"İntiharın Genel Provası" ÇOSB'de sahnelenecek

Bugüne kadar yaptığı etkinliklerle büyük beğeni toplayan Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü bu kez de "İntiharın Genel Provası" adlı oyununu tiyatro severlerin beğenisine sun

Çerkezköy 8.01.2018 20:55:00 0

11 Ocak Perşembe günü saat 19.30’da Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonunda sahnelenecek oyunun biletleri ise ücretsiz olacak.

 

FANTASTİK BİR BAKIŞ AÇIŞIYLA ELE ALINIYOR 

 

Duşan Kovaçeviç'in yazdığı, Emrah Eren’in yönettiği ve Erdem Akakçe, Fatih Koyuncuoğlu, Kadir Çermik ve Selen Öztürk rol aldığı “ İntiharın Genel Provası” savaş sonrası mutsuz bir mimarın intihar denemesi üzerine başlıyor. Oyunda yaşananlar ve oyuna konu olan politik atmosfer nesnel ve fantastik bir bakış açısıyla ele alınıyor.

 

OYUNUN KONUSU

 

Underground" (Yeraltı) filminin senaristi olarak da tanınan Duşan Kovaçeviç, "metafizik komedi" olan İntiharın Genel Provası'nda, dünyada ve ülkemizde son yıllarda giderek artan 'intihar' olgusunu işliyor. Oyunda, intihar etmek isteyen bir mimar Tuna köprüsüne gelir. "Sanatsal bir ölüm" hayaliyle, sevgilisine son kez telefon edip aşkını vurgular. Sevgilisi onu atlamaması için ikna etmeye çalışırken bir balıkçı gelir ve nehre atlamaması için yalvarır. Olaya bir de nehirden geçen geminin kaptanı dahil olunca, işler karışır, acınacak derecede komik ve bir o kadar da garip bir hal almaya başlar. “İntiharın Genel Provası”nı, yönetmen Emrah Eren, anlamı gölgede bırakmadan, seyir zevki yüksek, eğlencesi bol bir şekilde sahneye taşıyor. Tiyatro adam da güçlü oyuncu ve yaratıcı kadrosuyla, izleyenleri bu sürprizlerle dolu bulmacaya, gizemli maceraya ortak ediyor.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10