Meclis ikinci oturumu tamamladı

Kapaklı Belediyesi'nin Ocak  ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın ikinci oturumu dün Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında gerçekleştirdi.

Kapaklı 5.01.2018 21:28:00 0
 Meclis ikinci oturumu tamamladı

CEVABI ÇAKMAK VERDİ

 

Dün Saat 16.00’da gerçekleştirilen meclis toplantısı öncesi geçtiğimiz günlerde Kapaklı Belediyesinin Fen İşleri Müdürlüğünün bir yıllık çalışmalarını eleştiren AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin’e, Fen İşleri Müdürü Abdullah Çakmak cevap verdi. Çakmak “ Başkanımız yaptığı açıklamada 14 trilyon bütçenin nereye gittiğini sormuş. O rakamları nereden çıkardı. Faaliyet raporunda 8 milyon 250 bin TL’nin rüzgar enerji sahasının yapımında kullanılacağı, 5 milyon 400 bin bedelin ise Kapaklı Belediyesi Semt Pazarının yapımı için kullanılacak. Bunları toplayarak 2017 Fen İşleri Müdürlüğünün bütçesini 14 milyon 200 bin TL bulmuş. Bu iki yerin ihalesi yeni yapıldı ve para harcanmadı. 2017 yılı Fen İşleri Müdürlüğünün bütçesi ise 10 milyon 600 bindir. Bu rakamın içersinde işçi bedelleri, mal alımları, fen işlerinin giderleri de vardır. Bunun yatırıma dönen kısmı ise 3 yada 4 milyon civarındadır” dedi.

 

“19 KİLOMETRE DEĞİL 1.9 KİLOMETREDİR”

 

AK Parti İlçe Başkanı Salih Bezgin’in okuma yanlışı yaptığını kaydeden Çakmak “ 31 bin metrekare beton yol 31 kilometre yapmaz. Bu yolun genişliği vardır. 31 bin metrekare beton yol 10 metre çekme mesafesi ile 3.1 kilometre yapar. 19 bin metrekare parke taş 19 değil 1,9 kilometredir. Bordürlerin boyanmadığından bahsetmişler. Bordürleri kendi ekibimizle yaptık. Yapılan caddelerin isimleri bende mevcuttur. Meclisten sonra benden isimlerini alıp gidip görebilirler” dedi.

 

“KEŞKE MÜHENDİS ÇALIŞTIRSAYDI”

 

Teknik anlamda meclisin bilgilendirildiğini kaydeden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “ İlçe Başkanımız belediye uzak değildir. Basın açıklamasını yapmadan önce mühendis ile çalışsaydı, bu yollarının 3.1 kilometre olduğunu öğrenirdi. Bugünden sonra alt kademedeki arkadaşları çalıştırlar ise daha net cevap alırlar” diye konuştu.

 

“KAPAKLI PAYINI ALAMADI”

 

AK Parti adına konuşan grup sözcüsü Akın Yılmaz “ Biz bunu yazılı olarak daire başkanlığından isteyeceğiz. Kapaklı bugüne kadar yapılan hizmetlerden payını almadı. Şuan ilçe olarak eksiklerimiz var. Hayvan barınağı önergemizi de dikkate alınız. Bu yıl alt yapıya da fazla önem verelim. Kapaklı daha iyi hizmetler almaya layıktır. El birliği ile Kapaklı’nın yollarının ve alt yapısındaki sıkıntıların giderilmesi gerekiyor” dedi.

 

“14 YILDIR HANGİ BAKANIN KAPISINI ÇALDINIZ”

 

Toplantıda söz alan AK Partili meclis üyesi Mustafa Çetin “ İlçe Başkanımızın demecini alıp mecliste gündeme getirip tartışmaya açmanız medenice güzel. Bunu takdir ediyorum. Bu konuların mecliste tartışılması gerektiğine inanıyorum. Ancak siz her seferinde bir konuyu başka bir yere çekiyorsunuz. Kapaklı halkı olarak bunu dillendirmek istiyorum. 14 yıldır Kapaklı’da Belediye Başkanlığı yapıyorsunuz.  Siz bu 14 yılda hangi bakana gidip kapısını çalıp Kapaklı’nın sorunu var diyip talepte bulundunuz. Hizmet alamıyoruz diyip Büyükşehir’e yükleniyorsunuz. Siz gerçekten bu makamda ne yapıyorsunuz. Kısacası yetersizliğinizi itiraf ediyorsunuz. Buna gerçekten dikkat ediniz. Bakanlara, İller Bankasına gidin. Projeler hazırlayınız. Kapaklı’nın gerçekten hizmete ihtiyacı var. Bununla ilgili yazı yazmak sorun çözmüyor. Vatandaşa daha sonra ise biz yazıyoruz hizmet alamıyoruz diyorsunuz. Seçilmiş bir Belediye Başkanı olarak bakanlarımızdan talepte bulunmanız gerekiyor. Bu kapıları siz açacaksınız hizmeti de siz getireceksiniz” dedi.

 

“HALKIM İÇİN YETERLİYİM”

 

Çetin’in bu sözleri üzerine “Beni bu kadar yücelttiğin için teşekkür ediyorum” diyen Başkan Mandalı “İstersen Bakanlar kuruluna gönderdiğimiz yazıları şahsına gönderebilirim. İlçeye yapılması gereken yatırımlarla ilgili bu dosyaları İlçe Başkanınıza ve gruptaki arkadaşlara verdik. Nedense birileri  tavşana kaç, tazıya tut diyor.Birileri yukarıda “ Ya taraf olacaksın. Yada bertaraf olacaksın” ifadelerini kullanıyor. Birlik ve beraberlik içinde yürümemiz gerekiyor.  Bütün yazıları gönderdik. Sizlerde bizim arkamızda durunuz. Yeterli olmasam 14 yıldır neden Başkanlık yapıyorum. Demek ki ben halkım için yeterliyim” dedi.

 

BÜYÜKŞEHİR’E BEDELSİZ DEVREDİLDİ

 

Konuşmaların ardından İmar Komisyonuna havale edilen gündem maddeleri görüşülmeye açıldı. Şırnak Uludere’de 26 Eylül 1994 tarihinde şehit olan Erdinç Duran’ın isminin İsmetpaşa Mahallesinde yapılan parka verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Cumhuriyet Mahallesi 191 ada 1 parsel üzerinde bulunan belediyeye ait 2 bin 145 metrekarelik yerin kapalı yer altı otoparkı yapılması için Büyükşehir Belediyesine bedelsiz verilmesi ve Cumhuriyet Mahallesi 593 ada 18 parsel üzerinde bulunan bin 116 metrekarenin tamamının Sosyal Hizmetler ve Engeli Yaşam evi binası yapılmak üzere Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine bedelsiz verilmesi komisyon tarafından uygun görüldü. İki gündem maddesi de oy birliği ile kabul edildi.

 

“BAHÇEAĞIL MAHALLESİNDE YAPILACAK”

 

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Şubat ayı meclis toplantısının Bahçeağıl mahallesinde yapılması önerisinde bulunurken, bu öneride meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10