Bayol : Amacımız yazılı kaynak yaratmak

Tekirdağ Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği tarafından geleneksel hale getirilerek bu yıl 3. Sü yapılacak olan   'Tekirdağ Şehir ve Kültür' konulu sempozyum için ön hazırlık amaçlı ist

Süleymanpaşa 14.01.2018 20:29:00 0
Bayol : Amacımız yazılı kaynak yaratmak

“KENT KÜLTÜRÜNE KATKI KOYACAK HERKESİN YANINDAYIZ”

 

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Tekirdağ Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği’nin çalışmalarına belediye olarak destek olmaya devam edeceklerini belirterek, “Kent kültürüne katkı koyacak her etkinlik ve çalışmaya belediye olarak destek veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz. Bu kentin sosyal dönüşümü için atılan her adımın yanındayız,” sözlerine yer verdi.

 

“GELECEK İÇİN HACİMLİ BİR KAYNAK TEŞKİL EDİYOR ”

 

Başkan Eşkinat’ın ardından konuşma yapan Tekirdağ Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği Başkanı Hüseyin Bayol, Tekirdağ’ın tarihi ve kültürel değerlerini incelemek ve şehirde bir dayanışma bilinci oluşturmak için başlattıkları ‘Tekirdağ, Şehir ve Kültür’ temalı sempozyumun bu yıl 3.’sünü gerçekleştireceklerini ifade ederek;’’ Bundan önce düzenlenen iki sempozyumun kitaplaştırıldığını ve gelecek için hacimli bir kaynak teşkil ediyor. Amacımız bu yıl da gerçekleştireceğimiz sempozyumu kitaplaştırarak şehrin tanıtımı için yeni bir yazılı kaynak yaratmak,” dedi.

 

SEMPOZYUMUN KONUSU GÖÇ OLACAK

 

İstişare toplantısında ‘Tekirdağ Şehir ve Kültür’ konulu sempozyum3.’sünün kasım ayında düzenlenmesine ve ana temasının ‘Göç’ olmasına karar verildiği ifade edilerek gençlere tarihi sevdirmek ve bilinç oluşturmak amacıyla ‘tarih şuuru’ konulu bir kompozisyon yarışmasının düzenlenmesine karar verildiği söylendi.

 

Haber / Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10