Erem: Kayıpları telafi edeceğiz

İki haftadır üst üste alınan yenilgiler sonrası zirve yarışında ağır yara alan 1911 Çerkezköyspor'da Başkan Uğur Erem, Genel Kaptan Sebahattin Çolakoğlu ve teknik direktör Yahya Aydın basÄ

12.12.2017 20:02:00 0
Erem: Kayıpları telafi edeceğiz

Takımın iki haftadır üzerinde kara bulutlar olduğunu kaydeden Başkan Uğur Erem “ Golü yediğimiz zaman telafi etmekte zorlanıyoruz. Liderlik şansımızı kaçırdık ama kalan haftalarda bunu telafi edeceğiz” dedi.

 

AÇIKLAMADA BULUNDULAR

 

Dün saat 14.00’de kulüp binasında gerçekleştirilen toplantıya Kulüp Başkanı Uğur Erem, Genel Kaptan Sebahattin Çolakoğlu, yöneticiler Yakup Cin ve Hasan Pektaş ile teknik direktör Yahya Aydın katıldı. Hafta sonunda tatsız bir maç geçirdiklerini kaydeden 1911 Çerkezköyspor Başkanı Uğur Erem “ Bize göre şansız bir maç geçirdik. Üzerimizde iki haftadır kara bulutlar var. Özellikle Çıksalınsopr maçında iyi oynamamıza rağmen kaybettik. Son on dakika içinde maçı çevirebilecek net üç pozisyonumuz vardı. Bu sıralar top bizi sevmiyor. Mazeret olarak bunların arkasına da sığınmak istemiyoruz. Bizim de hatalarımız var ama işi o noktaya getirmememiz gerekiyor. Golü yediğimiz zaman telafi etmekte zorlanıyoruz. Dolayısıyla iki hafta üst üste yenilgi almamız Çerkezköy kamuoyunu ve belli çevrelerin üzerinde moralsiz ve karamsarlık estirdi. Ben bu karamsarlığa katılmıyorum. Çünkü lig uzun bir maraton. Bizim grupta her takım her takımı yenebilecek güçtedir. Liderken ligin sonuncu takımına yenildik. Böyle ilginç sonuçlarla karşılaşıyoruz. Liderlik şansımızı kaçırdık ama kalan haftalarda bunu telafi edeceğiz” dedi.

 

“MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

 

Maç sonunda bir grup taraftarın yaptıkları tezahüratlara katılmadığını kaydeden Erem “ Biz yönetim olarak teknik heyetimizin sonuna kadar arkasındayız. Çerkezköy’de geçmişte bazı çevrelerin alışkanlık haline getirdiği ‘iki maçtan sonra hoca gitsin’ sözlerine kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Teknik heyetimizin sonuna kadar arkasındayız. Bununda böyle bilinmesini istiyoruz. Eğer taraftar grubu takıma zarar vermeye başladığı andan itibaren taraftar grubuyla olan ilişkileri tekrar gözden geçirmeye karar verdik. Çünkü biz taraftar grubumuzun bizimle beraber deplasmanlara, stada karda kışta geldikleri zaman bize katkı yaptıklarını görüyoruz. İki haftadır taraftar grubu bize zarar vermeye başladı. Özellikle Çıksalınspor karşılaşmasında taraftarlarımızın zararını gördük. Kendilerine de bunun böyle devam etmemesi gerektiğini ilettik” açıklamasında bulundu.

 

“BAĞCIYI DÖVMEK OLANLARLA İŞİMİZ OLMAYACAKTIR”

 

İlk devrenin son karşılaşmasında deplasmanda mücadele edeceklerini kaydeden Erem “ Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor karşılaşmasının ardından devreyi tamamlayacağız. Bu süreç içinde teknik heyetimiz ile görüşeceğiz. Takımdaki aksaklıkları değerlendireceğiz. Takıma olabilecek takviyeleri gözden geçireceğiz. Devre arasında takıma 3-4 takviye yapmayı planlıyoruz. Dolayısıyla ikinci yarı güçlü bir şekilde takım şampiyonluk hedefine heyecan ile yürüyecektir. Taraftarlarımızın olumlu eleştirilerine her zaman kapımız açıktır. Bunları da hoşgörü ile karşılarız. Amacı bağcıyı dövmek olanlarla da işimiz olmayacaktır” dedi.

