TRAMDED'İN yılbaşı balosu ilgi gördü

Trakya Mali Müşavirler ve Bağımsız Denetçiler Derneği (TRAMDED) üyelerine önceki akşam Çerkezköy Pasha Otel'de yılbaşı balosu düzenledi. Geceye Trakya Bölgesi'nden çok sayıda TRAMDED

Çerkezköy 28.12.2017 20:32:00 0
TRAMDED

TRAMDED Başkanı Rüstem Tuna geceye katılan tüm dernek üyelerinin masalarını tek tek gezerek hoş geldiniz dedi ve hal hatır sordu. Oldukça coşkulu geçen gecede Mali Müşavir ve Muhasebeciler gönüllerince eğlendi ve gece sonunda çekiliş yapıldı ve çekilişte kazananlara çeşitli hediyeler verildi.

 

 2018 ‘DE YENİ BİR SİSTEMLE YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ

 

Program Dernek Başkan Yardımcısı Fatih Savaş’ın konuşmasıyla başladı. Savaş,   Teknolojik gelişmelerin meslekle iç içe olduğunu belirterek, “Teknolojik gelişmelerin mesleğimizi çok yakından ilgilendirdiği bir ortamda yeni yıla, yeni uygulamalarla giriyoruz. Belirli büyüklükte işletmeler için zorunluluk kapsamında olan E-Defter, E-Fatura uygulamalarının yanında 2018'de defter beyan sistemine dahil olan serbest meslek kazanç defteri ve basit usul mükellefler ile ilgili kayıtların tutanağı yeni bir sistemle yolumuza devam ediyoruz” dedi.

 

DEFTER TUTMA ODALARIN İŞİ DEĞİL

 

Defter tutmanın esnaf odalarının işi olmaması gerektiğini sözlerine de vurgulayan Fatih Savaş  şöyle devam etti: “Beyanname vermek, defter tutmak esnaf odalarının asıl işi olmamalı. Kayıt dışı muhasebeciliğin önü açılmamalıdır. Ekonomik daralmanın olduğu zamanlarda fedakarlık yapması beklenen mali müşavirler olmamalıdır. Büyümenin % 11'ler, enflasyonun % 12'ler seviyelerinde olduğu şu günlerde bu rakamların yanına yaklaşmayan artırım oranlarıyla belirlenen ücret tarifeleri önümüze konmamalıdır. Meslek odalarının ve TÜRMOB'un her yıl Maliye Bakanlığı’na önerdiği zamana dayalı ücret tarifesi uygulamasına derhal geçilmesi gerekmektedir” diye konuştu.

 

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDE VERGİ KONGRESİ DÜZENLEYECEĞİZ

 

Fatih Savaş, mart ayında Trakya Bölgesi’nde bir ilke imza atacaklarını ve ilk vergi kongresini düzenleyeceklerini de belirterek, “Trakya Mali Müşavirler ve Bağımsız Denetçiler Derneği olarak mart ayında Trakya Üniversitesi’nde vergi kongresi düzenleyeceğiz. Bu konuda üyelerimizin desteğini bekliyoruz. Öte yandan özgür nesillere, çağdaş ve bilim temelli eğitime, verimli üretime, hile ve yolsuzlukla mücadele kültürüne, evrensel kurallarla uyumlu ve adaletin herkes için sağlandığı güçlü bir hukuk devletine, herkesin korkusuzca kendini ifade edebildiği bir özgürlük ortamının her daim sağlanması gerektiğine inanıyoruz. Bu vesile ile 2018 yılının ülkemiz, bölgemiz ve mesleğimiz açısından hayırlı bir yıl olmasını diliyor hepinize sağlıklı ve huzurlu bir yıl diliyorum” dedi.  Savaş’ın ardından Trakya Mali Müşavirler ve Bağımsız Denetçiler Derneği (TRAMDED) Başkanı Rüstem Tuna da kısa bir konuşma yaptı. Tuna,  konuşmasında programa katılanlara  teşekkür ederek sağlıklı mutlu yıllar temennisinde bulundu.  Canlı müzik eşliğinde  gecenin ilerleyen saatlerine kadar  dans ettiler halaylar çektiler, Trakya havaları oynayarak doyasıya eğlendiler.Gecenin sürprizi ise hediye çekiliş oldu. çekilişe katılanlara çeşitli hediyeler verildi.

 

Haber / Seyit SÜREN   


0282 726 91 91
0282 747 65 10