Zirvedekiler puan kaybetmedi

Bölgesel Amatör Ligde 15 hafta oynanan altı karşılaşmanın ardından tamamlandı. Haftaya lider durumda giren Altınova Belediyespor Çıksalınspor deplasmanından üç puanı son dakikalarda kurtarırken, ikinc

25.01.2018 20:40:00 0
Zirvedekiler puan kaybetmedi

Temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor ise evinde konuk ettiği Bigaspor’u zorlu karşılaşmanın ardından mağlup ederek ikinci devre oynadığı karşılaşmalarda ikide iki yapmış oldu.

 

LİDER SON DAKİKALARDA KAZANDI

 

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 12. Grupta Çıksalınspor sahasında lider Altınova Belediyespor karşısında öne geçse de sahadan 2-1 mağlubiyetle ayrıldı. Beyoğlu Stadında oynanan karşılaşmayı Mustafa Gökhan Keskin, Hicri Yıldırım, Emrah Gülhan Hakem triosu yönetti. Mücadelenin 4. dakikasında Musa Tijjani’nin golüyle ev sahibi öne geçti. Devre bu golle sona ererken 65. dakikada ve 85. dakikada Mustafa Topuz’un golleriyle konuk takım öne geçti. Karşılaşmanın son dakikalarında maçın Hakemi penaltı noktasını gösterirken, ardından yardımcı Hakem pozisyonun ofsayt olduğu gerekçesi ile penaltıyı iptal ettirip ofsayt ile oyunu başlattırdı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Altınova Belediyespor’un 2-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Altınova Belediyespor puanını 36 yaparken, Çıksalınspor ise 14 puanla onuncu sırada yer aldı.

 

SULTANGAZİSPOR RAHAT

 

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 12. Grupta mücadele eden İstanbul temsilcisi Sultangazispor deplasmanda Yalova temsilcisi Kadıköyspor ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmaya ev sahibi ekip çok istekli başladı ve istekli oyunu sonrasında Sultangazispor kalesinde art arda tehlikeli pozisyonlar yarattı. Ev sahibi ekip Yalova Kadıköyspor geliştirdiği atakların meyvesini aldı ve mücadele de 1-0 öne geçti. Golden sonra farkı arttırmak için ataklarına devam eden ev sahibi ekibe, Sultangazispor’un başarılı eldiveni İlkay Yazıcı izin vermez iken kritik kurtarışlara imza attı. İlk yarının son dakikalarına doğru sol taraftan korner kullanan Sultangazispor sahneye yeni transfer Hasan Ali çıktı. Kullanılan köşe vuruşunda müsait pozisyonda bulunan Hasan Ali güzel bir kafa vuruşu ile topu ağlarla buluşturdu ve skora yeniden dengeyi getirdi. İkinci yarıda daha etkili başlayan konuk ekip Sultangazispor sağ taraftan kazandığı serbest vuruşu iyi değerlendirdi ve Samet’in kaydettiği golle mücadelede 2-1 öne geçti. Samet’in kaydettiği golün ardından oyunda iyice hakimiyet kuran Sultangazispor bulduğu net gol pozisyonlardan yararlanamazken, ev sahibi ekip Y. Kadıköyspor ise Sultangazispor’un başarılı eldiveni İlkay Yazıcı’yı geçemedi. Karşılaşmanın 81. Dakikasında orta saha çemberinin az ilerisinde kalecinin uzaklaştırdığı topu önünde bulan Doğan Yeni, muhteşem bir vuruş yaparak topu kalecinin bakışları arasında ağlarla buluşturdu ve takımını rahatlatan golü kaydederek skoru 3-1 yaptı. Mücadelenin geri kalan bölümünde başka gol sesi çıkmadı ve Sultangazispor sahadan üç puan ile ayrılan taraf oldu. Sultangazispor bu galibiyet ile puanını 29 yaparken, Yalova Kadıköyspor ise dokuz puanda kaldı.

