Akay çalışmaları inceledi

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay yapımı devam eden kültür merkezi, kapalı pazar yeri ve KGYS binasında incelemelerde bulundu.

Çerkezköy 5.01.2018 21:23:00 0
Akay çalışmaları inceledi

Yapımı devam eden kültür merkezi, kapalı pazar yeri ve KGYS binasında incelemelerde bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın ilk durağı pazar yeri inşaatı oldu. Başkan Akay, temmuz ayında başlayan çalışmaların hızla ilerlediğini ifade ederek  projenin tamamlanması ile birlikte kentin modern bir kapalı pazar yerine kavuşacağını belirtti. Başkan Akay; “Çerkezköy Kapalı Pazar Yeri Alanı’nda, 174 metrekare teras ve toplam 200 araçlık da kapalı ve açık otopark alanı bulunacak. Tek kat tasarlanan pazar yeri binamızın yüksekliği ise 12 metre olacak. 4 adet giriş-çıkış ve 7 adet de yangın çıkışının bulunacağı binamız, engelli vatandaşlarımızın ulaşımına da uyumlu olacak” ifadelerine yer verdi.

 

50 ARAÇLIK OTOPARK ALANI OLACAK

 

Başkan Akay pazar yerini incelemesinin ardından yapım çalışmaları devam eden KGYS binasında incelemelerde bulundu. Fevzipaşa Mahallesi 138 ada 6 parselde (Mezbaha yanı) yapımına başlanan binada çalışmaların aralıksız sürdüğünü kaydeden Başkan Akay, “Binamızın kaba inşaatı tamamlanmak üzere. Toplam bin 724 metrekare inşaat alanına sahip olan binamız bodrum kat, zemin kat, 1. Kat, 2. Kat ve çatı piyesinden oluşacak. Binaya ek olarak yaklaşık 50 araçlık da otopark alanı oluşturulacak” açıklamalarında bulundu.   

 

‘’KÜLTÜR MERKEZİ’NİN 2018 YILI SONUNA KADAR TAMAMLANMASI PLANLANIYOR’’

 

Başkan Akay son olarak büyükşehir belediyesi tarafından yaptırılan kültür merkezi inşaatını inceledi. Kültür Merkezi’nin yaklaşık 12 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olduğunu belirten Başkan Akay, “Kültür merkezimiz içinde 735 kişilik konferans salonu, 238 kişilik tiyatro salonu ve fuayeleri ile 3 adet sinema salonu bulunacak. İdari birimler ve fuaye alanlarının yanı sıra 9 adet sanat atölyesi, teknik kütüphane, 3 adet plastik sanatlar sınıfı, 1 adet bilim eğitim sınıfı, 1 adet görsel sanatlar sınıfı ve 5 adet de derslik olacak. Yaklaşık 23.4 milyon Lira maliyetli kültür merkezinin 2018 yılı sonuna kadar tamamlanarak Çerkezköylü hemşerilerimizin hizmetine açılması planlanıyor” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10