Özel insanlara özel hizmet

Daha önce  belediye girişinde kat planlarının yer aldığı 'Braille Alfabeli Kabartma Pano' ile görme engelli vatandaşlara hizmet veren Çorlu Belediyesi bu kez halk masasında görevlendirdiği personelle

Çorlu 17.01.2018 00:22:00 0
Özel insanlara özel hizmet

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan; ‘’Öyle sanıyorum ki Türkiye’nin birçok belediyesinde bu tür bir hizmet mevcut değildir. Biz Çorlu Belediyesi olarak vatandaşımıza en iyi hizmeti sunmanın mutluluğu ve gururu içerisindeyiz’’ dedi.

 

Görme engelli vatandaşlara yönelik olarak kat planlarının yer aldığı ‘Braille Alfabeli Kabartma Pano’ ve yardımcı personel hizmeti sunan Çorlu Belediyesi, şimdi de işitme engelli vatandaşlar için Halk Masasında işaret dili bilen personel görevlendirdi.

 

‘’TÜRKİYE’NİN BİRÇOK BELEDİYESİNDE BU TÜR BİR HİZMET MEVCUT DEĞİLDİR’’

 

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, her zaman vatandaşlarının yanında yer aldıklarını belirterek; vatandaşların belediyedeki işlemlerini kolay ve hızlı bir şekilde yürütebilmeleri için Çorlu Belediyesi personelinin daima vatandaşın yanında olduğunu dile getirdi. Başkan Baysan açıklamasında, "Belediyemize gelen vatandaşlarımız isteklerini, şikâyetlerini ve belediye ile ilgili olan yazışmalarına ilk adım olarak halk masasından başlıyor. Burada görmüş olduğunu tablo görme engelli vatandaşlarımız için yapılmıştır. Görme engelli vatandaşımız bu tablo sayesinde hangi katta hangi birimlerin bulunduğunu ve nereye gidebileceğini öğrenebiliyor. Halk Masamızda işitme ve konuşma engelli vatandaşlarımız içinde bir memurumuz var. Belediyemizde yapacakları işlemler konusunda kendileriyle irtibat kurmaları amacıyla bulunan personelimiz, işitme ve konuşma engelli vatandaşlarımıza her konuda yardımcı olmaktadır. Öyle sanıyorum ki Türkiye’nin birçok belediyesinde bu tür bir hizmet mevcut değildir. Biz Çorlu Belediyesi olarak vatandaşımıza en iyi hizmeti sunmanın mutluluğu ve gururu içerisindeyiz. Bu hizmeti yaygınlaştırabilmek içinde ücretsiz işaret dili ve diğer kurslarımıza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

‘’İŞİMİ GERÇEKTEN ÇOK SEVİYORUM’’

 

Çorlu Belediyesi'nde görev yaptığı esnada Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde açılan ücretsiz "işaret dili" kursunu başarıyla tamamlayan ve Halk Masası’nda hizmet sunan belediye personeli Esra Vatansever, işitme engelli vatandaşlara yardımcı olabilmenin mutluluğu içinde olduğunu ifade etti. Çorlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde açılan işaret dili kursunda kendisini daha da geliştirdiğini ifade eden Vatansever, ikinci kursu da tamamlayarak Milli Eğitim Bakanlığı sertifikalı öğretici olduğunu söyledi. Vatansever bir yandan işitme engelli vatandaşlarımıza Halk Masası’nda yardımcı olurken diğer yandan şunları dile getirdi.“Çorlu Belediyesi tarafından verilen işaret dili kurusu ile kendimi daha da geliştirdim. Yaklaşık 1 yıllık eğitimin sonunda da öğretici belgesi sahibi oldum. Çorlu Belediyesi bünyesinde Halk Masası’nda görev yapıyorum ve işimi gerçekten çok seviyorum. Özellikle işitme engelli vatandaşlarımıza yardımcı olabildiğim için çok mutluyum’’ dedi.

 

Haber / Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10