 

1911 TEK GOLLE GÜLDÜ

 

Haftaya üçüncü sırada giren temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor dördüncü sıradaki Bigaspor’u konuk etti. Soğuk ve yağmurlu bir havada oynanan karşılaşmaya temsilcimiz etkili başladı. Karşılaşmanın 9’uncu dakikasında Ali Rıza’nın ayağından bulduğu golle öne geçen 1911 Çerkezköyspor rakibine kolay top yapma imkanı tanımadı. İlk devresi 1911 Çerkezköyspor’un üstünlüğü ile tamamlanan karşılaşmanın ikinci devresinde toparlanan konuk ekip geliştirdiği ataklarda temsilcimiz savunmasını geçmekte zorlandı. 1911 Çerkezköyspor kalan dakikalarda geliştirdiği ataklarda Bigaspor kalecisini geçemedi. Karşılaşmadan 1-0 galip ayrılan temsilcimiz puanını 28 yaparak üçüncü sıradaki yerini korurken,Bigaspor ise 22 puanda kalarak zirve yarışında ağır bir yara almış oldu.

 

EDİRNESPOR ÜÇ PUANI TEK GOLLE ALDI

 

Haftaya beşinci sırada giren Edirnespor ile Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor 25 Kasım Stadyumunda karşı karşıya geldi. Yağmur nedeniyle ağırlaşan zemin futbolcuları zaman zaman zorladı. Seyircinin maça ilgisi önceki haftalara göre oldukça azdı. Maçın ilk tehlikeli atağını henüz 3. dakikada Edirnespor geliştirdi. Ceza sahasında topla buluşan Ferhat kaleciyle karşı karşıya uygun durumda sert bir şutla gole yaklaştı. Ancak topu kalecinin üzerine vurunca kaleci gole engel oldu. Pozisyonun ardından Edirnespor ard arda iki köşe vuruşundan yararlanamadı. 8. dakikada bu kez Alemdağspor Muhammed ile Ferhat’ın pozisyonuna benzer bir pozisyona girdi. Ancak o da topu kaleciye nişanlayınca sonuç gelmedi. 24. dakikada Ferhat rakibin sağ kanadında bıraktığı boşluğu değerlendirerek topu yaklaşık 40 metre sürüp ceza sahasına ortasını da yaptı. Ancak araya Edirnespor’lu oyunculardan önce rakip defans araya girerek tehlikeyi önledi. 28. dakikada Alemdağ Edirnespor orta sahasında bulduğu boşluğu hızlı geçerek organize bir atakla ceza sahasına girdi ancak son vuruşları kötü olunca skor değişmedi. Pozisyonun ardından Uğur’un uzun pasıyla topla buluşan Mariko topu çok güzel kontrol edip bir süre sürdükten sonra yaklaşık 25 metreden kaleye çok düzgün vurarak Edirnespor’u 1-0 öne geçirdi. 40. dakikada Edirnespor çok net bir gol kaçırdı. Ceza sahası içinde kale alanının 1 metre önünde topla buluşan Emre Gedik topu boş kaleye atmak yerine zor olanı yaparak üst direğe çarptırınca Edirnespor farkı ikiye çıkarma şansını tepmiş oldu. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca devre 1-0 Edirnespor üstünlüğüyle bitti. İkinci devreye maçı çevirmek için çıkan Alemdağspor ilk tehlikesini 49. dakikada yarattı. Ceza sahasının sol çaprazından çektikleri şut yan ağlarda kaldı. 67 dakikada Alemdağ, Edirnespor ceza sahası yayı civarından sert bir şut denedi ancak Muhammed’in şutu az farkla dışarı çıktı. Bu dakikadan sonra Alemdağ oyunu rakip yarı alana yıktı ve özellikle ceza sahası içinde çok sayıda oyuncuyla önemli tehlikeler geliştirdi. Edirnespor ise ani çıkışlarla gol aramaya başladı.. 77. dakikada çabuk kullanılan serbest vuruşta önündeki boş alanı değerlendiren Mariko ceza sahasının solundan kaleye yaklaşıp güzel bir şut çekti ancak top az farkla dışarıya gitti. Maçın son anlarında her iki takım da tehlikeli pozisyonlar yakalasalar da son vuruşlar kötü olunca sonuç değişmedi ve maç 1-0 Edirnespor üstünlüğüyle sona erdi. Bu sonuçla Edirnespor puanını 22 ye yükselterek ligde 4. sırada yer aldı.

