Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü düzenlendi

Türkiye'nin her yerinde  olduğu gibi Sarıkamış Şehitleri Süleymanpaşa'da da düzenlenen yürüyüşle anıldı.

Süleymanpaşa 7.01.2018 21:33:00 0
Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü düzenlendi

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Süleymanpaşa’da Sarıkamış Harekâtı’nın 103’üncü yıl dönümünde donarak şehit olan on binlerce asker için anma yürüyüşü düzenlendi.

 

Sarıkamış şehitlerini anma yürüyüşüne, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan’ın yanı sıra Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Alb Selçuk Kubilay Karslı, Tekirdağ Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz,  Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, İl Jandarma Komutanı Alb. Şahin Karakaş, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hazan Kadir Kardaş, kurum müdürleri gaziler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

ŞEHİTLER İÇİN KUR’AN-I KERİM TİLAVETİ OKUNDU

 

Sarıkamış Harekâtı’nın 103. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından anma yürüyüşü düzenlendi. 81 ilde yapılan anma yürüyüşü kapsamında Tekirdağ’da da Sarıkamış şehitleri anıldı. Süleymanpaşa Turizm Otelcilik Uygulama Oteli önünden başlayan yürüyüş, Türk bayrakları eşliğinde sahil dolgu alanda son buldu. Burada İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Sarıkamış şehitleri ve tüm şehitler için Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu.

 

SARIKAMIŞ HAREKATI NEDİR? 

 

Sarıkamış Harekatı (22 Aralık1914), Birinci Dünya Savaşı sırasında Osmanlı devleti ve Rus Hanedanlığı arasında Sarıkamış’da gerçekleşmiş, sonucu Osmanlı devleti tarafı için büyük bir başarısızlık ile sonuçlanan bir askeri manevradır.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10