BAL'da gollü hafta

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 12 grupta 12.hafta karşılaşmaları oynandı. Haftaya üçüncü sırada giren temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor evinde Altınova Belediyespor'a mağlup olarak zirve yarışın

14.12.2017 21:08:00 0
BAL

1911 KAN KAYBEDİYOR

 

Bölgesel Amatör Lig 12.grupta haftanın maçında gülen Altınova Belediyespor oldu. Haftaya üçüncü sırada giren temsilcimiz evinde konuk ettiği Altınova Belediyespror’a mağlup olarak şampiyonluk yolunda ağır yara aldı. Son iki haftada altı puan kaybı yaşayan 1911 Çerkezköyspor’un lider Altınova Belediyespor ile puan farkı ise beşe çıktı. Maça mutlak üç puan parolası ile başlayan temsilcimiz ilk dakikalardan itibaren rakip kalede galibiyet golünü aradı. Kontra ataklar geliştiren konuk ekip Altınova Belediyespor ise ciddi pozisyonlar yakaladı. Karşılaşmanın 45’inci dakikasında Oğuz ile kontra ataktan bir gol bulan Altınova Belediyespor soyunma odasına 1-0 önde gitti. Karşılaşmanın ikinci devresinin hemen başında ilk golün sahibi Oğuz ile ikinci golü bulan konuk ekip karşılaşmada tamamen rahatladı. Kalan dakikalarda farkı indirmeye çalışan temsilcimiz rakibinin on kişi kalmasıyla birlikte penaltı kazandı. Penaltıyı Ali Rıza ile iyi değerlendiren ev sahibi ekip kalan dakikalarda geliştirdiği ataklardan istediği gol ve golleri bulamadı. Haftanın maçında gülün Altınova Belediyespor olurken, önemli deplasmandan üç puan ile dönen Altınova Belediyespor puanını da 27 yaptı. Üst üste ikinci maçını kaybeden temsilcimiz ise 22 puanda kaldı.

 

PENALTILAR İLE GÜLDÜ

 

12. Grupta şampiyonluğun büyük adaylarından İstanbul temsilcisi Sultangazispor, Cebeci Spor Kompleksi’nde Uzunköprüspor ile karşı karşıya geldi. Zorlu mücadeleyi Okan Kayataş, Fettah Büyükyıldız, İsa Sütcü ve Halil Uysal hakem dörtlüsü yönetti. Kıran kırana geçen mücadele de gülen taraf 2-1’lik skorla Sultangazispor oldu. Karşılaşma konuk ekip Uzunköprüspor’un vuruşu ile başladı. Mücadeleye çok hızlı başlayan ev sahibi ekip mücadelenin henüz 5. Dakikasında Onur Mengi ile gole çok yaklaştı. Ceza sahsı dışından top ile buluşan Onur’un sert şutu direkte patladı. Karşılaşmanın 15. Dakikasında sağ taraftan ceza sahası içine gönderilen topta Ramazan rakibinin kendisini çekmesi sonucu yerde kaldı ve mücadelenin hakemi Okan Kayataş penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanmak için topun başına geçen Oğuz Yeşil, topu ve kaleciyi farklı yöne göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. Konuk ekip Uzunköprüspor bu golden sadece üç dakika sonra geliştirdiği organize atakta James Ugwuoke’nin kaydettiği golle mücadeleye yeniden dengeyi getirdi ve skoru 1-1’e getirdi. Mücadelenin geri kalan dakikalarında her iki ekipte bulduğu gol fırsatlarını değerlendiremedi ve takımlar soyunma odasına eşitlik ile gitti. İkinci yarıda istekli ve mücadeleci bir oyun ortaya koyan Sultangazispor, oyuna sonradan dahil olan Ercan’ın hızını kullandığı pozisyonlarda bir çok gol fırsatı yakaladı. Karşılaşmanın 76. Dakikasında sağ çaprazdan ceza sahası içine giren Ercan’ın şutunda kaleci gole izin vermedi dönen topu iyi takip eden Ercan bir kez daha kaleyi yokladı. Savunmaya da çarpan top direğe çarparak oyun alanını terk etti. Mücadelenin 85. Dakikasında sol taraftan ceza sahası içinde topla buluşan Samet kalecinin müdahalesi ile yerde kaldı ve hakem bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanmak için topun başına geçen Oğuz, topu ağlarla buluşturdu ve takımına galibiyeti getirdi

 

ZORLU KARŞILAŞMADA GÜLEN GAZİOSMANPAŞASPOR

 

Haftanın bir diğer karşılaşmasında ise Gaziosmanpaşaspor evinde Bigaspor’u konuk etti. İstanbul Yıldıztabya stadında oynanan karşılaşmanın ilk yarısını ev sahibi Gaziosmanpaşaspor Evren’in attığı golle 1-0 önde kapatırken, ikinci yarıda Bigaspor rakibi üzerinde baskı kurdu. Müsabakanın 61. Dakikasında Bigaspor Kubilay’ın attığı golle skoru 1-1 yaparken, müsabakanın 86. Dakikasında Gaziosmanpaşa Evren’in penaltıdan attığı golle 2-1 öne geçti ve müsabaka bu skorla sona erdi. Bigaspor deplasmanda aldığı bu mağlubiyetle 16 puanda kalırken, sıralamada altıncı sırada yer alırken,  Gaziosmanpaşaspor ise bu önemli galibiyet ile puanını 17 yaptı.

