Belgesele konu oldu

Dünyaca ünlü piyano sanatçısı Gülsin Onay'ın adının Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bir sokağa verilmesi bir belgesel kanalına konu oldu.

Süleymanpaşa 18.12.2017 23:14:00 0
 Belgesele konu oldu

Sokakta çekim yapan belgesel kanalına  Gülsin Onay ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ile ropörtaj verdi.

 

 “ADIMIN BİR SOKAĞA VERİLDİĞİNİ ÖĞRENDİĞİMDE ÇOK MUTLU OLDUM”

 

Gülsin Onay, Adının bir sokağa verilmesi ve sonrasında gelişen süreci anlatarak; Süleymanpaşa Belediyesi’nin sanata verdiği katkı ve sanatçılara verdiği değeri görmekten duyduğu mutluluğu ifade etti. Onay, “Bir gün bir arkadaşım telefon etti ve Tekirdağ Süleymanpaşa’da adımın bir sokağa verildiğini söyledi. Çok şaşırdım ve mutlu oldum. Ekrem Bey’le iletişime geçerek teşekkür etmek istedim. Kendisi bu teşekkürü bir konserle yapmamı rica etti ve fikir benim de çok hoşuma gitti. Böylece Süleymanpaşa’daki ilk konserimi verdim. Sonraki süreçte adıma bir de piyano günleri organize edildi ve her yıl bir hafta boyunca ülkemizin ve dünyanın en önemli piyano sanatçıları Süleymanpaşa’da konserler vermeye başladı. Adıma bahşedilen bu onur ömrüm boyunca unutmayacağım bir olay. Süleymanpaşa Belediyesi’nin bu konuda emeği olan tüm çalışanlarına, Belediye Başkanımız Ekrem Bey’in şahsında teşekkür ediyorum,” şeklinde konuştu.

 

‘’SÜLEYMANPAŞA’NIN HEMŞERİSİ OLMASI, BİZİM İÇİN BİR GURUR KAYNAĞIDIR’’

 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat da gelinen noktada Gülsin Onay gibi dünya çapında bir sanatçının Tekirdağ’ın bir hemşerisi, dünya temsilcisi olmasından gurur duyduğunu ifade ederek, yeni projelerin de yolda olduğunun müjdesini verdi. Eşkinat, “Gülsin Hanım’dan gelen o telefonu çok iyi hatırlıyorum. Sonrasında da dört yıla yakın bir süredir kendisiyle ortak çalışmalar yapmayı sürdürdük ve hala devam ediyoruz. Her sene piyano günlerinde onu burada canlı canlı dinleme şansına sahip oluyoruz. Gülsin Onay gibi bir dünya sanatçısının, Atatürk kızının Süleymanpaşa’nın hemşerisi olması, dünyada bizim temsilcimiz olması bizim için bir gurur kaynağıdır. Önümüzdeki günlerde kendisiyle yeni projelerde de bir arada olacağız,” Belgeselin önümüzdeki günlerde yayınlanacağı da belirtildi.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10