 

“MİLLİ PİYANGO ÇEKİLİŞİMİZ OLACAK”

 

Mart ayında takıma destek amaçlı milli piyango çekilişi gerçekleştireceklerini kaydeden Erem “ Kulübümüze gelir amaçlı bir projemiz olacak. 15 gün içinde de biletleri satışa çıkarmayı hedefliyoruz. Satışlardan elde edeceğimiz rakamlar transfer yapmamızda elimizde bir done olacak. Ayrıca sporcularımızın alacaklarını gidermek içinde önemli bir güç kaynağı olacaktır. Milli piyango çekilişine araba, beyaz eşya dahil edeceğiz” diye konuştu.

 

“DÜNYANIN SONU DEĞİLDİR”

 

Takımdaki son haftalardaki form düşüklüğünü erken forma girdiklerine bağlayan Erem “ Son üç maçtır takımda eski maçlara göre form düşüklüğü görünüyor. Bazı takımlar çok erken forma giriyorlar. Erken forma girmek zaman zaman takımlara handikap oluşturuyor. Takımda kilit noktada futbolcularımız da sakatlandı. Yaşadığımız sakatlıklar önemli derecede bizi etkiledi. Ekonomik olarak mütevazi bir takımız. Edirnespor, Sultangazispor, Bigaspor ve Çanspor’un kurumsal firmaların destekleri ile mücadele ediyorlar. O takımlar kadar bütçemiz bulunmuyor. Lige yeni çıkan bir takımız. Lig sonunda şampiyon da olamayabiliriz ama bu dünyanın da sonu değildir” açıklamasında bulundu.

 

“ŞİRKET KURMAK GEREKECEK”

 

Erem “ Öztrak Caddesinin spor kulüplerine destek amaçlı ücretli olma maddesi Çerkezköy meclisi tarafından Ocak ayında görüşülecek. Ocak ayına ertelenmesini ben istedim. Çünkü işin hukuksal dayanağını araştıracağız. Kimsenin kafasında soru işaretleri olmaması gerekiyor.  Çan’da, Silivri’de spor takımlarına otopark ücretlendirildiğini örnekleriyle ortaya koyduk. Bizim de takımların ihtiyaçlarını gidermek adına bir fon oluşturma ve bu fondan spor kulüplerine belli oranda dağıtma düşüncesindeyim. Bunun için bir şirket kurmamız gerekecek. Bunun için amatör spor kulüpleri şirketi kurulacak. Şirketlerin böyle yerleri işletmeleri de daha kolay oluyor. Ekonomik destek olmadan başarı gelmiyor. Bugüne kadar belediyemiz, kurumların destekleriyle yürümeye çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.

 

“SANAYİCİNİN ÖNÜNDE ENGELLER VAR”

 

Sanayi kenti olmalarına rağmen, sanayicilerden destek alamadıklarını kaydeden Erem “ Sanayiciler OSB yönetmeliğinde spor kulüplerine resmen yardım yapamıyor. Önlerinde önemli engeller var. Bunun için amatör spor kulüplerine yönelik yeni düzenlemelerin yapılması gerekiyor. Belediyelerde yardım yapamıyor. Bunların ortadan kalkması gerekiyor. Federasyon 3.lige çıkan takıma 1 milyon veriyor ve o takımlar ayrıca iddiadan da para alıyorlar. Peki onlar mı amatör spor kulüpleri mi desteklenmesi gerekiyor. Elbetti ki onları da destekleyin ama amatör spor kulüplerine de destek veriniz. Sanayi kuruluşlarına her zaman gideriz gitmekten çekinmeyiz. Veliköy sanayicileri ile başlayacak, daha sonra Karaağaç ve Çerkezköy sanayicisinden spora önemli katkılar olacağını düşünüyorum” dedi.

 

“ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ”

 

Yönetime desteklerinden ötürü teşekkür eden Teknik Direktör Yahya Aydın”  Takım olarak zor zamanlar geçiyoruz. Bunun devam edeceği de anlamına gelmiyor. Ben genel anlamda kötü oynadığımızı düşünmüyorum. Bireysel anlamda düşüşler var.Bunlar da sakatlıklardan kaynaklanıyor. Son oynadığımız karşılaşmada zaman zaman vasat olsak da gerçekten iyi oynadık. İkinci devrenin tamamında çok iyi oynadık. Sonuçta kaybetmememiz gereken maçı kaybettik. Sonunda bunun sorumlusu bizlerdir. Herhangi bir şey kaybetmedik, sadece avantaj kaybettik. Dört beş puan önemli değildir. bunları da tolere edebiliriz ve bunun da üstesinden geleceğiz” dedi.