 

Bölgesel Amatör Lig 12. Grup 12. Hafta mücadelesinde Yalova deplasmanında Yalova Kadıköy ile karşılaşan Çorluspor 1947 ilk dakikalarda 2-0 geriye düştüğü müsabakadan 4-3 galip ayrılarak haftayı 3 puanla kapadı.

 

ÇORLU’DAN MÜTHİŞ GERİ DÖNÜŞ

 

Son haftalarda aldığı galibiyetler ile moral bulan Çorluspor 1947 deplasmanda ligin alt sıralarından kurtulmaya çalışan Yalova Kadıköyspor’a konuk oldu. Yalova Atatürk Stadyumunda oynanan müsabakayı hakem Emre Korkmaz yönetti. Maçın başlama düdüğü ile birlikte sol kanattan Çorluspor 1947 kalesine Yalova Kadıköysporlu oyuncu ceza sahasına girmeden faul ile durduruldu. Kullanılan frikik atışında defanstan seken topu Emre Ersöz tamamlayarak takımını 1-0 öne geçirdi. Yediği erken golün şokunu üzerinden atamayan Çorluspor 1947 maçın 7. dakikasında sağ kanattan gerçekleşen Yalova Kadıköyspor atağında Furkan Özdemir`in ayağından 2. golü kalesinde gördü. Maça 2-0 geriden başlayan Çorluspor 1947 kısa süre içerisinde toparlanarak oyuna denge getirdi. Müsabakanın 16. dakikasında Çorluspor 1947`nin formda golcüsü Serkan Bozkurt serbest vuruştan dönen topu tamamlayarak skoru 1-2`ye taşıdı. İlk yarının sonlarına doğru Yusuf Bingöl`ün ceza sahası dışından sert şutu Yalova Kadıköysporlu Fırat`ın eline çarpınca orta hakem penaltı noktasına gönderdi. Maçın ilk yarısı 2-2 beraberlikle sonuçlandı. İkinci yarıya etkili başlayan takım Yalova Kadıköyspor olurken maçın 55. Dakikasında bulduğu golle skoru 3-2 üstünlük getirdi. Golden sonra oyun disiplinini kaybetmeyen Çorluspor 1947 yağmurlu hava nedeni ile ağırlaşan sahada 63. Dakika da Metin Tuğlu`nun sağ kanattan kalecinin sağına doğru gönderdiği düzgün vuruş ağlarla buluşunca skora tekrar denge geldi. Çekişmeli maçta Çorluspor 1947`nin forveti Serkan ceza sahası içerisinde 2 oyuncuyu geçerek topu ağlarla buluşturunca 73. Dakikada bu sefer üstünlük Çorluspor 1947`ye geçti. Golden sonra Çorluspor ceza sahasını adeta ablukaya alan Yalova Kadıköyspor`un atakları sonuçsuz kalınca Çorluspor 1947 zorlu Yalova Kadıköyspor deplasmanından 4-3`lük skorla 3 puanla ayrıldı. Geçtiğimiz hafta sahasında Gaziosmanpaşaspor`u 2-0 yenen Çorluspor 1947 bu haftada aldığı 3 puanla puanı 14`e çıkardı. Bu hafta sonu sahasında ligin zayıf takımı Lüleburgazspor`u ağırlayacak olan Çorluspor 1947 ilk yarının son maçında galibiyetle ayrılmak istiyor.  

 

LÜLEBURGAZ LİGİN DİBİNE DEMİR ATTI

 

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig (BAL) 12. Grupta mücadele eden Lüleburgazspor 12.hafta mücadelesinde sahasında ağırladığı Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor’a 0-4 mağlup oldu. Mücadeleyi Oğuzhan Arslan, Erdi Öz, Sinem Çetin ve Fatih Kabakkaya hakem heyeti yönetirken, mücadelede iyi bir oyun ortaya koyamayan Lüleburgazspor maçı 0-4 kaybetti. Alemdağspor’un gollerini Enes(3) ve Arda kaydetti. Bu sonuçla 5 puanda kalan Lüleburgazspor ligde son sırada bulunuyor.

 

ÇIKSALINSPOR BİR PUANI KAPTI

 

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 12.Grupta Çıksalınspor deplasmanda Yeni Çanspor ile 1-1 berabere kaldı. Güzel bir havada oynanan karşılaşmanın ilerleyen bölümlerine doğru Yunus’un frikiği ile karşılaşmada öne geçen konuk ekip Çıksalınspor karşılaşmanın ilk devresini de bu golle önde tamamladı. Karşılaşmanın ikinci devresinde taraftar desteğini de arkasına alan Yeni Çanspor 47’inci dakikada kazanılan penaltıyı kaptan Ahmet Şentürk ile değerlendirerek skoru eşitledi. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada karşılıklı kaydedilen gollerle 1-1 sonuçlandı.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10