As'dan UKOME müjdesi

AS: UKOME Birimi önümüzdeki günlerde Çerkezköy yada Kapaklı'da faaliyete geçmiş olacak Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, 21 Ocak'ta yapılacak oda olağa

Çerkezköy 12.01.2018 22:07:00 0
As

‘’BUGÜNE KADAR ESNAFLARIMIZ ARASINDA HİÇ AYRIM YAPMADAN HİZMET YAPTIM’’

 

Mustafa As, şoför esnafı ile bir araya geldiği toplantıda bugüne kadar oda üyesi şoför esnafına hiç ayrım yapmadan hizmet ettiğini belirtti. As: “2014 yılından bu yana Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nda görev almaktayım. Odamızda 2 yıl yönetim kurulu üyeliği ve son iki yıldan bu yana da oda başkanı olarak görev yapmaktayım. Bu süreç içerisinde odamız üyesi şoför esnafımız arasında hiç kimseyi ayrım yapmadan hizmet yaptım. Son iki yılımı işim olmadığı takdirde odadan hiç ayrılmadım ve devamlı odada bulundum. 24 saatte devamlı telefonum açık. Ben bu göreve hizmeti ön planda tutarak geldim ve yine hizmet etmek için aday oldum” dedi.

 

İLÇEMİZE UKOME  BİRİMİ KURULMASI ÇALIŞMALARIMIZ OLUMLU SONUÇ VERDİ ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE ÇERKEZKÖY YADA KAPAKLI’DA BİR UKOME BİRİMİ AÇILACAK

 

As; “Odamızın en önemli hizmetlerinden biri de esnafımızın Tekirdağ’a gidip gelmeleri hem gün kaybı, hem iş kaybı hem de parasal olarak yük getirmesini önlemek için UKOME’nin Çerkezköy’de ya da Kapaklı’da bir birim kurması çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdük ve bu çalışmalarımız olumlu sonuç verdi. Önümüzdeki günlerde UKOME bir birim açacak. Ayrıca M-S-J ve T plakaların ücret tarifesi çalışmalarını oluşturarak fiyat tarifesini oluşturduk. Öte yandan odamızın mevcut kurtarıcı aracının günün koşullarına göre hizmet vermesi için aracımızda yenilemeler yapacağız. Bir de  UKOME’ye 19 yaş grubu S plaka ile ilgili araçların 23 yaşa çıkarılması için dilekçe verdik. Oda bugünlerde çözümlenecek. Ayrıca UKOME araçlara kamera konulması şartı koştu. Şu anda araçlara kamera konulması çalışmaları yapılıyor. Yol belgesi konusunda da yol izin belgesi almayanlar odamıza müracaat ederek yol izin belgelerini almalarını sağlıyoruz.”ifadelerini kullandı.

 

HİZMET BİNAMIZI YENİLEYECEĞİZ

 

As mevcut hizmet binasının yetersiz olduğunu da belirterek; “Odamız daha önceleri başka binalarda kiralık olarak hizmet veriyordu.  Şu an hizmet verdiğimiz mevcut binamız alındı ve iki daire olarak hizmet veriyoruz. Ancak şu an hizmet verdiğimiz kendi binamız yetersiz olduğunu düşünüyoruz ve seçildiğimizde hizmet binamızı yenileyeceğiz. Amacımız Çerkezköy’e yakışır bir hizmet binası yapmak. 6 ay önce girişimlerde bulunduk ve çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuda belediye başkanımız da bizlere destek veriyor. Dediğim gibi seçildiğimizde kaldığımız yerden daha hızlı bir tempo ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz ve yarım kalan hizmetlerimizi de tamamlayacağız. 21 Ocak tarihinde yapılacak oda seçimimizin bir şölen havası içinde geçeceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Aday olan diğer kardeşlerime de başarılar diliyorum. Kongrede kim seçilirse seçilsin kazanan odamız olacaktır. Biz her zaman birlik ve beraberlik içinde olacağız. Çünkü biz büyük bir aileyiz. 1994 yılından bu yana şoför esnafımızın sorunlarını çok iyi biliyorum ve sorunların tamamı olmasa da başkanlık görevinde bulunduğum iki yıllık süre içinde bu sorunların yüzde ellisini çözümlediğime inanıyorum. Bazı sorunlar hemen çözümlenemiyor. Çünkü bunun çözümü bizim elimizde değil. Çözümlenmesi için ilgili ve yetkili makamlarla devamlı istişare halinde çalışmalar yapıyoruz. Sorunların çözümü konusunda beni yakından tanıyan ve bilen ve de ekibime güvenmelerini istiyorum ve kongreye gelerek mutlaka oy kullanmalarını istiyorum. Mustafa As olarak sorunları bilen sorunları çözümleyecek bir ekibe sahibiz. Bugüne kadar yaptığımız işlerin doğru olduğuna da inanıyorum. Az önce de belirttiğim gibi bazı hizmetlerin yapılabilmesi için Tekirdağ ve Ankara’dan izin alınması gerekiyor. Büyükşehir olan ilimiz  Tekirdağ il genelinde şu anda resmi rakamlara göre 262 bin araç bulunuyor en çok araç yoğunluğu da Çerkezköy, Kapaklı ve Çorlu’da var. Çerkezköy ve Kapaklı’daki araç yoğunluğu her geçen gün artmakta ve şu anda TÜV dediğimiz muayene istasyonu ilimizde bir Tekirdağ il merkezinde bir de Çorlu’da bulunuyor. İlçemize haftada bir seyyar muayene istasyonu geliyor o da günde en çok 32 aracın muayenesini yapabiliyor. Bu nedenle ilçemize kalıcı bir muayene istasyonu kurulması içinde çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah onu da gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

 

BASINIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

 

Mustafa As Veliköy’deki şoförler buluşmasının ardından Yemek Dünyası’nda basına verdiği yemekte yaptığı kısa konuşmada, “10 Ocak Çalışan Gazetecilerimizin gününü şahsım ve oda yönetim kurulu arkadaşlarım adına kutluyorum. Gerçekten çok meşakatli bir görev yaptığınızı görüyoruz. Gerek ilçemizdeki gerek bölgemizdeki gerekse yurt genelindeki olaylardan bizleri haberdar ediyorsunuz. 24 saat yoğun bir tempoda bizleri bilgilendirmek için çalışıyorsunuz. Ayrıca bölgeniz kalkınmasında da rolünüz büyük olduğuna inanıyoruz. Siz basın emekçilerinin değerini bizler çok iyi biliyoruz. Çalışmalarınızı her zaman takdirle karşıladığımızı da bilmenizi istiyoruz” dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10