Koçak: Desteğiniz bize güç veriyor

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy Şube Başkanı Ahmet Aydeniz ve ilçe yönetimi dün Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesini ziyaret ederek, sendikanın MESS ile sürdürdüğü toplu iş sözle?

Çerkezköy 6.12.2017 20:41:00 0
 Koçak: Desteğiniz bize güç veriyor

“TÜRK METAL İŞÇİLERİNİN YANINDAYIZ”

 

Ziyarette konuşan MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz Türk Metal Sendikasının ve işçilerinin yanında olduklarını kaydederek “Türk Metal Sendikası MESS ile sürdürdüğü toplu iş sözleşmesi görüşmelerini biz Çerkezköylü siyasetçiler olarak yakından işveren sendikası bazı maddelerde anlaşmış bazı maddelerde anlaşmamış. MHP olarak biz milletimizin, vatanımızın bütünlüğü konusunda hassasiyetimizi gösteriyoruz. Çalışan işçilerinde ailesine bakabilme adına iyi ücret alabilmeleri adına mücadele eden Türk Metal Sendikası toplu sözleşme görüşmelerinde günün koşullarına göre  işçi kardeşlerimizin geçinebilmelerini  sağlamak için ücret talebinde bulunduğunu gördük. İşverene de saygımız var. Şuan ülke üzerinde ekonomik bir baskı var işveren bunu bahane edebilir. Biz metal işçisinin hak ettiği ücreti almasından yanayız. Metal işçisi ve tüm işçilerin Türkiye’de hak ettikleri ücreti almasından yanayız ve almalıdır. Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir ülkedir. Bizi ekonomik baskılarla yıkamazlar.15 Temmuz darbe girişiminde gördüler bizi yıkamadılar. Yıkmaya da kimsenin gücü yetmez. Bizim Milliyetçiliğimiz Türkiye’deki tüm işçilerin haklarını almasıdır.”dedi.

 

“BU SÜREÇTE SİYASİ PARTİLERİMİZİN DESTEĞİ BİZE GÜÇ VERİYOR”

 

Aydeniz’in ardından konuşan Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube başkanı Murat Koçak’ta “ Öncelikle MHP Çerkezköy İlçe Başkanımız ve yönetimine destek ziyaretleri için teşekkür ediyorum. MHP Türkiye’de olmazsa olmazlardandır. Bu partimizin daha iyi olacak. MHP İlçe teşkilatı başkanı ve yönetimi heyecanlı bir çalışma yapıyor. Biz bu süreçte uyuşmazlığa gittik. Bu süreçte siyasi partilerimizin desteği bize güç veriyor. Masada emekçi kardeşlerimizin bir kuruşunu bırakmayacağız. Biz elimizi her kriz döneminde taşın altına koyduk. Krizlerde hep fedakarlık biz yaptık.Onları holding yaptık.Pazarda ,çarşıda kriz bizi vuruyor” diye konuştu.

 

“EN ÇOK VERİYİ BİZ EMEKÇİLER VERİYOR”

 

Koçak “ Türkiye Cumhuriyeti’nde en çok vergiyi veren emekçileriz. Sarraf,esnaf ve diğer iş kollarından daha çok vergi veren bizleriz.Sendikalı işyerlerinde  vergi kaçırma yok ve kayıt dışı yok. Kısaca sendikalı olan yerlerde vergi kaçırılmıyor. Biz vergi vermekten kaçmayız. Devlet vergiyle ayakta duruyor. Ancak vergide eşitlik olmalıdır. Şuanda vergiye girdiği için elimize 1500-1900 TL geçiyor. Biz patronlara bizi işyerinize ortak edin demiyoruz. Bize kimse kriz bahanesiyle gelmesin. Krizde olan şimdi bizler emekçilerdir. MESS genel Sekreteri özgür Barut’un bizim kırmızı çizgimiz 3 yıllık sözleşme kıdem yılı olamaz söylemleri gerçekten bizleri çok üzdü. Bizimde kırmızı çizgimiz kıdem yılı ve 2 yıllık sözleşmedir. Sosyal haklarda enflasyon verdiler. Genel  Başkanımız da bu genel stratejimizi TV kanallarında söyledi. Biz hakkımız olanı talep ediyoruz” dedi.

 

“HEP KAZANDIRDIK ŞİMDİDE HAKÇA PAY İSTİYORUZ”

 

Koçak,  bu güne kadar hep kazandırdıklarını ve şimdide toplu sözleşme görüşmelerinde hakça pay istediklerini belirterek “ Biz Türk Metal emekçileri olarak bu zamana kadar hep kazandırdık. Şimdide hakça pay istiyoruz. İlk eylemimizi MESS Genel merkezine siyah çelenk koyarak başlattık ve ardından MESS üyesi işyerlerinde eylemlere başladık. Eylemlerimizin başlamasıyla işverenler bizi aramaya başladı. Biz mesaisiz yapamayız diyorlar. Bizde onlara bizi değil MESS’i aramalarını söyledik. Anlaşmaya varıncaya kadar fazla mesai yapılmayacak. Önümüzdeki günlerde asgari ücret belirlenecek. Şuan 1404 TL. Şimdide 1500’mü 1600’mü olsun diyecekler ve bu toplantıyı da aylarca sürdürüyorlar. Ülkemizde yoksulluk ve açlık sınırı 3 bin ila 5 bin TL olduğu bir sırada asgari ücretin 1400 TL olması sıkıntılıdır. Dediğim gibi onlar anlaşmak için bir adım atsın biz on adım atacağız. Biz masa başında anlaşmak istiyoruz. Biz polise,jandarmaya taş sopa atan değiliz. Biz ülkesini,vatanını,milletini seven sendikayız”diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10