Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü'nden HDP bayrakları ile ilgili açıklama

Malkara'da 6 aralık tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) bayraklarının yan yana asılması olayına ilişkin Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü açıklamada bulundu.

Malkara 12.12.2017 20:07:00 0
Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü

Yapılan açıklamaya göre "Bahse konu bayrakların asıldığı andan söküldüğü ana kadar dijital görüntü kayıtları incelenmiş, asılı bulunan bayraklara bu süre içerisinde herhangi bir müdahalede bulunulmadığı tespit edilmiştir” denildi.

 

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamada; ‘’ Cumhuriyet Halk Partisi Malkara İlçe Teşkilatı Olağan Genel Kurul Toplantısı ile ilgili toplantının yapıldığı Kültür Sarayı girişine, 06.12.2017 günü akşam saatlerinde partiyi temsilen bayrakların asıldığı,  07.12.2017 günü bahse konu bayrakların arasında bir adet HDP (Halkların Demokratik Partisi) ibareli bir bayrağın da bulunduğu bazı basın yayın organlarında yer almış, akabinde konu ile ilgili CHP Malkara İlçe Teşkilatı tarafından basın açıklaması yapılmıştır.

 

MALKARA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN HERHANGİ BİR TALEPTE BULUNMADIĞI ANLAŞILMIŞTIR

 

Yapılan açıklamada her ne kadar Malkara İlçe Emniyet Müdürlüğümüzce “Bahse konu bayraklama işleminin yapıldığı bölgeyi gören bir kameranın bulunmadığı bilgisinin kendilerine verildiği beyan edilmiş” ise de Malkara İlçe Emniyet Müdürlüğü’müzden bu yönde herhangi bir talepte bulunulmadığı anlaşılmıştır.

 

ASILI DURAN BAYRAKLARA HERHANGİ BİR MÜDAHALEDE BULUNULMADIĞI TESPİT EDİLMİŞTİR

 

Ayrıca talep edilmiş olsa dahi mevcut görüntüler yetkili mercilerin talebine binaen yasal çerçevede verilebilecektir. Bahse konu bayrakların 06.12.2017 tarihi itibariyle asıldığı andan 07.12.2017 tarihinde söküldüğü ana kadar dijital görüntü kayıtları incelenmiş, asılı bulunan bayraklara bu süre içerisinde herhangi bir müdahalede bulunulmadığı tespit edilmiştir’’ifadeleri kullanıldı.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10