1911 Çerkezköyspor ağır yaralı

Bölgesel Amatör Lig 12.grupta haftanın maçında gülen Altınova Belediyespor oldu. Haftaya üçüncü sırada giren temsilcimiz evinde konuk ettiği Altınova Belediyespror'a mağlup olarak şampiyonluk yolunda

10.12.2017 21:20:00 0
1911 Çerkezköyspor ağır yaralı

Son iki haftada altı puan kaybı yaşayan 1911 Çerkezköyspor’un lider Altınova Belediyespor ile puan farkı ise beşe çıktı.

 

ÇERKEZKÖY’DE OYNANDI

 

Pazar günü saat 14.00’de Çerkezköy Mustafa Uğraş Stadyumunda oynanan karşılaşmayı İstanbul bölgesi hakemi Hakan Tezcan yönetirken, yardımcılıklarını ise Erol Ernek, Eren Acar ve Özgür Sevinç yaptı. 1911 Çerkezköyspor karşılaşmaya Sedat Çolak, İsmail İnan, Hakan Sofuoğlu, Burak Çınar, Salih Topyay, Hüseyin Demir, Fetullah Akdoğan, Ali Rıza Gündüz, Mesut Hür, Ilıyaz Benyazi ve Patrick Etego kadrosu ile çıkarken, konuk ekip Altınova Belediyespor ise Orkun Özdemir, Kenan Badatlı, Bayram Yiğit, Volkansel Yalçın, Mehmet Murat Gülbaba, Barış Boylu, Emin Akyıldız, Coşkun Akyil, Oğuz Dalgıç, Cihan Korucuoğlu, Lokman Akyıldız ilk onbiri ile çıktı.

 

HAKAN SAKATLANDI

 

Maça her iki takımda kontrollü bir şekilde başladı. İlk dakikalardan itibaren rakip kalede yüklenmeye çalışan 1911 Çerkezköyspor organize ataklarla gol ararken, konuk ekip Altınova Belediyespor ise kontra ataklarla gol aramaya çalıştı. Karşılaşmanın ilk 15 dakikasında her iki takımda gol pozisyonu üretemezken, 17.dakikada savunma oyuncusu Hakan Sofuoğlu sakatlanarak yerini Mert Akgül’e bıraktı. Ağır bir zeminde oynanan karşılaşmanın ilerleyen bölümlerine doğru oyunda hakimiyeti eline alan konuk ekip özellikle kanatlardan Lokman ve Emin ile etkili hücumlar geliştirdi.

 

1911 YÜKLENDİ

 

Çabuk toparlanan 1911 Çerkezköyspor karşılaşmanın 32.dakikasında mutlak bir pozisyondan yararlanamadı. Sol kanattan İlyas ile gelişen atakta ceza sahası içinde topla buluşan Ali Rıza topu İlyas’ın önüne bıraktı. İlyas kale önünde topa vuramayarak önemli bir fırsatı değerlendiremedi. Bu dakikalarda rakip kaleyi abluka altına alan temsilcimiz 34.dakikada penaltı bekledi. Gelişen atakta ceza sahası içinde topla buluşan Fet rakip oyuncu tarafından düşürüldü. 1911 Çerkezköyspor oyuncuları penaltı beklerken, karşılaşmanın hakemi Hakan Tezcan ise Fet’in kendisini aldattığını belirterek sarı kart ile cezalandırdı.

 

KONUK EKİP GOLÜ BULDU

 

1911 Çerkezköyspor’un yüklendiği dakikalarda kontra ataklarla etkili hücumlar geliştiren konuk ekip Altınova Belediyespor karşılaşmanın 44.dakikasında golü buldu. Yüklenen 1911 Çerkezköyspor’un savunmasını az adamla yakalayan konuk ekip Emin ile sol kanattan hızlı çıktı. Emin seri çalımlarla ceza sahası içine girdi. Etoga’dan da topu kurtaran Emin müsait pozisyonda Oğuz’u topla buluşturdu. Oğuz’da kaleci Sedat’ın sağından topu ağlara göndererek takımını deplasmanda 1-0 öne geçirdi. Gelen golle birlikte morali bozulan 1911 Çerkezköyspor ilk devre tamamlanmadan yüklenmeye çalıştı. İlk devrenin kalan dakikalarında gelişen ataklardan gol sesi çıkmayınca ilk devre konuk ekip Altınova Belediyespor’un 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı.

