Muhasebeciler yeni kanunlar hakkında bilgilendirildi

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Tekirdağ Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası işbirliği tarafından düzenlenen İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Odası Eğitmeni Güler Güney'in

Çerkezköy 17.12.2017 18:39:00 0
Muhasebeciler yeni kanunlar hakkında bilgilendirildi

‘’ŞU AN VERDİĞİMİZ EĞİTİM ZAMANI ÇOK İYİ’’

 

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Tekirdağ  Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Odası Başkanı Nedim Arslan; ‘’Biz bununla ilgili daha önce Tekirdağ’da da seminer yaptık. Burada da bu eğitimi yapmayı planladık arkadaşlarımızla. Faydalı olduğunu düşünüyorum. Bu eğitimleri yapmak gerçekten zor. Çünkü eğitmenler çok zor durumdalar. Sürekli olarak eğitim veriyorlar. Muhtasar ile SGK birleşimi oldu. Fakat bu eğitimi şu zamanda vermemiz gerekiyor. Bu eğitimleri yazın yapmak daha zor. Ramazan başlayınca yapması daha da zorlaşıyor. En geç 4 ay içinde bu eğitimleri vermeniz gerekiyor. Şu an verdiğimiz eğitim zamanı çok iyi.  Eğitimimizin hayırlı olmasını diliyor, teşekkürlerimi sunuyorum.’’ dedi.

 

‘’BURADA OLMAK BİZİ MUTLU ETTİ’’

 

Mesleğe yeni katılan meslektaşlara ruhsatlarının verilmesinin ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Odası Genel Yayın Yönetmeni Gülgün Öztürk;’’  İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Odası adına hepinizi selamlıyorum. Buraya hocamızla beraber geldik ve burada olmak bizi mutlu etti. Odamız tüm Türkiye’ye kucak açarak en yakın ilçelerde eğitim vermeye devam ediyor. Gelişen dünyaya ayak uydurmak adına çalışmalarımız devam ediyor. Teknoloji ve inovasyonun niye bu şekle girdi? 2000’li yıllardan itibaren çok çabuk gelişen teknoloji ile birlikte kağıt ortadan kalkıyor. Bu nedenle bizler teknolojiye ayak uydurarak çalışmalarımızı buna göre yapmalıyız’’ dedi.

 

‘’DEĞİŞEN DÜNYA İLE BİRLİKTE ÇALIŞMA KOŞULLARI DA DEĞİŞİYOR’’

 

Muhtasar ile SGK birleşimini ve 4857 sayılı kanunla birlikte mükelleflerin doğru ve yanlış yaptıkları hakkında bilgiler vereceğini belirten İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Odası Eğitmeni Güler Güney ‘’Teknolojinin gelişmesi ile birlikte robotlar hayatımıza daha fazla yer almaya başladı. Bu bize her ne kadar avantaj getirecek olsa da sosyal yaşamımızda ne yazık ki dezavantajlar sağlayacak. Bu nedenle her geçen gün değişen dünya ile birlikte çalışma koşulları da değişiyor’’ dedi. Muhtasar beyanname ile aylık prim ve hizmet belgesinin amacının vergiye uyum maliyetlerinin azaltılması, gönüllü uyumun teşvik edilmesi, kayıt dışı ekonomi ile mücadelede etkinliğin arttırılması ve bürokrasinin azaltılması olduğunu belirten Güney; 213 sayılı Vergi Usul Kanunu ile 5510 sayılı Kanun'un verdiği yetkilere dayanılarak, kesilen vergilerin matrahlarıyla birlikte, sigortalının sigorta primleri ve kazançları toplamı, meslek adları ve kodları ile prim ödeme gün sayılarının Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi (MPHB) ile elektronik ortamda beyan edilmesi zorunluluğu getirilmiştir. Bu kapsama girenler 5510 sayılı kanunun 4. Maddesinin 1. Fıkrasının (a) bendi kapsamında sigortalı sayılan kişiler ve geçici 20. Maddesi kapsamındaki sandıklarıdır’’dedi.

 

PİLOT ŞEHİR KIRŞEHİR SEÇİLDİ

 

Muhtasar ve prim hizmet beyannamesi vergi kanunlarına göre verilmesi gereken muhtasar beyanname ile 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı sosyal sigortala ve genel sağlık sigortası kanunun uyarınca verilmesi gereken aylık prim ve hizmet belgesinin birleştirilerek kesilen vergilerin matrahlarıyla birlikte sigortalının sigorta primleri ve kazançları toplamı ile prim ödeme gün sayılarının bildirilmesine mahsustur’’ tanımında bulunan Güner,1 Sıra No.lu Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi Genel Tebliği ile belirlenen Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesine ilişkin usul ve esaslara göre, Türkiye genelinde Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi (MPHB)’nin elektronik ortamda verilmesine 01.01.2018 tarihinde başlanacağını ve pilot şehir olarak Kırşehir İli’nin seçildiğini, burada 1 haziran 2017 tarihinde başlandığını söyleyerek yapılması gerekenler hakkında bilgiler verdi.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10