Atatürk ormanı tehdit altında

Malkara'da, 350 dönümlük Atatürk Ormanı'ndaki çam ağaçları çam kese böceklerinin istilasına uğradı. Tekirdağ Orman İşletme Müdürü Ali Şen, "Olaya hemen el atacağız. En kıs

Malkara 28.01.2018 19:49:00 0
Atatürk ormanı tehdit altında

13 BİN 500 AĞAÇTAN OLUŞUYOR

 

Malkara Belediyesi ve 95'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı, hayırseverlerin de desteğiyle 2004 yılında İbrice Mahallesi yolu üzerine kurulan ve  çoğu çam olan 13 bin 500 ağaçtan oluşan Atatürk Ormanı tehdit altında. Son zamanlarda ormanı çam kese böcekleri olarak bilinen tırtıllar sardı. Atatürk Ormanı çevresinde yaşayan vatandaşlar, bazı çam ağaçlarının kurumaya başladığını ifade ederek ormanın yıllardır bakımsız durumda olduğunu, giriş kısmının bazı bölümleri ile duvarlarının çöktüğün, şimdi de orman çam kese böceklerinin tehdidi altında bulunduğunu belirtti.
 

'EN KISA ZAMANDA BÖCEKLERİ TOPLAYACAĞIZ'

 

Belirli sayıdaki tırtılların orman için tehlike yaratmadığını belirten Şen;  "Eğer ki, bir ağacın üzerinde 20'den fazla bulunuyorsa işte o zaman tehlike yaratıyor. Şu anda bu çam kese böcekleri bir tehlike yaratmıyor. Bu böcekler ağaçları öldürmüyor. Tabi dediğim gibi 20'den fazla bulunuyorsa tehlikeli. Ama biz olaya hemen el atacağız. Gerekeni yapacağız, en kısa zamanda o böcekleri toplayacağız. Ama kesinlikle kimyasal bir mücadele olmayacak. Adacık yöntemiyle toplayacağız. Ormanımızın dış görünümü de el atacağız. Onun içinde gerekeni yapacağız" sözlerine yer verdi.

 

Haber / Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10