 

FARK İKİYE ÇIKTI

 

İlk devreyi son dakikalarda bulduğu golle 1-0 önde tamamlayan konuk ekip Altınova Belediyespor karşılaşmanın ikinci devresinin hemen başında bir anda farkı ikiye çıkardı. Sağ kanattan gelişen atakta 1911 Çerkezköyspor savunmasının hatasını iyi değerlendiren ilk golün sahibi Oğuz kendisinin ve takımının ikinci golünü atarak skoru 0-2’ye getirdi. Üst üste gelen iki golle birlikte oyun disiplininden kopan temsilcimiz kalan dakikalarda farkı bire indirmeye çalıştı. Karşılaşmanın 52’inci dakikasında gelişen 1911 Çerkezköyspor atağında ceza sahası içinde topla buluşan İlyas’ın vuruşun kaleci Orkun aynı güzellikle çıkardı.

 

1911 ÇERKEZKÖYSPOR GOL ARADI

 

İlerleyen bölümlere doğru günün suskun isimlerinden Fet oyundan çıkarken, yerine ise Ünal oyuna dahil oldu. Rakibinin farkı indirmek için ataklar geliştirdiği dakikalarda konuk ekip kontra ataklarla etkili oldu. Sağ kanattan gelişen Altınova Belediyespor atağında defansın arkasına sarkan Oğuz’un vuruşunu kaleci Sedat son anda çıkarttı. Taraftarının desteği ile ataklar geliştirmeye çalışan 1911 Çerkezköyspor Altınova Belediyespor savunmasını geçemedi. Karşılaşmanın 75’inci dakikasında sakatlanan İsmail’in yerine oyuna Furkan Şerif Şerioflu dahil oldu. Furkan’ın oyuna girmesiyle hareketlenen 1911 Çerkezköyspor’da sağ kanattan gelişen atakta İlyas’ın vuruşu az farkla auta çıktı. İki farklı galibiyetin vermiş olduğu rahatlıkla mücadele eden konuk ekip kalan dakikalarda kontrollü futbolunu sürdürdü.

 

PENALTI İLE FARKI BİRE İNDİRDİK

 

Karşılaşmanın 82’inci dakikasında gelişen 1911 Çerkezköyspor atağında yapılan ortada İlyas’ın vuruşu direkten döndü. Dönen topu Etego tamamlayarak topu ağlara gönderdi. Bu pozisyonda karşılaşmanın hakemi Altınova Belediyespor’dan Kemal’in topa elle dokunduğunu tespit ederek penaltı atışını gösterdi ve Kemal’i de kırmızı kartla oyun dışına gönderdi. Topun başına geçen Ali Rıza’nın vuruşu kaleci Orkun’un müdahalesine rağmen ağlarla buluştu. Farkın bire inmesiyle birlikte tekrar umutlanan 1911 Çerkezköyspor sağlı sollu ataklarla rakip kaleyi abluka altına aldı. Karşılaşmanın 85’inci dakikasında temsilcimiz gole çok yaklaştı. Sağ kanattan gelişen atakta defansın arkasına iyi sarkan Ali Rıza bomboş pozisyonda topu ağlara gönderemedi.

 

LİDER İLE FARK BEŞE ÇIKTI

 

Rakibinin bir kişi eksik olmasını iyi değerlendiren 1911 Çerkezköyspor karşılaşmanın 89’uncu dakikasında bir pozisyon daha yakaladı. Sağ kanattan gelişen atakta yapılan ortayı iyi takip eden İlyas’ın vuruşu üstten auta çıktı. Karşılaşmanın hakemi altı dakika uzatma verirken, kalan dakikalarda 1911 Çerkezköyspor’un beraberlik golü için geliştirdiği ataklar sonuçsuz kaldı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada konuk ekip Altınova Belediyespor’un 2-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Altınova Belediyespor elde ettiği galibiyet ile puanını 27 yaparak liderliğini sürdürürken, son iki haftayı mağlubiyet ile kapatan 1911 Çerkezköyspor ise 22 puanda kaldı.

 

TARAFTARDAN TEPKİ

 

90 dakika takımını destekleyen 1911 Çerkezköyspor taraftarları son iki haftada alınan yenilgiler ve zirveden uzaklaştıkları için sahayı üzgün terk ettiler .Karşılaşmanın ardından bazı taraftarlar kötü sonuçların ardından Teknik Direktör Yahya Aydın’ı istifaya davet ederken, bazı oyunculara da büyük tepki gösterdiler.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10