BAŞKAN AKAY'DAN TAŞERON AÇIKLAMASI

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, son günlerde ülke gündemini oluşturan taşeron işçilerin kadroya geçmesiyle ilgili meclis toplantısında konuştu.

Çerkezköy 3.01.2018 20:35:00 0
BAŞKAN AKAY

Çerkezköy Belediyesinde 410 taşeron işçinin bulunduğunu kaydeden Akay” Yasa artık hizmet alımı şekliyle personel çalıştıramazsınız diyor. Belediye şirket kuracak, bu 410 kişi şirket çalışanı olarak işe başlatılacak” dedi.

 

“410 TAŞERON İŞÇİMİZ VAR”

 

Ocak ayı belediye meclis toplantısında konuşan Akay “ Taşeron işçilerle ilgili Kanun Hükmünde Kararname yayınlandı. Belediyenin personel alım ihalesi ile çalıştırdığı 164 personel var. Bunun dışında Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde hizmet alım ihalesi ile çalışan 81 tane çalışan var. Ayrıca Temizlik İhalesi’nde de hizmet alımı ile çalışan 165 personel var. Kanun bunların hiçbirini ayırmadı. Belediyede 410 tane taşeron işçi var. Yasa artık hizmet alımı şekliyle personel çalıştıramazsınız diyor. Belediye şirket kuracak, bu 410 kişi şirket çalışanı olarak işe başlatılacak” dedi.

 

“BAZI KRİTERLER GETİRİLDİ”

 

Bunların şirket bünyesine alınması noktasında da bazı kriterler getirildiğini söyleyen Akay “ Başvurular başladı. 11 Ocak’a kadar başvurular kabul edilecek. Yasa SGK prim gününü doldurmuş personellerin, hükümlülerin çalıştırılamayacağını söylüyor. Başvuruların toplanmasının ardından 410 personel için güvenlik soruşturması yapılacak ve kriterlere uyup uymadıkları belirlenecek. Bu elemanlar sözlü ve yazılı sınavdan geçecek. Ondan sonra belediyenin şirketinin çalışanı olacaklar gibi bir durum var” dedi.

 

Uygulamayla ilgili sıkıntıların olduğunu kaydeden Akay “Önümüzdeki süreç uygulamaların şekil alacağı bir süreç olacak. Çerkezköy Belediyesi bünyesinde sürekli işçi olarak çalışan 78 personel ile 106 memur var. Taşeron işçiler normal kadro içindeki personeller değil” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10