"Ali Bin Nasuh" Camii törenle açıldı

"Ali Bin Nasuh" Camii temel atma töreni önceki gün Camiatik Mahallesi, Hasan Gürkan Caddesi No:23'de gerçekleştirildi.

Malkara 14.12.2017 21:01:00 0

Gerçekleşen temel atma törenine; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Tekirdağ İl Müftüsü İsmail İpek, Malkara İlçe Müftüsü Safi Çınar, Cumhuriyet Halk Partisi Malkara İlçe Başkanı Hülya Ertan, Belediye Başkan Yardımcısı Bahaettin Cömert, Ahmet Nazif Balcı, Belediye Meclis Üyeleri, din görevlileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

 

‘’CAMİLER SADECE BEŞ VAKİT NAMAZDA HATIRLANACAK YERLER DEĞİL’’

 

Din görevlisi Süleyman Pek'in okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunması ile başlayan temel atma töreninde konuşma yapan Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul; “Bizim için gerçekten bu mahalleye bir cami ihtiyacı vardı. Camiler bizim hem inancımız gereği hem de hesap vereceğimiz ahiret hayatında önemli yerlerdir. Özellikle bu ihtiyacın karşılanmasında bir hayırsever vatandaşımız tarafından bu işin yapılması bizi ayrıca mutlu ediyor. Dediğim gibi camiler hem bu dünyada hem de hesap vereceğimiz ahiret hayatında çok önemli yerler. Çünkü hemşerilerimizin sosyal, siyasi, ekonomik bütün farklılıkların ortadan kalktığı a partiye b partiye oy vermiş insanların, işçi ve patronun, zengin veya fakirin, belki hiç yan yana gelemeyeceğimiz hemşerilerimizin omuz omuza ibadet etmeleri herkesin buluşup bu dünyada ki bütün sorunlardan arınıp sadece iyi niyetlerin pekiştiği değerlerinden, kibirlerinden, hırsından arındırıp manevi duyguların ön plana çıktığı hemşerilerimizin kaynaşması açısından bizler için çok önemli yerler. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.) bir Hadis-i Şerifinde buyurmuşlar. Dünya üzerinde kim Allah rızası için bir mescit yaparsa Allah'ta ona (cennette) onun benzerini (onun gibi bir köşk) yapar. Bu da ahiret hayatında camilerin ve mescitlerin yapılmasında önemini bize anlatan en güzel Hadis-i Şeriftir. Ben bu yüzden tekrar projede emeği geçen herkese ve üstlenen hayırsever firmamıza teşekkür ediyorum. Allah kazasız belasız bir an önce bitirmeyi nasip etsin. Ayrıca bizi mutlu eden bir konu daha var. Camiler sadece beş vakit namazda hatırlanacak yerler değil. Bu camimizin altında bulunan çok amaçlı salonda dinimizle ilgili eğitim verilecek olan eğitim kursları bizi ayrıca mutlu etti. Bugün burada olan hemşerilerime de teşekkür ediyorum. Allah hayırlı dualara hayırlı ibadetlere kısmet etsin. Malkaramız için hayırlı uğurlu olsun.” şeklinde konuştu. İl Müftüsü İsmail İpek ise "Bu caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek” duygu ve düşüncelerini belirtti.

 

‘’CAMİLER HER ZAMAN VE EBEDİYEN OLACAK’’

 

Hayırlı bir işin temelini atmanın gurur ve mutluluğu içerisinde olduğunu ifade eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak; Öncelikle bu caminin yapılmasında emeği geçen, başlatan Sayın Belediye Başkanımız Ulaş Yurdakul, sayın hayırsever vatandaşımıza ve buna gönül veren bütün hayırseverleri tebrik ediyorum.  Malkaralılar sizden bir ricam var lütfen camii başladığı zaman herkes iki kişiyi sabah namazına alıştırsın. Bu camii sabah namazında Malkara'nın en çok dolan camisi olsun. Gönül arz eder ki bütün camiler dolsun. Sabah namazında namaz uykudan hayırlıdır çağrısıyla sabah ibadete başlıyoruz. Akşam yatsı namazından sonra ibadetlerimizi tamamlıyoruz. Bu süre içerisinde geçen her saatimizde kalbimizde peygamber sevgisi, gönlümüzde Allah saygısı hiç eksik olmuyor. Görüyorsunuz ki her şey daha güzel oluyor daha farklı oluyor. Çünkü İslam dini kardeşlik dini. Böyle bir dinin mensubu olmak onun ümmeti olmak ne kadar güzel. İşte bunu yaşamanın mutluluğu içerisindeyiz. Bu camiler her zaman ve ebediyen olacak. Ezan sesleri de ebediyen bizim üzerimizde söylenerek gayet hoş bir şekilde dinleyeceğiz. Her zaman söylüyoruz. Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur. Görüyoruz ki hep dışarımız kuşatılmış durumda. Biz birbirimize bağlanmak durumundayız. Bu bağlanmada ana unsurlardan bir tanesinde dinimiz olacaktır. Çünkü İslam dini dünyaya medeniyeti götürmüş. Her zaman söylüyorum. Peygamberimiz veda hutbesi dünyanın ilk insan hakları evrensel beyannamesi. Gayet net mesajı var. Ne diyor; siyahın beyaza, beyazın siyaha üstünlüğü yoktur üstünlük Allah'a olan saygı ve ibadette. Dinimizi dünyada terörle bağdaştıran Batı'ya şunu söylüyorum. İslam dini barış ve kardeşlik dinidir. Allah yaptığınız duaları kabul etsin, nice hayırlarda hep beraber buluşmak üzere. Dünyada Peygamberimizin sünnetinden Ahirette  şefaatinden mahrum bırakmasın.  Şunu da bilin ki Malkara, Tekirdağ her zaman vatanını seven, vatanının birliği ve bütünlüğüne bağlı olan ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün idealleri doğrultusunda tek bayrak içerisinde birleşmiş. İçinde asla ve asla bölücü barındırmaz. Çünkü Malkara Tekirdağ, Trakya işgal görmüştür. Vatan sevgisini çok iyi bilir. Ben bir kez daha Malkaralıları burada bu eseri meydana getirdikleri için kutluyorum” sözlerine yer verdi Yapılan konuşmalarının ardından “Ali Bin Nasuh” Camii temel atma töreni yapılan kurdele kesimi ile gerçekleşmesi ile katılımcılara ikramda bulunulmasıyla tören son buldu.

 

Haber / Sevim BOZKURT

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10