Öğrenciler bilgilerini yarıştırdı

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji tarafından ortaklaşa Çerkezkö'de bilgi paylaşımının yaygınlaştırılması, öğrenciler

Çerkezköy 6.12.2017 20:45:00 0
 Öğrenciler bilgilerini yarıştırdı

Bugün 2. oturumu olan yarışmanın finali 11 aralık pazartesi günü yapılacak.

 

‘’ÖĞRENCİLERİMİZİN HEPSİNE BAŞARILAR DİLİYORUM’’

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan yarışmada açılış konuşmasını Gülerçin Koleji Müdürü Ömer Kürklü yaptı. Kürklü; ‘’ Okulumuzun açılışından bu yana çok yol aldığımızı düşünüyorum. Aldığımız bu yolda ilçe milli eğitime bağlı okullarımızla bilgi paylaşımları yapmak üzere bu yarışmayı düzenledik. Öğrencilerimizin hepsine başarılar diliyor, Gülerçin Koleji öğretmenlerine bu yarışmada göstermiş oldukları çalışmalarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum’’ ifadelerini kullandı.

 

6 DERSTEN 30 SORU SORULDU

 

Öğrencilerin birlikte hareket etme, zamanı verimli şekilde kullanma ve karar verme becerilerini sınamalarına olanak verecek biçimde hazırlanan bilgi yarışmasında toplam 6 ders olmak üzere türkçe, matematik, sosyal bilgiler, fen ve teknoloji, ingilizce, din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden 5’er soru sorularak toplamda 30 adet soru soruldu. Sorularda çoktan seçmeli sorulara yer verilmeyerek açık uçlu sorular soruldu.  Her bir soru için 60 saniye süre verilirken matematik soruları için 75 saniye, süre verildi.

 

5 OKUL KATILDI

 

Kuralların okunmasıyla başlayan yarışmanın 1. oturumunda, Metin Seçkin Ortaokulu öğrencileri Özge Tatar, Şevval Ertürk, Göksu Kök, Ayşe Gülten Çağlaya, Yedek Begüm Ceylin Sezgin katılırken, Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu, Emirhan Çetin, Emirhan Ezer, Talha Yunus Sezen , Aleyna Akkuş, Yedek Semiha Yavuz, Özel Çerkezköy Uğur Ortaokulu öğrencileri,  Elanur Karslı, Deniz Ulusoy , Sude Özgün, Bayram Enes Kılıç Yedek Tuna Bora, Veliköy Belediyesi Ortaokulu öğrencileri Berra Karaca, Özlem Gök, Olcay Gültekin, Beyzanur Davulcu, Yedek  Aysun Aktaş, Nurullah Narin Ortaokulu, Burcu Eren, Sude Yıldız, Mustafa Hasan Özden, Sıla Yaşar, Yedek Celil Fırlak katıldı. Yarışmada, Simay Esen  (Türkçe Bölüm Başkanı), Mehmet Melih Özden (Fen Bölüm Başkanı), Çiğdem Erdağ (Yabancı Diller Bölüm Başkanı), Gözde Erol (Matematik Öğretmeni), Saadet Barıtçı (Sosyal Bilgiler Öğretmeni) ve Tuğba Çağlayan (Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni)  jüri üyesi soruları değerlendirdi.

 

NURULLAH NARİN ORTAOKULU

 

Yarışmanın tamamlanmasının ardından 1. 190 puan alan Nurullah Narin Ortaokulu olurken, 130 puan alan Veliköy Belediyesi Ortaokulu ve Metin Seçkin Ortaokulu 2. oldu. Özel Çerkezköy Uğur Ortaokulu 120 puan alarak 3. olurken  Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu ise 90 puan alarak 4. oldu.

 

YARIŞMACILARA SERTİFİKA VERİLDİ

 

Yarışmanın sonunda öğrencilere sertifikalarını vermek üzere Gülerçin Koleji Okul müdürü Ömer Kürklü davet edildi. Kürklü; Yarışmayı büyük bir keyifle izledim. Öğrencilerimiz arasında kıyasıya bir mücadele oldu. Nurullah Narin Ortaokulu tebrik ederiz. Bu yarışma öğrencilerimizin ileriki hayatlarında faydalı olacaktır. Çünkü burada sorulan soruları hayatları boyunca unutamayacaklardır. Öğrencilerimize hayatlarında başarılar diliyorum. dedi. Ardında öğrencilere sertifikalarını takdim etti.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10