"Hiçbir şey birliğimizi ve kararlılığımızı bozamaz"

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Altın İplik Fabrikası'nda yaklaşık 8 ay önce örgütlenerek yetki için Çalışma Bakanlığına müracaat eden Teksif Sendikası Çerk

Çerkezköy 8.12.2017 21:21:00 0

Teksif Sendikası, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Karaağaç Yolu üzerinden  faaliyet gösteren  Altın İplik Fabrikası’nda  8 ay önce örgütlenerek yetki için müracaat ederken, işveren yetkiye itiraz etti.

 

İSTANBUL’DA FABRİKA ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI YAPTILAR

 

Önceki gün Teksif Sendikası Altın İplik’in İstanbul’daki genel merkezinin önünde basın açıklaması yaptı.  Basın açıklamasına Teksif Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan,  Türk-işe bağlı sendikaların Şube başkanları ile  bölgede bulunan Teksif Sendikası Şube Başkanları, Teksif Sendikası üyesi  Altın İplik çalışanları katıldı.  

 

HESAP SORAN HAKKINI SÖKÜP ALAN EMEKÇİLERİZ

 

Basın açıklamasını Türk-İş İstanbul Bölge Temsilcisi Adnan Uyar gerçekleştirdi. Uyar: “Bugün anayasal hakkımız olan sendika üyeliğimizi, toplu sözleşme yapma hakkımızı elimizden almak isteyenlere sesimizi duyurmak için  burada toplandık. Bizler, iş kazasında hayatını kaybeden, meslek hastalığına yakalanan, her türlü ağır koşullarda çalışan emekçi işçileriz.  Gerektiğinde bizler, masaya yumruğunu vurmasını bilen, hesap soran, hakkını söküp alan emekçileriz” dedi.

 

“GEREKLİ ÜYE SAYISINA ULAŞTIK”

 

Adnan Uyar, Altın İplik işyerinde sözleşme yapmak için gerekli üye sayısına ulaştıklarını da belirterek, “Altın İplikte gerekli sayıya ulaştığımızı bakanlık da onayladı. İşveren de bunu çok iyi biliyor. Ancak toplu sözleşme sürecini baltalamak için, kanunların arkasından dolanmak istiyor. Toplu sözleşme yapmak için aldığımız yetkiye, süreci zora sokmak için itiraz ediyor. Adalet sisteminin yavaş işlediğini ve bu itiraz sürecini uzatacağını bildiği için bu yola başvuruyor. Bu süreçte bizim birliğimizi bozabileceğini düşünüyor. Bizim yılacağımızı, vazgeçeceğimizi sanıyor. Hiçbir ayak oyunu bizim kararlılığımızı ve birliğimizi bozamayacak.Biz anlaşana kadar kararlılığımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

 

TÜRKİYE İŞÇİ HAREKETİNE İSMİNİ ALTIN HARFLERLE YAZDIRAN SENDİKAYIZ

 

Uyar, İşverenin, işçilerin ana sütü gibi helal olan haklarını almasının önüne geçemeyeceğini de belirterek, “Gerektiğinde uzlaşırız, ama gerektiğinde nasıl mücadele edeceğimizi de gösteririz. Bundan hiç kimsenin kesinlikle de şüphesi olmasın. Biz Türkiye’nin en büyük işçi konfederasyonuna bağlı bir sendikayız. Ülkenin en büyük işyerlerinde işçileri olan asırlık bir çınarız. Biz sıradan bir dernek değil, Türkiye işçi hareketi tarihine ismini altın harflerle yazdıran bir sendikayız” dedi.

 

ÖNÜMÜZE ÇIKAN ENGELLERİ TEK TEK AŞACAĞIZ

 

 Adnan Uyar ,”Hukuksuz hiçbir işin içinde olmayan, ismi geçmeyen, ülkesine karşı sorumlulukları olan, yasalarına saygılı bir sendikanın üyeleriyiz.  Haklı bu mücadelemiz de yasalar çerçevesinde devam edecektir. Ancak herkes hukuka uyacak. Hakkımızı teslim edecek. Çok iyi bilinmelidir ki geçmişte olduğu gibi bugün de işçinin alın terinden çalmak isteyenlerin karşısındayız ve hakkından geleceğiz. Önümüze çıkarılan engelleri de tek tek aşıp bu işyerinde toplu sözleşme imzalayacağız. Gün birlik günüdür, gün dayanışma günüdür. Derdi olan, kafasında sorusu olan bizimle görüşebilir. Sorunlarımızı, sıkıntılarımızı el birliği ile çözeceğiz. İşyerinde huzur isteniyorsa, verimlilik isteniyorsa kimse işçiyi ve işçinin temsilcisi olan  sendikayı yok sayamaz. Bir kez daha haykırıyoruz. Altın İplik işvereni, gelin Teksif ile masaya oturun, dünden günümüze yaptığımız çağrıya kulak verin.Biz uzlaşmadan yanayız ve gelin masaya oturun” diye konuşmasını noktaladı.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10