Yozgatlılar Arabaşı Şöleni'nde bir araya geldi

Çerkezköy Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği bu yıl ikincisini düzenlediği Arabaşı Şöleni'ni önceki akşam 19.00-23.00 saatleri arası Dekor Düğün Saray'ında gerçekleÅ

Çerkezköy 15.01.2018 20:01:00 0
Yozgatlılar Arabaşı Şöleni

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Osman Karadavut; “Çerkezköy Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği olarak bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz Arabaşı Şölenimizde bu gece bizi yalnız bırakmadığınız için şahsım ve yönetim kurulumuz adına teşekkür ediyorum. 2016 yılında kurucu başkanlığını yaptığım ve halen başkanlığını yürüttüğüm derneğimizi iyi yerlere getirmek için çalışıyoruz. Bizden sonra yönetime gelecek arkadaşlarımızın bizden daha iyi çalışma yapacaklarına da inanıyorum. Haziran ayında bir piknik yaptık ve yoğun bir katılım gösterdiniz teşekkür ediyoruz. Ayrıca dernek olarak bölgemizde bir ilki başlatarak uyuşturucuya hayır kampanyası düzenledik ve ardından da bir spor etkinliği gerçekleştirdik. Bu etkinliklerimize de katkı ve destekleriniz için ayrıca teşekkür ediyoruz. 80 ihtiyaç sahibi çocuğumuzu tepeden tırnağa giydirdik. Bu kış ayında ihtiyaç sahibi ailelerimizin çocuklarına iç çamaşırı, çorap, pantolon, gömlek, kazak, mont ve kışlık ayakkabı olmak üzere düzenlediğimiz kampanya ile onları tepeden tırnağa giydirdik’’ dedi. 

 

‘’BİR HAFTA İÇİNDE YENİ YERİMİZE TAŞINACAĞIZ’’

 

Başkan Karadavut; Bildiğiniz gibi şu an dernek binamız kiralık ve bize yer tahsisi için Belediye Başkanımız Vahap Akay’la görüştük. Kendileri Başkan Yardımcısı Enver Bayram’a talimat vererek Amfi Tiyatro’da Malatyalılar Derneği’nin yanındaki boş yerin tahsis edilmesi için gerekenin yapılmasını söyledi. Şu an orada tadilat çalışmaları devam ediyor ve en geç bir hafta içinde yeni yerimize taşınacağız. Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan ve devamlı bizlerin yanında olan ve sıkıntılarımızın çözümlemeye çalışan belediye başkanımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Sevgili Yozgatlı hemşerilerim derneğimize sahip çıkın. Önümüzdeki şölen yada etkinliklerde bu gecenin en az üç kat kalabalık olmasını bekliyoruz. Çerkezköy’de ikamet eden Yozgatlılar olarak şu an 3250  nüfusumuz var. Bizler birlik ve beraberlik içinde yaşadığımız, ekmeğini yediğimiz, suyunu içtiğimiz,Çerkezköy’ün daha iyi yerlere gelmesi için en iyi şekilde katkı sağlamaya özen gösteriyoruz ve göstermeye de devam  edeceğiz. Gecemize katılan tüm konuklarımıza ve hemşerilerimize tekrer teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum.”diye konuştu.

 

‘’HEMŞERİ DERNEKLERİNİ ÖNEMSİYORUZ’’

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise hemşeri derneklerini önemsediklerini belirterek, “Yozgatlılar Derneği’nin kendi arasında olduğu gibi ilçemiz de ülkenin dört bir yanından gelen insanlarımızla birlikte Çerkezköy’de bir olmanın birlik olmanın ne kadar önemli olduğunu gördük. Bu nedenle Dernek Başkanımız Osman Karadavut’a ve yönetimine teşekkür ediyorum. Çerkezköy, ülkemizin dört bir yanından işi aşı için gelenlerin buluşma noktası. Edirne’nin Sivas’ın, Malatya’nın, Trabzon’un Rize’nin, Samsun’un bir olduğu akraba olduğu yer. Çerkezköy’ün birliğine sahip olmak ülkemizin birliği sahip olmaktır. Çerkezköy’de hiç kimse birbirini ayrıştırmaz üstelik birbirine yardım eder ve Çerkezköy bu yönünden de ülkemizin örnek bir kentidir. Şu anda Çerkezköy ülkemizin en zengin kültürüne sahip tek ilçedir. Burada kültürlerimiz en iyi şekilde yaşatıyoruz ve yaşatacağız. Yozgatlılar olarak burada kültürlerinizi en iyi şekilde yaşatıyor ve Çerkezköy’ün  kültür zenginliğini yaşıyoruz. Osman Başkan başta olmak üzere siz Yozgatlıların da Çerkezköy sevdalısı olduğunuzu biliyorum. Bu nedenle hepimizin Çerkezköy Sevdamız olduğunu belirtiyor hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

 

‘’PLAKET VERİLDİ’’

 

Başkan Akay’ın konuşmasının ardından ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının giydirilmesi için başlatılan kampanyaya katkı ve destek verenlere dernek yönetimi tarafından plaket takdim edildi. İlk plaket Belediye Başkanı Vahap Akay’a verildi. Ardından, Belediye Başkan Yardımcısı ve Samsunlular Dernek Başkanı Enver Bayram, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah öğe, MHP İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, BBP İlçe Başkanı Murat Yürük, Sivaslılar Dernek Başkanı Ercan Yılmaz, Malatyalılar Dernek Eski Başkanı Mehmet Keleş, Optimed Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Recep Çalışkan,Erzurumlular Dernek Başkanı Edip Nurettin Akın,Kuzey Kafkas Derneği Başkanı Emrullah Ataçay, Sivaslılar Dernek Başkan Yardımcısı Haydar Akpınar,Yozgatlılar Dernek Başkan Yardımcısı Emin Sungur’a  ve Yozgatlı iş adamlarına plaket verildi. Plaket töreni sonunda Başkan Akay’a Dernek Başkanı Osman Karadavut tarafından Yozgat saat kulesinin çerceveli kabartma bir tablo hediye edildi. Daha sonra yine Yozgat saat kulesi ayrı bir tablo bin lirayla açık arttırmaya çıkarıldı. Açık arttırmanın sonunda Yozgatlı İşadamı Ömer Doğan 4 bin TL’ye tabloyu aldı.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Yozgatlılar Arabaşı Şöleni’nde Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, BBP Çerkezköy İlçe Başkanı Murat Yürük ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, Özel Çerkezköy Optimed Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Recep Çalışkan, Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak,Yozgatlılar Federasyon Başkanı Ahmet Yılmaz, Tekirdağ Yozgatlılar Dernek Başkanı Yusuf Gençer, Erzurumlular Dernek Başkanı Ercan Yılmaz, Sivaslılar Dernek Başkanı Edip Nurettin Akın, Kuzey Kafkas Derneği Başkanı Emrullah Ataçay, Malatyalılar Eski Dernek Başkanı Mehmet Keleş olmak üzere bir çok sivil toplum kuruluşu yöneticileri,Yozgatlı iş adamları katıldı.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10