerimizin hakkını yasal çercevede koruyor ve bu kapsamda mücadelemizi sürdürüyoruz. Üyelerimizin hakkını alana kadar da mücadelemiz hızla devam edecek. MESS yetkilileri masaya oturup anlaşalım istediğinizi veriyoruz diyene kadar eylemlerimiz devam edecek. Hafta başından itibaren Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde yetkili olduğumuz ve MESS üyesi olan BSH,HEMA Endüstri A.Ş., Arçelik A.Ş., Dinex A.Ş.’de öğle yemeğinde 15 dakikalık kaşık çalma eylemi başlattık. Bu eylemlerimiz değişik şekillerde devam edecek. Ayrıca işverenle anlaşana kadar hiçbir sendika üyemiz bu işyerlerinde normal çalışma saati olan sekiz saat dışında mesai kesinlikle yapmayacak. İşveren mesai yapmalarını istese bile fazla mesai yapılmayacak. Burada da fazla mesai yapmama eylemimizi ortaya koymuş oluyoruz. Temennimiz MESS yaptığı bu yanlıştan dönerde masaya oturur anlaşır.”dedi. Başkan Koçak, tüm
sendika üyelerinin sendikalarının yanında olduğunu ve alınan eylem kararına harfiyen uyduklarını ve
uymaya da devam edeceklerini ifade etti.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10