 

“EMEKLERİ BIRAKIP GİTMEM”

 

Aydın “ Şahsımla alakalı bu kulübe teknik anlamda büyük emek verdim. Bu emekleri bırakıp silip gitmek de istemem. Gerçekten yönetim anlamında dostluk anlamında müthiş kazanımlarım oldu. Bütün emekleri bırakıp gitmek istemem. Zararım olduğunu düşündüğüm an arkama bakmam. Bu kulüp benim için önemlidir. Biz sezon başında geldiğimde hiçbir zaman ağzımdan şampiyonluk çıkmadı. Çıkan yönetimin gösterdiği iddialı duruma sonsuz saygım vardır. Biz alttan alttan sessiz ne yapabiliriz diye düşündük. Kafamızda şampiyon olabiliriz düşüncesi vardı. Küçük bir avantaj kaybettik. Son iki maçı tekrar oynasak kazanırız. Ufak hatalarla maçı kaybettik” diye konuştu.

 

“İNSANLAR DÜŞÜNDÜKLERİNİ SÖYLEMEKTE ÖZGÜRDÜRLER”

 

Son karşılaşmada kendisini istifaya davet eden taraflar hakkında konuşan Aydın “  Taraftar alakalı yönetim sorumludur. İnsanlar düşündüklerini söylemekte özgürdürler. Bizler kendimizi gerçekten insan olarak kabul ediyorsak, insan olarak saygı görmek istiyorsak, yaptığımız kötü şeylerden, yapmadığımız iyi şeylerden sorumluyuz. Herkes de bunun sorumluluğunu almak zorundadır. Bu hepimiz için geçerlidir. Bu zamana kadar kimseye saygısızlık yapmadım. İşimizi doğru yapmaya çalıştım ve doğru yaptığımı da düşünüyorum. Ama  özel hayatımdan bazı şeylerin marşa yönelik  karıştırılması hiç hoş değildir. Birileri beni istifaya davet edebilir, bu gayet normaldir. Ama özel hayatımı olayın içersine karıştırdılar mı o zaman herkesin özel hayatını sorgulamak birilerine düşer” diyerek tepki gösterdi.

 

“KİŞİSEL EGOLARIM VE KİBİRLERİM YOK”

 

Basın mensuplarının ‘ Fettullah ile bir sorununuz mu var? . Son haftalarda yedek kalıyor ve son karşılaşmada oyundan alındıktan sonra bir tepkisi oldu “ sorusunun hatırlatılması üzerine konuşan Aydın “ Fettullah benim geçen seneden beri öğrencim. Hocasının kararına saygı duyması gerekiyor. Benim sporcular ile sorunum olmaz. Benim 22 futbolcum var ve elimdeki adalet terazisini eşit dağıtmaya çalışıyorum. Bu takımın içinde bazen birileri oynar, birileri de oynamaz. Bunun içinden kurtulmadığımız vakit futbol mantalitemiz de yükselmez. Benim futbolcu ile kişisel bir çatışmam olmaz. Kişisel egolarım ve kibirlerim yok. Takımın kazanması için bugüne kadar elimden geleni yaptım” dedi.

 

“DAHA 13 MAÇIMIZ  VAR”

 

Sezonun en iyi maçını oynadıklarını kaydeden 1911 Çerkezköyspor Genel Kaptanı Sebahattin Çolakoğlu “ Saha zemini korktuğumuz gibi olmadı. Sezonun en dolu tribünlerine karşı oynadık ve bunların hepsi de takımı havaya soktu. Nitekim karşılaşmaya iyi başladık. 35-45 dakika arasında iyi oynadık ve havaya da girdik. Rakip kalede gol ararken de kalemizde gol gördük. 45 dakika boyunca iyi futbol ortaya koyuyorsun, devre arasına mağlup giriyorsun. İkinci devrenin hemen başında kalemizde gol gördük ve moralimiz bozuldu. Karşılaşmanın 60’ıncı dakikasından sonra net altı pozisyonumuz vardı. İyi futbolu sonuca yansıtmamız gerekiyor. Daha 13 maçımız var. Bu hafta deplasmanda Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor’u mağlup edeceğiz. Daha sonrada şapkamızı önümüze koyup ikinci devre neler yapabiliriz diyerek çalışma yapacağız” dedi.

 

“HAKEMLER KÖTÜ “

 

Hatalı bir yönetim sergileyen maçın hakemlerine de tepki gösteren Başkan Uğur Erem” Bu mağlubiyetlerde hakemlere sığınmak istemiyoruz. Her maçta olduğu gibi bu karşılaşmada da çok kötü bir performans ortaya koydular. Fet’in pozisyonu net penaltıydı. Pozisyonun uzağında olduğu için oyuncumuza birde sarı kart gösterdi. Sezonun kalan kısmında hakemlere rağmen başarılı olmak istiyoruz. Bizi her maç desteklemeye gelen taraftarlarımıza da sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10