Özgül'den TMS'ye tam destek

Türk Metal Sendikasına siyasilerden ve sivil toplum kuruluşlarından destek artarak devam ediyor.

Çerkezköy 13.12.2017 20:24:00 0
Özgül

Ak Parti Saray İlçe Başkanı Hakan Özgül de Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesini ziyaret ederek Şube Başkan’a yanlarında olduklarını kaydetti.

 

“TÜRK METAL SENDİKASININ YANINDAYIZ”

 

Ak Parti Saray İlçe Başkanı Hakan Özgül ziyarette yaptığı konuşmada “ Türk Metal Sendikası ile MESS arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde işveren temsilcisi metal işçileri Sendikası MESS bazı maddelerde anlaşmaya yanaşmaması nedeniyle görüşmelerde uyuşmazlığa gidilmiş olduğunu öğrendik. Emeğin alın terini alması yönünde mücadele eden Türk Metal Sendikası’nı destekliyor ve yanında olduğumuzu belirtiyoruz. Temennim işveren bu yanlışından bir an önce geri döner ve masaya oturarak anlaşma sağlar.Bu sözleşmenin anlaşma ile sonuçlanarak sonucunun Türk Metal Sendikasına, üyelerine ve işverene hayırlı olmasını diliyorum” açıklamasında bulundu.

 

“HAKKIMIZ OLANDAN FAZLASINI İSTEMİYORUZ”

 

Ziyarette konuşan Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak’da, “ Biz anlaşmadan yanayız. Masaya oturup anlaşmadan yanayız. Sokağa çıkmak istemiyoruz. MESS ile sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerimiz MESS üyesi 180 işyerinde çalışan 130 bin kişiyi kapsıyor ver diğer işyerlerinde de çalışan 70 bin üyemize de bu sözleşme örnek teşkil edecek bir sözleşme olacak yani burada imzalanacak toplu iş sözleşmesi toplamda 200 bin işçimizi kapsayacak. Biz Türk Metal işçileri olarak çalıştığımız işyeri bizim ekmek teknemiz ve kesinliklede zarar vermeyiz. Bu süreçte uyuşmazlık zaptı tutulmasıyla birlikte işverene uyarı eylemleri başlattık ve bu uyarı eylemlerimiz artarak da devam edecek.Bu güne kadar fedakarlı hep biz yaptık. Ama artık fedakarlık yapma sırası işverende biz onlardan işyerlerini istemiyoruz hakkımız olanı vermelerini talep ediyoruz.bu güne kadar onları holding haline biz emekçiler getirdi.Bizim tek istediğimiz insanca yaşayabileceğimiz alın terimizin hakkı olan ücretin verilmesi başkada bir şey istemiyoruz.”dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN

 

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10