272 saat eğitimle aşçı oldular

Malkara'da açılan 'Aşçı Çırağı' kursuna 15 aşçı adayı 272 saatlik eğitim ardından usta birer aşçı oldu. Alacakları belgelerle kendi işyerlerini kurabilecek olan kursiyerler, uygulamal?

Malkara 10.12.2017 21:18:00 0
272 saat eğitimle aşçı oldular

Malkara'da Halk Eğitim Müdürlüğü ile Tekirdağ İş Kurumu (İşkur) Müdürlüğü işbirliği tarafından meslek edindirmek amacıyla açılan ve 15 kişinin katıldığı Aşçı Çırağı kursunda aşçı adayları hafta içi 250 saat teorik 22 saat pratik olmak üzere toplamda 272 saat boyunca eğitim aldı. Öğretmenliğini Aşçıbaşı Tunay Mergen’in yaptığı kursa her yaştan vatandaş ilgi gösterdi.

 

İŞKUR’DAN 20 TL ÜCRET ALDILAR

 

Kursiyerler İşkur'dan  kurslara katıldığı süre içerisinde yol ve yemek olmak üzere günlük 20 TL ücret aldı. Yoğun bir eğitime eğitim gören kursiyerler, kurs öğretmeni aşçıbaşı Tunay Mergen tarafından uygulamalı eğitime tabii tutuldu. Kursiyerler öğrendikleri bilgilerle öğretmen eşliğinde hünerlerini sergilediler. Yapılan yemeklerin ardından kursiyerler tarafından sunulduktan sonra yenildi.

 

‘’HEDEFİMİZ ÇOK GÜZEL YEMEKLER PİŞİRMEKTİ’’

 

Kursiyerlere Milli Eğitim Müdürlüğü ve İşkur imzalı ve onaylı aşçılık sertifikası verileceğini belirten Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sevdican Doğan;"Yaklaşık 1 ay önce bu kursu başlattığımızda hedeflerimiz vardı. Çok güzel yemekler pişirmek erkeler ve bayanlar tarafından. Bunun sonucunda buradan alacakları belgelerle yemek fabrikalarında ya da kendi imkanlarıyla açacakları yerlerde bu belgelerini değerlendirmek kursiyerlerin en büyük amacıydı. Talepler doğrultusunda çeşitli kurslarımızı açmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

 

‘’KENDİMİ GELİŞTİRMEK İÇİN GELDİM’’

 

Aşçı adayı kursiyer Nurdan Yılmaz, "Ev hanımıyız. Kendimi geliştirmek, daha güzel yemekler yapmak ve bu işin püf noktalarını öğrenmek için geldim. Biraz da profesyonel olmak için. Şimdiden sonra artık lokanta da açabilirim. Başka bir iş yerinde de çalışabilirim." sözlerine yer verdi.

 

‘’BURADA ÖĞRENDİKLERİM BANA İLGİNÇ ŞEYLER KAZANDIRDI’’

 

Kursiyerlerden Renk Üstünkol, "Kursun açılacağını ilk duyduğum zaman beni çok cezbetti. 25 yıllık ev hanımıyım ama burada öğrendiklerim bana ilginç şeyler kazandırdı. Profesyonel bir aşçının yanında daha önce hiç bulunmadım. Tecrübe oldu benim için. Kursumuz çok güzel geçti" dedi. 

 

‘’KURSİYERLER PÜF NOKTALARI ÖĞRENDİ’’

 

Kursun öğretmeni aşçıbaşı Tunay Mergen, kursiyerlerin kendisine çok yardımcı olduğunu belirterek, "Çabuk öğreniyorlar. Yemek üzerine konular anlattım. Anlatırken de aynı zaman da hijyen ve iş güvenliği üzerinde durduk ve anlattık. Ayrıca yemek yapımında püf noktalarını öğrendiler. Yemeğin can alıcı ve dikkat çeken bölümlerini gördüler. Öğrendiklerini ve gördüklerini öğrencilerim bundan sonra uygulayacaklar" ifadelerini kullandı.

 

Haber / Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10