Sarıkoca: Hayat köyde var

Malkara İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile hayvancılığın geleneksel yöntemlerden farklı olarak, daha karlı ve verimli yapılabilmesi için teknik

Malkara 27.12.2017 00:05:00 0
Sarıkoca: Hayat köyde var

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Kurs açılışına Tekirdağ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sayın Zekeriya Sarıkoca, Malkara İlçe Müdürü Dr. Cengizhan Erbaş, Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Tolga Özkan, Malkara Ziraat Odası Başkanı Mustafa Gündüz katıldı.

 

‘’KÖYDE ÇALIŞMAK VE ÜRETMEK BEREKETTİR’’

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan İl Müdürü  Zekeriya Sarıkoca; ‘’Bulunduğumuz ilçe hem coğrafi yönden hem de geniş tarım alanlarının yanı sıra, hayvancılık içinde ciddi potansiyel vaat etmektedir. Biz bu potansiyeli üretime dönüştürmek için elimizden gelen her şeyi, müdürlüğümüzün imkânları ölçüsünde sizleri desteklemeye devam edeceğiz. En önemli gördüğümüz mevzu olarak, eğitim-yayım ile insan kaynaklarımızı eğitmeyi, bilinç seviyesini artırmayı öncelikli olarak görüyor, bu konuda olan çalışmalara yoğunluk vererek büyük çaba sarf ediyoruz. Bizler sizlerin her zaman yanındayız. Her sorununuzda mutlaka bizlere ulaşın. Elimizden geldiğince sorunların çözümü için  biz burada varız. Şehirde yaşayan insanlar artık şehrin stresinden kaçarak kırsal alana  yerleşiyor. Köylerimizin ve arazilerimizin kıymetini bilelim.  Doğallık, üretim  ve temiz hava köyde var. Köyde çalışmak ve üretmek berekettir. Üretenin malı bereketli olduğu  gibi, üretici   her zaman kazanır.  Hayat köyde var. " şeklinde konuştu.

 

HEM İSTİHDAM, HEM DE TARIMDA GENÇ, DİNAMİK ÇİFTÇİLERİN ÜRETİME KAZANDIRILMASI HEDEFLENİYOR

 

İlçe Müdürlüğü personelleri Veteriner Hekim Salih Göğebakan ve Okan Ünverdi tarafından verilecek eğitimde kursiyerlere süt inekleri ve buzağıların bakım ve beslenmesi, barınaklar, yem bitkileri, slaj hazırlama, sığırlarda koruyucu aşılama programı ve rasyon hazırlama gibi konu başlıklarında eğitimler verileceği belirtildi.  Ayrıca ‘Süt Sığırı Yetiştiriciliği Kursu’’  ile   hem istihdam, hem de tarımda genç, dinamik çiftçilerin üretime kazandırılması hedeflendiği kaydedildi.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10