Çerkezköy'den Sarıkamış'a toprak götürecek

Kars'ın Sarıkamış ilçesi Allah-u Ekber Dağları'nda 103 yıl önce vatanı savunurken ağır kış şartları yüzünden şehit düşen 90 bin asker için Kars Valiliği tarafından dü

Çerkezköy 2.01.2018 20:35:00 0
Çerkezköy

“SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNE ULAŞTIRACAĞIZ”

 

Dün Çerkezköy Şehitliğinde düzenlenen programa Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, Merkez Komutanlığından Kıdemli Başçavuş Önder Uluışık, Çerkezköy Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı, hayırsever Serkan Karagöz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, gaziler ve şehit aileleri katıldı. Programda konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan “ Bugün Çerkezköy Şehitliğin den ve Çanakkale’den aldığım toprakları Allah’ın izniyle Kars Sarıkamış şehitlerimize ulaştırmak üzere 3 Ocak’ta Türkiye Muharip Gaziler Derneği Avcılar Temsilciliği’nin organize ettiği programla Kars Sarıkamış şehitlerimize ulaştıracağız. 3 Ocak’ta başlayacak yolculuğumuzda Yozgat, Erzurum’da konakladıktan sonra 6-7 Ocak tarihinde Kars ve Sarıkamış’ta olacağız. Kars Sarıkamış Allahuekber Dağlarında donarak şehit olan atalarımızı anmak, onların izinde yürümek, onların vatan için ne uğraşlar verdiğini yaşamak için 6 Ocak’da buz heykellerinin açılışına ve 7’sinde ise törenlere katılım sağlayacağız. İstanbul Avcılar Gazileri temsilcisi Nurettin Ağaoğlu’nun düzenlemiş olduğu Kars Sarıkamış Şehitliği programına Çerkezköy Muharip Gaziler Temsilcisi olarak katılacağım. Çerkezköy şehitliğimizden aldığımız toprakları Sarıkamış şehitlerimize ulaştıracağım. Tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun” diye konuştu.

 

TOPRAKLARI YARLIGAN’A TESLİM ETTİLER

 

Çerkezköy Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı’nın duasının ardından protokol üyeleri şehitlerimizin kabirlerinden aldıkları toprakları Kars Sarıkamış’a götürülmek üzere Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan’a teslim etti.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10