Balık fiyatları cep yakıyor

Son günlerde balıkçıların ağlarına fazla balık takılmaması tezgahlarda balık fiyatlarını yükseltti.

Çerkezköy 18.12.2017 23:31:00 0
Balık fiyatları cep yakıyor

Çerkezköy Balık Pazarı’ndaki Karadeniz Balıkçılık Sahibi Cenk Diş, son günlerde balıkçıların az balık tutması nedeniyle tezgahlarda balık fiyatlarının oldukça arttığını söyleyerek bu sezon 25 yıl aradan sonra uskumrunun tezgahları şenlendirdiğini  belirtti.

 

Denize açılan balıkçıların özellikle son bir buçuk aydır yeterli balık tutamadıklarını belirten Karadeniz Balıkçılık Sahibi Cenk Diş, balık tezgahlarında yeterli ve bol balık çeşidinin azaldığını ve fiyatlarının da yükseldiğini belirtti. Diş; “ Denizden az balıkla dönen balıkçılar fiyatları da otomatikman arttırıyor. Geçen yıl bu aylarda balık çeşidimiz çok boldu ve fiyatı da bugünkünün yarı fiyatı idi. Bu yıl balıkta az ve denize açılan arkadaşlarımızda yeterli balık tutamıyor. Ancak bu yıl yirmi beş yıldan bu yana çok nadiren tezgahlarda yer alan uskumru bu sezon bol. Bizde yüksek fiyatla aldığımız için yüksek fiyatla satmak zorunda kalıyoruz. Gönül ister ki daha ucuz bizlere yansısın ve bizde müşterilerimize ucuz  balık yedirelim. Dediğim gibi bu sezon nedenini bilmiyoruz ama denizlerimizde balık çeşidi az ve tezgahlara az balık çeşidi gelince de fiyatlar maalesef yüksek oluyor.  Bir de lodos çıktığında balıkçılar balığa çıkamıyor ve o zaman balık fiyatları daha da yükseliyor.”diye konuştu

 

FİYATLAR YÜKSELİNCE TALEP  AZALIYOR

 

Balık fiyatları yükseldikçe taleplerinde azaldığını belirten Cenk Diş, “Özellikle şunu da belirtmek istiyorum her sezon balık  fiyatları yükseldikçe halkın talebi de azalıyor. Belirttiğim gibi fiyatların yükselmesi bizim elimizde değil. Az balık tutulmasından kaynaklanıyor olmasıdır. Bizde balıkçılar olarak balığın ucuz olması bizim işimize geliyor nedeni ise daha çok balık satmış oluyoruz. Ama yapacak bir şey yok. Bu sezon balık fiyatları tahminime göre ayni şekilde seyreder, bir mucize olursa fiyatlar düşer” diye konuştu.

 

FİYATLAR NORMAL  

 

Az balık tutulmasına rağmen şu anda tezgahlarda satışı yapılan çeşitli balıkların tane ve kilogram fiyatlarının normal fiyatlar olduğunu belirten Yaşar Balıkçılık sahiplerinden Dursun Akkurt  ise; “Vatandaşlarımız endişelenmesin. Şu anda satışını yaptığımız balık cinslerinin fiyatları normal fiyatlardır. Vatandaşlarımıza bu fiyatlar biraz yüksek gelebilir. Ancak tezgahlara  çok az balık çeşidi geliyor. Buda az balık tutulmasından kaynaklanıyor. Havalar daha da soğudukça bu fiyatlar daha da yükselecek. Çünkü dalgalı denizde dondurucu soğukta kimse balığa çıkamıyor. Vatandaşlarımız bu günkü fiyatları kesinlikle yüksek görmesin, kırmızı ete baktığımızda balık onun yanında yine ucuz ve balık yemek sağlıktır” dedi.

 

BALIK FİYATLARI ŞÖYLE:

 

2 buçuk kiloluk kalkan balığı 300 TL,  İri boy çinekop  kg 50 TL, küçük çinekop kg 35-40 TL, ithal Somon kg.60.00 TL, ithal kalamar kg 45 TL, sardalye  kg 10 TL, fener balığı kg 40 TL, karides  kg 20-25 TL, karadeniz somon  kg 25 TL, dil balığı kg 30 TL, zargana  kg 20 TL, uskumru  kg 25 TL, Kıyıköy istavrit kg 15 TL, hamsi  Karadeniz kg 15 TL, kolorit  kg 15 TL, hani balığı kg 20 TL, alabalık tane 7 TL ithal palamut 3 adet 10 TL, çupra tanesi de 10-15 TL Karadeniz palamut tane 15 TL İstavrit 15 TL’den satılıyor.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10