 

ÇORLUSPOR BİR PUANI KURTARDI

 

Geçtiğimiz hafta sahasında Çerkezköy 1911`e yenilerek haftayı puansız kapatan Çorluspor 1947 galibiyet parolası ile gittiği Yeni Çanspor deplasmanından 1 puan aldı. Rakibine oranla istekli bir oyun sergileyen Çorluspor 1947 kontra atağa çıkarken kaptırdığı toplardan gol yeme alışkanlığını bu haftada sürdürdü. Maçın 20. dakikasında Çorluspor 1947 ceza sahasının sağ kanadından gelişen pozisyonda kaptırılan topu iyi değerlendiren Yeni Çanspor’da Seray Emlek takımını 1-0 öne geçirdi. Müsabakanın 26. dakikasında Yeni Çanspor ceza sahasın içerisinde günün formda ismi Yusuf Bingöl`ün sağ kanattan ortaladığı topla buluşan Serkan Bozkurt’un yerden düzgün vuruşunu kaleci Miraç son anda önledi. Maçın ilk yarısındaki karşılıklı ataklardan başka gol sesi gelmeyince ilk yarı Yeni Çanspor`un 1-0`lık üstünlüğü ile tamamlandı. Maçın 70. dakikasında ceza sahası içerisinde topla buluşan Berkay rakibinin hamlesi ile yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Yusuf takımına beraberliğe getiren golü kaydederek skoru 1-1`e taşıdı. Golden sonra ofansif bir oyun anlayışı ortaya koyan Çorluspor 1947 kalesinde pozisyon verse de uzatma dakikalarında yakalığı kontra atakta kaleci ile karşı karşıya kalan Batuhan pozisyonu gole çeviremedi. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmadı ve karşılaşmada karşılıklı kaydedilen gollerle 1-1 sonuçlandı. Çorluspor 1947 puanını 18, Yeni Çanspor ise 13 yaptı.

 

LÜLEBURGAZSPOR 4 GOLLE TESLİM OLDU

 

Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden Lüleburgazspor, yenilgi serisini Uzunköprüspor karşısında da sürdürdü. Ligin 15. hafta karşılaşmasında sahasında Uzunköprüspor’u ağırlayan Lüleburgazspor, rakibine ilk yarıda yediği 4 golle teslim oldu. Yoğun yağış altında başlayan mücadeleye etkili başlayan Uzunköprüspor 13. dakikada sağdan yapılan ortaya içeride Serhat Görmen’in vuruşuyla öne geçti.

 

Bu gol ile sarsılan Lüleburgazspor, bu kez 17. dakikada kalesinde ikinci golü gördü. Oyuncuların ayakta durmakta zorluk çektiği mücadelede Lüleburgazspor, 28. dakikada farkı bire indirdi. Gol Tayyip’in ceza sahası içinde düşürülmesi sonucu Berke’nin kullandığı penaltı atışıyla geldi. Bu golle ümitlenen yeşil kırmızılı ekip, oyunu rakip sahaya yıkmak isterken, 33. dakikada kalesinde bir kez daha golü görerek, mücadelede 3-1 geriye düştü. Maçta farka giden Uzunköprüspor, 37. dakikada Serhat ile bir kez daha Lüleburgazspor ağlarını sarstı. İlk devre bu skorla tamamlanırken, herkes ikinci yarıda tarihi bir fark oluşacağı hissine kapıldı. Fakat mücadelenin ikinci yarısında beklenen olmadı ve maç ilk yarının sonucu olan 4-1’lik skorla tamamlandı.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10