Mandalı: Bu ısrardan vazgeçin

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, düzenlenen Halk Günü toplantısında vatandaşlarının sorunlarını dinledi.

Kapaklı 26.01.2018 20:51:00 0
Mandalı: Bu ısrardan vazgeçin

Kapaklı-Çerkezköy arasına kurulması hedeflenen termik santralle ilgili toplantıda konuşan Başkan Mandalı “Bu santral kurulursa çevremiz mahvolacak. Biz devletimize diyoruz ki: Bu ısrardan vazgeçin. Ulaşabildiğimiz herkese ulaşacağız. Azimli olmalıyız” dedi.

 

KATILIMIN AZ OLDUĞUNDAN YAKINDI

 

Dün saat 14.00’de Kapaklı Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen Halk Günü toplantısına gelen vatandaşlar, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya sorunlarını anlattı. Düzenlenen Halk Günü münasebetiyle konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, ‘’  Halk günlerimizi daha öncelerde de yaptık fakat katılım az olduğunu görünce durdurduk. Vatandaşlarımızın talebi üzerine bu toplantılara yeniden başladık ancak katılım yine az olduğunu görüyorum. Umarım önümüzdeki toplantılarımıza daha kalabalık olacaktır” diye konuştu.

 

“BİZİM İNSANLIK NOKTASINDA BULUŞMAMIZ GEREKİYOR”

 

Mandalı “  Bildiğiniz üzere şu an bir sivil ihtilal var. Bunun bir an önce bitmesi gerekiyor. Sağlıklı bir komşuluk ilişkimiz kalmadı. Önceden, anlaşamadığımız komşumuz olarak sadece Ermenistan’ı biliyorduk. Şimdi ise samimi olarak niteleyebileceğimiz komşumuz kalmadı. Artık hem onların hem de bizim menfaatimize olan noktada buluşmamız gerekiyor. Siyasi ayrım gözetmeden bu ülkedeki herkesin Türkiye’nin çıkarında bir noktada buluşması gerekiyor. Gelişmeleri biliyorsunuz. İnşallah Suriye’nin toprak bütünlüğünün sağlanması yönünde gelişmeler yaşanır. Orada vuran da ‘Allah Allah’ diyor; vurulan da ‘Allah Allah’ diyor. Bizim ‘insanlık’ notasında buluşmamız gerekiyor” açıklamasında bulundu.

 

“BU GÜZEL COĞRAFYAYI KİRLETMEYİN”

 

Kapaklı’nın termik santral gibi çok önemli bir konusunun olduğunu kaydeden Başkan Mandalı “Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden bir yazı geldi. Yazıda, projenin askıdan inip kesinleştiği belirtilmiş. İtirazımızın reddedildiği bize iletildi. Bu santral kurulursa çevremiz mahvolacak. Biz ilk itirazımızı yaptık ve ret cevabı geldi. Şimdi mahkeme yolu açıldı ve biz bununla ilgili olarak mahkemeye gideceğiz. Perşembe günü ‘Halkın Katılımı Toplantısı’ Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek. Peki biz Kurban Bayramı sabahı gibi halk olarak çaresizce kesilmeyi mi bekleyeceğiz? Hayır. Biz sivil toplum kuruluşu olarak karşı olduğumuzu belirtiyoruz. Biz elektrik üretimine karşı değiliz. Bizim ısrarcı olduğumuz konu yenilenebilir enerji üretimidir. Termik santral yapılması planlanan alana yenilenebilir enerji tesisleri kurulsa termik santralde 3 kat daha fazla elektrik üretilebilir. Biz devletimize diyoruz ki: Bu ısrardan vazgeçin. Burası sanayi bölgesidir. Termik santral yapılırsa yatırımcılar buradan vazgeçecekler. Sanayici, fabrikasında çalıştıracak personel bulamaz hale gelecek. Bizi dinleyin. Biz yenilenebilir enerjiden yanayız. Bu, buranın halkının faydasına olacaktır. Bu güzel coğrafyayı kirletmeyin” dedi.

 

“DÜDÜKLERİNİZ HAZIR MI ?”

 

Halkın bu bölgede kanser havası solumak istemediğini kaydeden Mandalı “ Perşembe günü saat 09.00’da hep beraber Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’na gidiyor muyuz? Düdükleriniz var mı? Yoksa hepimiz birer tane düdük alacağız. Herkes ne yapması gerektiğini biliyor. Torunlarımızı koruyup kollayacak kişiler bizleriz. Mehmet Uz, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve ben bu konuyla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Ulaşabildiğimiz herkese ulaşacağız. Azimli olmalıyız. Biz vatandaşımızı doğru bilgilendirirsek bu iş bitmiş demektir. Termik santral işi bitmiştir! “ açıklamasında bulundu. Mandalı’nın konuşmasının ardından vatandaş dilek ve şikayetlerini dile getirdiler. Özellikle vatandaşlar seyyar satıcılardan yana sıkıntılarının olduğunu belirterek zabıta ekiplerinin bu konuyla ilgili daha fazla çalışma gerçekleştirmesini kaydettiler.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10