Koçak: Artık yola çıktık geri dönüş yok

Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Türk Metal Sendikası ile MESS arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonu?

Çerkezköy 1.01.2018 20:55:00 0
 Koçak: Artık yola çıktık geri dönüş yok

KARDEŞLERİMİZİN HAKKINI ALANA KADAR EYLEMLERİMİZ DEVAM EDECEK

 

Murat Koçak önceki gün Çerkezköy’de faaliyet gösteren MESS üyesi işyerlerinde vardiya çıkışlarında yaptığı açıklamada şunları söyledi. “ İşyerini evi,  işini namusu bilen, Türk Metal üyesi değerli kardeşlerim. Kar rekorları kıran, kalitede, verimlilikte, disiplinde dünyaya örnek olan kardeşlerim. Krizde fedakarlık yapan, ama kan kusup kızılcık şerbeti diyen ve her şeyden önce vatan diyen vefakar, cefakar kardeşlerim. Üreten kazandıran, zamanı gelince hakça payını isteyen kardeşlerim. İşte biz buradayız. Ürettik, hem de rekorlar kırarak ürettik. Kazandırdık, Hem de kar patlamaları yaparak kazandırdık. Sonra sıra geldi hakkımızı istemeye, istedik mi istedik. Adil bir taslak hazırladık. İçindeki bütün taleplerin haklı bir nedene dayandığı, makul ve mantıklı bir taslak hazırladık. Elimizi uzattık masaya oturduk. Ama biz masada ne bulduk ,enflasyon. biz altı ay için yüzde 38 istedik. MESS bize altı aylık enflasyonu layık gördü ve üreten, kazandıran metal işçisine size yüzde 3,2 yeter dediler. Yeter mi? Yetmez. Bugün eğer burada isek, bunun bize yetmediğini bir kez daha ilan etmek içindir. Herkes bilsin ki bu bize yetmez. Dalga geçer gibi masaya getirilen yüzde 3,2’lik enflasyon bize yetmez. Şu da iyi bilinsin ki, ekmeğimiz bizim onurumuzdur. Kimsenin onurumuzla, ekmeğimizle, alın terimizle dalga geçmesine izin asla vermeyiz. Biz, masamıza koyacağımız ekmekle, çoluk çocuğumuzun rızkıyla, kursağımızdan geçecek lokmayla dalga geçilmesine izin vermeyiz. Onurumuzla oynatmayız. Kimse şimdi çıkıp da, daralan piyasalardan, düşen kar oranlarından, fiyat rekabetinden bahsetmesin. Hele hele kimse çıkıp da enflasyondan söz etmesin. O bizim enflasyonumuz değil. Bizim enflasyonumuz, çarşıyı, pazarı yakan enflasyondur. Cebimizi kasıp kavuran enflasyondur. Onun için artık kimsenin mazereti yoktur. Biz taslağı hazırlarken adalet dedik. Adalet için yola çıktık. Adaletten şaşmadık. Ama biz adalet için masaya otururken, MESS’in bize önerdiği rezalettir. Biz işte bu rezalete son vermek için buradayız.

 

YOLA ÇIKTIK ARTIK DÖNÜŞ YOK

 

Koçak. “Bilsinler ki bugün eğer buradaysak istediğimiz için değil, başka yol kalmadığı içindir. Artık yola çıktık. Geri dönüş yok. Gemileri yaktık geri dönüş yok. Şimdi arabulucu devrede. Arabulucu bir çözüm olur mu? Onu zaman gösterecek. Eğer o da olmazsa, artık son sürece girilecek. Bizim korkumuz yok. Bu yoldan dönmeyeceğiz. Hakkımızı istemekten, adaleti haykırmaktan vazgeçmeyeceğiz. Biz her şeye hazırız. Bizim uzattığımız eli havada bırakanlar, İyi niyetimizi karşılıksız bırakanlar da hazır olsun. Yeni eylemlere, daha etkili eylemlere hazır olsunlar. Şunu iyi bilsinler. Daha yeni başlıyoruz. Daha yeni ısınıyoruz. Hiçbir şey bitmedi, daha yeni başlıyor. Zor bir sürece giriyoruz. Fitne fesata izin vermeyin. Yalan dolana kulak asmayın. Bizden çıkmayan bilgiye itibar etmeyin. Safları sıklaştırın. Kolkola girin. Sendikanızı güvenin, sendikanıza inanın. Bilin ki, zafer, Türk Metal’e inanan emekçinindir” diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10