''ABD aslında insanlığa karşı bir suç işlemektedir''

ABD Başkanı Trump'ın Kudüs' İsrail'in başkenti olarak tanımasına karşı bir tepki de  Türk Eğitim Sen İlçe Temsilcisi Alper Tunga Şahin'den geldi.

Çerkezköy 10.12.2017 21:29:00 0

Şahin; ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasını kınıyor, bu kararın yüzyıllardır bölgemizi kan gölüne çeviren İslam düşmanı, emperyalist anlayışın bir ürünü olduğunu ifade etti.

 

‘’OSMANLI DEVLETİ DÖNEMNİNDE HUZUR VE BARIŞ İÇİNDE YAŞANDI’’

 

Kudüs’ün  3 semavi dinin de kutsal kabul ettiği değerleri içinde barındıran, dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olduğunu belirten Şahin; ‘’İnsanlık binlerce yıllık tarihinde en kanlı mücadelelerini din üzerinden yürütmüştür. Kudüs ise Müslümanların kadim kıblegahı, bütün semavi dinlerin ortak mekanıdır. Dünyaya barış ve huzur ancak bütün inançlara saygı çerçevesinde geliştirilecek bir süreç sonucunda Kudüs’ün maneviyatına halel getirmeden evrensel hukuka ve tarihi gerçeklere uygun bir çözümle gelecektir. Halbuki İsrail’in 1967 yılında 6 gün savaşları sonunda Müslümanların kontrolündeki Kudüs’ü işgal fethetmesiyle bitmeyen bir kavganın da fitili ateşlenmiştir. Özellikle Osmanlı Devleti döneminde yüzyıllar boyunca bütün inanç sahiplerinin hoşgörü ve huzur içinde yaşadığı bu kutsal şehir İsrail işgali altında geçen yarım asırdan beri kanlı mücadelelere sahne olmuş, İslam’la diğer dinler arasındaki ayrılıkların temel gerekçesi haline gelmiştir’’ sözlerine yer verdi.

 

‘’ABD’NİN GİRİŞİMİ SOYKIRIMI MEŞRU HALE GETİRME GİRİŞİMİ OLARAK GÖRÜLMEKTEDİR’’

 

Sözlerine şöyle devam eden Şahin; ‘’İsrail’in doğu Kudüs’te yıllardan beri uluslararası hukuka aykırı bir biçimde sürdürdüğü Müslüman bölgelerinde Yahudi kökenli vatandaşlarını yerleştirilmesi politikası bölgede gerginliklerin bir türlü sona ermemesine neden olurken Kudüs’ü başkent ilan etmesi de uluslar arası çevrelerde kabul görmemişti. Bu bakımdan ele alındığında ABD’nin bu hamlesi uluslar arası hukukta yeri olmayan bir işgal ve soykırımı meşru hale getirme girişimi olarak görülmektedir. Bu karar bütün dünyada var olan gerginlikleri bir kademe daha yukarıya çıkaracak akla ve mantığa uygun olmayan bir adım olmuştur. Kudüs’ün İsrail’in başkenti olarak kabul edilmesi hem antisemitist yaklaşımları körükleyecek hem de sözde cihatçı terör örgütlerine yeni bir cephe açma fırsatı verecektir. Böyle bir durum ne İsrail’in ne Müslümanların ne de Hristiyanların yararına değildir. Bu karar Filistin- İsrail barış çabalarına ve Ortadoğu’ya istikrar getirme sürecine indirilmiş ağır bir darbedir. Hükümetimizin BM kararına aykırı gayri ahlaki gayri hukuki ve akıl dışı bu kararı tanımadığı yolundaki beyanatları son derece yerindedir. Zaten alev alev yanmakta olan Ortadoğu’da çok tehlikeli bir gerginlik ve çatışma alanı daha açmakla ABD aslında insanlığa karşı bir suç işlemektedir’’ ifadelerini kullandı.

 

‘’ABD BİR GÜN KENDİ YAKTIKLARI BU ATEŞİN YAKICI AZABINI ELBET TADACAKTIR’’

 

Şahin son olarak şu sözleri dile getirdi; ‘’Türk Eğitim Sen olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Filistinli kardeşlerimizin haklı davalarına sonuna kadar destek olmaya devam edeceğiz. Bu kararla zulme işgale ve İslam’a karşı haksızın yanında alenen yer alan ABD dünyada yalnız kalmaya mahkum olacaktır. Daha fazla silah satmak daha fazla petrol elde etmek daha fazla para kazanmak uğruna tüm dünyayı ateşe vermeyi göze alan bu azgın anlayış insanlığın sağduyusu karşısında pes edecek zalimler eninde sonunda kaybedecek insanlık mutlaka kazanacaktır. On binlerce kilometre ötelerden gelip her türlü hile ve desise ile bölgemizi ateşe atanlar bir gün kendi yaktıkları bu ateşin yakıcı azabını elbet tadacaktır’’.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10