Gazilerden Başkan Akay' anlamlı ziyaret

Kars Valiliği tarafından düzenlenen "103. Sarıkamış Şehitlerini Anma" etkinliğine katılan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, beraberindeki gaziler ile birl

Çerkezköy 15.01.2018 20:05:00 0
Gazilerden Başkan Akay

Türkiye Muharip Gaziler Derneği İstanbul Avcılar Temsilciliği’nin organizasyonunda 5-8 Ocak tarihleri arasında Kars Valiliği tarafından Sarıkamış’ta düzenlenen etkinliğe katılan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, dün Çerkezköy Belediye Başkan’ı Vahap Akay’ı makamında ziyaret etti.

 

‘’ÇERKEZKÖY ŞEHİTLİĞİ’NDEN ALDIĞIMIZ TOPRAKLARI SARIKAMIŞ ŞAHİTLİĞİ’NE GÖTÜRDÜK’’

 

Hasan Hüseyin Yarlıgan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği İstanbul Avcılar Temsilciliği’nin organizasyonu ile “103. Sarıkamış Şehitlerini Anma” etkinliğine katılmak üzere Kars’ın Sarıkamış ilçesine gittiklerini belirterek; “Çerkezköy Şehitliği’nden aldıkları toprakları Sarıkamış Şahitliği’ne götürdüklerini ve Sarıkamış Şehitliği’nden aldıkları toprakları da Çerkezköy Şehitliği’ne, ardından sırasıyla Çanakkale, Dumlupınar ve Kıbrıs Şehitliklerine götürmeyi planladıklarını söyledi. 

 

‘’SİZDEN ALDIĞIMIZ BAYRAKLARI DA GÖTÜRDÜK’’

 

Belediye Başkanı Vahap Akay’a desteklerinden dolayı teşekkür eden Hasan Hüseyin Yarlıgan, “Sarıkamış’a giderken yanımda sizden aldığımız Türk bayraklarını da götürdük ve ziyaret ettiğimiz kurumlara ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Temsilcilerine hediye ettik. Bu vesile ile tüm gazilerimiz adına bugüne kadar bizlere vermiş olduğunuz desteklerden dolayı size teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

‘’ŞEHİTLERİMİZ VE GAZİLERİMİZ İÇİN NE YAPSAK AZDIR’’

   

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise, “Bizler bugünlerimizi vatan uğrunda hayatlarını feda eden şehitlerimize ve siz değerli gazilerimize borçluyuz. Bu nedenle gerek şehit ailelerimiz için, gerekse gazilerimiz için ne yapsak azdır” dedi. Başkan Akay, “Memleketimizin dört bir yanındaki şehitliklerimizi, toprakları vasıtası ile birbirleriyle buluşturarak çok anlamlı bir iş yapıyorsunuz. Bu nedenle sizleri ayrıca tebrik etmek istiyorum” diye konuştu.

 

GAZİLER AY YILDIZLI ATKI, BERE VE ELİDVEN HEDİYE ETTİ

   

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan daha sonra Kars’ın Sarıkamış İlçesin den getirdiği şehit toprağı ile ay yıldızlı atkı, bere ve eldiven takımını Başkan Vahap Akay’a hediye etti.

 

BAŞKAN YARDIMCILARINI DA UNUTMADILAR

 

Hasan Hüseyin Yarlıgan ve beraberindeki gaziler daha sonra Belediye Başkan Yardımcıları Enver Bayram ve Kemal Gümüş’ü de ziyaret ederek kendilerine de Sarıkamış İlçesi’nden getirdiği şehit toprağı ile ay yıldızlı atkı, bere ve eldiven takımı hediye etti.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10