Akay: Orta refüjler Pazartesi kalkıyor

Dün Çerkezköy Haber Gazetesi imtiyaz sahibi ve gazeteci Şaban Kardeş'e yeni yerine taşınmalarından dolayı hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ilçede hayata geÃ?

Çerkezköy 11.12.2017 20:11:00 0
Akay: Orta refüjler Pazartesi kalkıyor

60 AĞAÇ SÖKÜLECEK

 

Gazeteci Şaban Kardeş ile görüşen Başkan Akay, Atatürk Caddesindeki orta refüjleri kaldırma çalışmalarının başlayacağını kaydetti. Akay “ Pazartesi gününden itibaren de alt yol kavşağından belediye meydanına kadar olan bölümde yer alan 60 ağacı sökeceğiz. Tek yön olacak caddeyi de asfalt ile kaplayacağız. Bu çalışmalarla birlikte caddenin yan taraflarına ise ıhlamur dikeceğiz. Makine ile söktüğümüz ağaçları Narin Caddesine dikeceğiz” dedi.

 

“YÜZDE 1 FİRE YAŞADIK”

 

Öztrak Caddesinde sökülen ağaçların koruma altında alındığını kaydeden Akay “ Söktüğümüz ağaçlarla ilgili çoğu vatandaşımızdan tepkiler aldık.Ancak Öztrak Caddesinden söktüğümüz 239 ağacı mezbahane bahçesinde bakıma ve koruma alındı.  O sökülen ağaçların tamamı filizlendi ve köklendi. Baharda bu ağaçlar güçlenerek kendine geldi. Biz fireyi yüzde 10 diyorduk ama şuan firemizin yüzde bir olduğunu söyleyebilirim” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10