Kaymakamlıktan vatandaşlara uyarı

Geçtiğimiz aylarda yeni kimlik kartlarının uygulamaya geçmesi ile birlikte vatandaşlara belli bir süre verilerek kimlik kartları yenilemeleri istenmesi üzerine sosyal medyada ve basında gerçek dışı bilgilerinin pa

Süleymanpaşa 18.12.2017 23:16:00 0
Kaymakamlıktan vatandaşlara uyarı

Süleymanpaşa Kaymakamlığı’nın yaptığı basın açıklamasına göre; ‘’Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı bedeli ve değişim süresi ile ilgili vatandaşlarımızın ileti ve başvurularından sosyal medya ve basında gerçek olmayan bilgiler paylaşıldığı bilgisi alınmıştır.

 

NET BİR SÜRE KOYULMAMIŞTIR

 

​Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı verilmesi uygulaması 02.01.2017 tarihinde itibaren Türkiye genelinde uygulamaya konulmuş henüz birinci yılını tamamlamaktadır. Kimlik kartı değişiminin tamamlanması ile ilgili bakanlığımızın net bir süresi olmayıp üç, üç buçuk yıl gibi bir sürede tamamlama hedefi koyulmuştur.

 

VATANDAŞLAR İTİBAR ETMEMELİDİR

 

Kimlik kartlarını yenilemeyen veya müracaat da bulunmayanlara ceza kesileceği, kimlik kartı bedellerinin yıl başından itibaren 80-90 TL’ ye çıkarılacağı haberlerinin doğruyu yansıtmadığı, maksat ve amacı belli olmayan bu  yalan haberlere vatandaşlarımızın itibar etmemeleri, kamuoyuna saygıyla duyurulur’’ ifadeleri kullanıldı.
 

Haber / Melek ELMA
 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10