'Orman Kuşu'nu okuyucularıyla buluşturdu

Çerkezköy'de yaşayan ve yazdığı şiir kitaplarının yanı sıra roman kitapları da yazmaya devam eden Ev Hanımı Hatice Terzi üçüncü kitabı olan 'Orman Kuşu' adlı romanınÄ?

Malkara 14.01.2018 20:44:00 0
 

DAHA ÖNCE 2 ŞİİR KİTABI DA YAZDI

 

Geçtiğimiz yıl aralık ayında ilk roman kitabı olan Orman Kuşu’nu yayınlayan Hatice Terzi, bu kitabı 10 sene önce yazmaya başladığını belirterek 100 senelik gerçek bir hikayeyi anlattığını ve kitabını yazarken hayal gücünden de yaralandığını söyledi. Kitaplarının okuyucuyu sıkmaması amacıyla kısa yazdığını da ifade eden Hatice Terzi; 2 tane şiir kitabı yazdım. Şiir kitaplarımda da geçek yaşantıları dizelere döktüm. Okumayı ve yazmayı çok seviyorum. Yaşadığım sürece okumaya ve yazmaya devam edeceğim. Yılbaşından hemen önce de üçüncü kitabım olan Orman Kuşu’nu yayınladım.’’ sözlerine yer verdi.

 

’BEN HAYATIN GERÇEĞİ İÇİN OKUDUM YAZDIM’’

 

Hayatın gerçeği için okuyup yazdığını söyleyen Terzi; Hayatımızda çok sanat dalları vardır. Bunların bazıları fiziki ve bazıları benden gücüyle çok çok başarılı olurlar. Ama yazdığımız şiirler hikayeler romanlar yüksek düşüncelerle kalbimizin sevgisiyle yüreğimizin acısıyla hayal gücümüzün genişliği ile hayatımızın kesitleri ile ve de suskunluğumuz ile dizelere dökülür. Hayatın ta kendisidir. Bunları değerlendirelim. Ben yazılarla şiirlerle hayatın gerçeği için okudum yazdım. Öyle aklıma geldikçe yazıyorum. Böyle yazdıklarımı da kültür kitabı diye çıkaracağım’’ dedi.

 

4. KİTABINI DA YAZIYOR

 

Dördüncü kitabını yazdığını da belirten Terzi; yazdığım bu kitapta da Trakya’da uzun yıllar önce yaşanmış gerçek hikayeleri anlatıyorum. Ona daha önceki maziden başladığım için biraz uzun sürecek. Onda çok yazacaklarım. İnşallah yakın zamanda onu da bitiririm’’ dedi.

 

HATİCE TERZİ KİMDİR?

 

Hatice Terzi, 1940 yılında Tekirdağ’ın Malkara İlçesi’nin Sarıyer Köyü’nde dünyaya geldi. 1946 yılında köylerinde bulunan ilkokula gitmek isteyen fakat o dönemlerde 6 yaşındaki çocuklar okula alınmadığı için kayıt olamayan Terzi, okula kaydını yaptırmadan gitmeye başladı. Okumayı çok isteyen fakat zamanın şartlarından dolayı sadece ilkokulu bitirebilen Terzi,1956 yılında görücü usulüyle evlenerek Çerkezköy’e yerleşti. Evliliğinden 2 kız ve 1 erkek çocuğu dünyaya getiren Terzi, ortam ve aile değişikliğinin duygusallığı onu şiir yazmaya ve kitap okumaya yönlendirdi.

 

Haber / Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10