Yaşları Küçük yürekleri büyük

Kapaklı Fatma-İrfan Mandalı İlkokulu öğrencileri kardeş okul projesi kapsamında minik kalplerde Silopi Verimli İlkokulu'ndaki kardeşlerine karne hediyesi gönderdi.

Kapaklı 17.01.2018 00:30:00 0
Yaşları Küçük yürekleri büyük

Giyim, oyuncak, kırtasiye malzemelerinin bulunduğu yardım paketleri okulda eğitim gören minik öğrencilere ulaştırılacak.

 

KAYMAKAM YÜZER’DE KATILDI

 

Kapaklı Fatma-İrfan Mandalı İlkokulu öğrencileri anlamlı bir projeye imza attı. Dün okulda gerçekleştirilen programa Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, AK Parti Kapaklı Belediye Meclis üyesi Akın Yılmaz, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

İSİMLERE ÖZEL PAKETLER HAZIRLANDI

 

Programda proje hakkında bilgiler veren Okul Müdürü Erdal Durak “ Kaymakamlık oluru ile kardeş okulumuz olarak ilan edilen Şırnak Silopi Verimli İlkokulu’na, okulumuz öğrenci, veli ve öğretmenleri tarafından hazırlanan yardım paketlerini göndermek için bir program düzenledik. Böyle anlamlı bir yardım kampanyası yapmamıza vesile olan, başta Kaymakamımız olmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürümüze okulumuz adına teşekkür ederim. Yardımlaşmak, paylaşmak gibi değerleri öğrencilere öğretmek ve onlara bu duyguları yaşatmak birliğimiz, beraberliğimiz ve toplum olma olgusu açısından oldukça önemlidir. Kardeş okul müdürümüz ile iletişime geçerek okulda eğitim gören ilkokul öğrenci sayısı ve isimleri belirlendi. Toplam 270 ilkokul öğrencisine, isimlerine özel hediye paketleri öğrenci, veli ve öğretmenlerimiz tarafından itina ile hazırlanarak kolilenmiştir. Hazırlanan 112 adet yardım kolisi kargo ile kardeşlerimize gönderilecektir. Hediye paketleri titizlikle hazırlanmış ve hiçbir öğrenci unutulmamıştır. Minik öğrencilerimize karne hediyemiz olsun, güle güle kullansınlar.. Emeği geçen yardımda bulunan ve bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Programda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant “ Sanayiciler İlkokulu öğrencilerimizin kardeş okul seçtikleri Şırnak Silopi Başköy İlkokulu’na yardımları ulaştı. Bugün ise Verimli İlkokulu’na yardım kolisini göndereceğiz. Emeği geçen başta okul müdürümüz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Bu çalışma bizleri destekleyen Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer’e ve yardımlaşmaya vesile olan Tankçı Kurmay Albay Kubilay Kesimci Komutanımıza da candan gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

 

“İNSANLIK VE AHLAKTAN YILDIZLI PEKİYİ ALDINIZ”

 

Bu anlamlı kampanyayı gerçekleştiren okul yönetimi ve öğrencileri tebrik eden Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer “Silopi-Kapaklı arası bin 300 kilometredir. Bizim öğrencilerimiz hiç görmedikleri telefonda bile konuşmadıkları kardeşlerine karne hediyesi gönderiyorlar. İşte böyle kutsal yardımlaşma duyguları oldukça hiç görmedikleri sesini bile duymadıkları bin 300 kilometre ötedeki kardeşlerine karne hediye gönderen çocuklarımız oldukça bu memleketi ve vatanı kimse bölemez. Birkaç gün sonra karne alacaksınız ve eminim ki hepinizin dersleri iyidir. Belki karnenizde bu dersler yazılmayacak ama siz insanlıktan ve ahlaktan yıldızlı pekiyi aldınız. Sizleri asil davranışınızdan dolayı tebrik ediyorum” diye konuştu. Okul velileri, öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan 112 adet yardım kolisi protokol üyeleri ve öğrenciler tarafından taşınarak kamyona yüklenip Şırnak Silopi ilçesine gönderildi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10