Uğur Mumcu anıtı önünde anıldı

25. yıl önce terör kurbanı olan Türkiye'nin aydınlık yüzü Araştırmacı Gazeteci Yazar Uğur Mumcu Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanlığı tarafından her yıl olduğu gib

Çerkezköy 25.01.2018 21:08:00 0
Uğur Mumcu anıtı önünde anıldı

Gazeteci Yazar Uğur Mumcu Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanlığı tarafından 24 Ocak’ta düzenlenen törenle Altı Yol Kavşağı’ndaki anıtı önünde anıldı.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Anma töreninde Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP İlçe Başkanı Engin Camcı ve ilçe yönetimi, belediye başkan yardımcılar İmdat Özgör, Enver Bayram, belediye meclisi üyeleri, CHP Çerkezköy ilçe eski başkanları, CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Uğur Can Avcılar ve gençlik kolları üyeleri, İlçe Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca ve kadın kolları üyeleri, partililer ve vatandaşlar katıldı. Soğuk ve kar yağışlı havaya rağmen katılımın yoğun olduğu dikkat çekti.

 

CHP ÇERKEZKÖY İLÇE TEŞKİLATI’NDAN ANITA KADAR YÜRÜDÜLER

 

CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nda toplanan partililer ve vatandaşlar Uğur Mumcu’nun Altıyol Kavşağı’nda bulunan anıtına kadar kortej halinde ellerinde meşaleler,  Atatürk ve Uğur Mumcu’nun posterleri ile sesiz bir şekilde yürüdüler.

 

CAMCI KONUŞMASINA ARFİN HAREKATI’NDA MEHMETÇİKLERİMİZE BAŞARILAR DİLEYEREK BAŞLADI

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı; “Mazisi başarılarla dolu şanlı ordumuzun terör örgütlerine karşı başlattığı Afrin Harekatı’nda Mehmetçiklerimize başarılar diliyorum.  Harekat sırasında şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve ulusumuza başsağlığı; yaralanan kahraman askerlerimize acil şifalar diliyorum” dedi.  

 

YAŞAMI BOYUNCA  ATATÜRKÇÜ, HALKÇI, LAİK TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE SEVDALISI, DEMOKRASİNİN YILMAZ SAVUNUCUSU OLDU

 

Camcı ; “Bugün 24 Ocak 2018. Türkiye bundan 25 yıl önce kendisini Mustafa Kemal’in devrimlerine, bağımsızlığa, özgürlüğe adamış, Atatürkçü, halkçı, laik, tam bağımsız Türkiye sevdalısı, yurtsever bir evladını bombalı bir saldırı sonucu kaybetmişti. Uğur Mumcu, yaşamı boyunca demokrasinin yılmaz savunucusu oldu. Atatürkçüydü, cumhuriyetçiydi, karanlık güçlerin üstüne gözünü kırpmadan gidiyordu. Uğur Mumcu, onurlu ve dimdik sürdürdüğü yaşamı boyunca, kalemini kimsenin önünde eğmedi” sözlerine yer verdi.

 

‘’TEHDİTLERE RAĞMEN YILMADAN, KORKMADAN YAZMAYA DEVAM ETTİ’’

 

Engin Camcı, Uğur Mumcu’nun tehditlere aldırış etmeden yazılarına devam ettiğini de belirterek, “Cumhuriyet Gazetesi’ndeki köşesinde daha çok özgürlük, daha çok demokrasi için, aldığı tüm tehditlere rağmen yılmadan, korkmadan yazmaya devam etti.  O, bu günleri onlarca yıl önce görüp ülkemizin üzerine oynanan oyunları ve yaşanabilecek tehlikeleri işaret ederek bizleri uyarmıştı. Son yıllarda ülkemizin geldiği noktada ise, Uğur Mumcu gibi aydınlarımızın ne kadar haklı olduklarını ortaya koymaktadır. Bu dönemde ise bizlere düşen görev ulusal birliğimize, laik, demokratik, çağdaş değerlerimize, Atatürk ilke ve devrimlerine daha fazla sahip çıkmak, yitirdiğimiz tüm aydınlarımızı unutmadığımızı ve unutmayacağımızı göstermektir. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü, Atatürk ilke ve devrimleri ve Cumhuriyetimizin bağımsızlığı için demokrasi şehidi olan ve daima içimizde yaşayacak olan Uğur Mumcu’yu saygı ve rahmetle anıyorum. Ayrıca Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Çetin Emeç ve Gaffar Okkan gibi demokrasi şehitlerimizi bir kez daha minnet ve özlem ile anıyorum. Ruhları şad olsun” diye konuştu. Engin Camcı’nın konuşmasından sonra Uğur Mumcu’nun anıtına kırmızı karanfiller bırakılarak çalıştığı Cumhuriyet Gazetesi’nde kullandığı gözlük ve kalemi de anıta konulmasının ardından anıtın etrafına meşaleler dikilmesi ile anma töreni son buldu.  

 

Haber / Seyit SÜREN

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10