Vatan Partisi'nden TMS'ye destek ziyareti

Vatan Partisi Tekirdağ İl Başkanı Hasan Oruk, Vatan Partisi MYK üyesi ve İşçi Sendikası yönetim Kurulu üyesi Erdal Demirkan, Çerkezköy İlçe Başkanı Kemal Engin, Çorlu İlçe Başkanı SongÃ?

Çerkezköy 10.12.2017 21:28:00 0
Vatan Partisi

“BAŞARIYA ULAŞACAĞINA İNANIYORUZ”

 

Ziyarette konuşan Vatan Partisi Tekirdağ İl Başkanı Hasan Oruk, “Bugün yaptığımız ziyaretin sebebi sendikanızın MESS ile sürdürdüğü toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması ve uyuşmazlık raporu tutulması nedeniyle sizlerin yanında olduğumuzu bildirmek ve sizleri desteklediğimizi belirtmek için yapmış bulunuyoruz. İnşallah bu toplu sözleşme ülke ekonomisine zarar vermeden başarıya ulaşacağınıza inanıyor ve sizleri destekliyoruz. Çalışan işçilerin hak ettiği ücreti almalı. Bu gün firmaların holding sahibi olmaları işçilerin sayesinde olmuştur. Biz bu toplu sözleşmenin en kısa zamanda çözümlenmesi tarafındayız. Vatan Partisi olarak emeğin ve alın terinin değerini bilen partiyiz. Masa başında olan sözleşme iyidir. Biz hiçbir zaman sendikaların işine karışmayız.Biz her zaman sizlerin yanındayız ve sözleşmenin barışçıl şekilde  de çözümlenmesinden yanayız.”dedi.

 

“BİZ SADECE ALIN TERİMİZİN HAKKINI İSTİYORUZ”

 

Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, “Destek ziyaretiniz için teşekkür ediyoruz. Sizlerin destekleri bizlere güç ve cesaret veriyor. Biz mücadelemizi kanunlar çerçevesinde demokratik hakkımızı kullanıyoruz.Biz sadece alın terimizin hakkını istiyoruz.Fazlası onların olsun.Bu toplu iş sözleşmesi görüşmemiz  MESS üyesi 180 işyerindeki  130 bin üyemizi kapsıyor.Ayrıca bu sözleşme MESS üyesi olamayan ve 70 bin üyemizin de çalıştığı işyerlerine örnek olacak bir sözleşme olacak. Biz uzlaşmadan yanayız. Biz sözleşmeyi masada bitirme taraftarıyız. Sokağa indiğimizde zor olacak. Farklı yollara gitmemesi için sokağa inmek istemiyoruz masada anlaşalım diyoruz. Çalışan işçiler hak ettiği ücreti almalı. Bugün firmaların holding sahibi olmaları işçilerin sayesinde olmuştur.Bu konunun en kısa zamanda çözümlenmesi her iki taraf içinde hayırlı olacaktır” dedi.

 

“KAZANILMIŞ HAKLARI İSTEMEMELERİ SABRIMIZI TAŞIRDI”

 

Koçak “ Görüşmelerde kazanılmış hakları istememeleri ve bunların sözleşmeden çıkartılması talebi sabrımızı taşırdı. Bunların içinde kırmızı çizgi olan maddeler yok. MESS’le ilk defa bu konuda böyle bir durumla karşılaşıyoruz. Yaptığımız eylemler uyarı niteliğinde hiç bir şeyi kırmadan dökmeden  anlaşana kadar eylemlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Ülkemizde 5 yılda bir ekonomik kriz oluyor. Her kriz döneminde hep biz fedakarlık yapıyoruz. Şimdi krizde olan bizleriz. Çoluk çocuğumuzun hakkını masada almak istiyoruz. Başkada bir şey istemiyoruz” diye konuştu.

 

MASA BAŞINDA OLAN SÖZLEŞME EN İYİ SÖZLEŞMEDİR

 

Vatan Partisi MKYK üyesi ve İşçi Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Demirkan da, “İşçinin masaya kaşığını çatalını vurması,ülkemiz vatan savaşı mücadelesinden geçerken MESS’in aklını başına alması gerektiğini gösteriyor.Biz Türk Metal Sendikası’nı yakından takip ediyoruz.Bu toplu sözleşme müzakerelerinde başarıya ulaşacağına inanıyoruz.Masa başında olan sözleşme en iyi sözleşmedir. Masa dışında olan sözleşmeye bizde taraf değiliz. Biz hiçbir zaman sendikaların işine karışmayız. Biz her zaman sizlerin yanınızdayız ve sözleşmenin barışçıl şekilde çözümlenmesi yanlısıyız. Birçok maddede  uyuşmazlık tutulması hoş olmadığını göstermektedir. Özellikle de kazanılmış hakların sözleşmede yer almalarını istememeleri de hiç hoş olmayan bir davranıştır. Bizlerin de temennisi MESS’in kısa süre içinde masaya oturarak anlaşma sağlamasıdır.”dedi.

 

İŞVEREN VİCDANİ SORGULAMASINI YAPMALI

 

Vatan Partisi Çerkezköy Şube Başkanı Kemal Engin ise, “ İşçisiyle işvereni ile aynı bakışta olan Türk milletiyiz biz birçok şeyi batıdan öğrendik. Ancak bakış açısı bizim öz bakış açımız olmalıdır. Her savaş sırasında bu ülkenin çocukları şehit oldu, gazi oldu. işveren olarak ben bunu batıdan öğrendim batıda emeği ezerek işçinin emeği ile varım dememeli. Emek sömürücüsü yapmamalı. Vicdanın sorgulamasını yapmalı. Avrupa ve ABD’deki işverenler gibi değil.Bu emek görüşmelerinde Vicdanı sorgulamalarını yaparak ben bu işçilerle ayakta duruyorum.Onlarla kazanıyorum. Onların hakkını vermem gerekir düşüncesi ile hareket etmeli. Biz vatan partisi olarak haklı davanızda sonuna kadar yanınızdayız” dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10