Kobilere 'Tekno Yatırım Destek Programı' eğitimi

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası eğitim programlarına devam ediyor. Önceki günde konferans salonunda 14.00-16.00 saatleri arası Kobilere yönelik "Tekno Yatırım  Destek programı" eğitimi verildi. KOS

Tekirdağ 10.01.2018 20:31:00 0
Kobilere

TEKNO YATIRIM DESTEK PROGRAMI İLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİLER VERİLDİ

 

Eğitim programında KOSGEB uzman yardımcısı Şule Alkış,Kobiler için Tekno yatırım programının destek almaları konusunda önemli olduğunu ve bu konuda neler yapılması ve nasıl başvuru yapılması gerektiği konularında tek tek bilgilendirdi.Alkış,Tekno Yatırım Destek Programı kapsamında Destek süreci,makine teçhizat ve yazılım giderleri desteği,Personel gider desteği,eğitim danışmalık desteği,Kira desteği,personel gideri,enerji giderleri,makine teçhizat ve kalıp gideri,makine-teçhizat ve kalıba ait taşıma,montaj ve sigorta gideri,üretim hattı tasarım giderleri,kira desteği gibi bir çok konuda bilgilendirmede bulundu. Alkış, kira desteği konusunda “mevcut yerler için destek alınamıyor.yeni yerler için destek alınıyor.Doğalgaz ve elektrik giderleri için önce derleme ve mali rapor alınıyor.Sonra alınan bu raporların doğruluğu KOSGEB ve Maliyeden oluşan ekiplerce yerinde incelemeler yapılıyor ve onlarında hazırladığı raporla birlikte bu raporlar inceleniyor ve destek verilmesi uygun ise destek veriliyor. Doğalgaz ve elektrik desteğinde işyerinin kullandığı yada kullanacağı  enerji durumu7na göre belirleniyor.Personel gideri için brüt asgari üçret üzerinden yatırılması gerekiyor.Bu işyerlerinde birinci derecede yakınlarını çalıştıranlara destek verilmiyor.nedeni ise suistimaller olduğu için” dedi.

 

ÜRÜN DESTEĞİ

 

Şule Alkış “ Kobilerin alacağı ürün desteği konusunda da, “program çerçevesinde destek almak için başvuran Kobiler şu şekilde destek alabilir.Büyük işletme ve Kobi,Büyük işletmeden birden fazla Kobi,Kobi(münferiden)başvuru yapabilir. Ancak kobilerin en az bir yıl önceden kurulmuş olması gerekmektedir.”dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10